Legyen gyalogátkelőhely az Eperjes utca / Wesselényi utca kereszteződésében!

zebrapetico.png

Írja alá a petíciót, ha egyetért azzal, hogy Budapest 20. kerületében az Eperjes utca és a Wesselényi utca kereszteződésében gyalogosátkelőhelyet jelöljenek ki!

A jelenlegi, zebra nélküli átkelőnél a növekvő forgalom miatt egyre többször lehet tapasztalni, hogy akár perceket is várni kell, míg át lehet jutni az úton. 

A lakótelepen élők sokszor busszal érkeznek, ők sokan kelnek át a lakótelep felé, ezt jelenleg zebra nélkül nem tudják biztonságosan megtenni.

Az Eperjes utca végén, a Köztársaság téren, egy óvoda is van, ezért mindennapos látvány, hogy babakocsit toló anyukák fogják másik kezükkel a másik gyerekük kezét a kereszteződésnél, és várják, hogy át tudjanak biztonságosan kelni az úton. Ez természetesen a reggeli órákban is gondot jelent, illetve a délutáni órákban az óvoda végeztével.

A problémát súlyosbítja, hogy a szakaszon buszok is járnak, így nagyon sokszor a buszmegállóban álló busz miatt nem lehet kilátni biztonságosan a másik oldalra, hogy érkezik-e autó vagy sem. 

A forgalom ezen a szakaszon mint említettem a csúcsforgalmi időkben a legnagyobb, az autósok sokszor az 50-es sebességhatárt sem veszik figyelembe, gyakran ennél jóval gyorsabban haladnak – ennek a csillapítására egy zebra is segítségül szolgálhat.

A kerületi önkormányzatot többször is megkerestük az ügyben. A kérdésre ezt a választ kaptuk:

 

"Egy korábbi lakossági megkeresés alapján már kérelmeztük a Wesselényi utca és az Eperjes utca kereszteződésében gyalogátkelőhely létesítését.
Megkeresésünkre a Budapest Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatósága a Wesselényi u.-Eperjes u. csomópontban forgalomszámlálást végzett. A forgalmi adatok alapján a Wesselényi u.-n gyalogátkelőhely kijelölését indokoltnak tartják.
Ugyanakkor tájékoztattak, hogy egy gyalogos-átkelőhely létesítése nem csak a fehér csíkok felfestését jelenti, hanem a járdacsatlakozás kiépítendő, és a közvilágítás is megerősítendő, ami új oszlop állítással jár, mert az érvényes előírások szerint új gyalogátkelőhelyen kétoldali megvilágítás biztosítandó. Továbbá a gyalogos-átkelőhely létesítése a közlekedési hatóság engedélyéhez kötött feladat. Mindezek a feladatok a kötetlenül felhasználható üzemeltetési költségkeretből nem finanszírozhatók, csak beruházási címként valósulhatnak meg, ami tervezői pályáztatást, tervezést, engedélyeztetést, kivitelezői pályáztatást és kivitelezést foglal magában. A Budapest Közút Zrt. jelenlegi beruházási programjában ez a helyszín nem szerepel."

 

A válasz óta természetesen semmi előrelépés nem történt – továbbra is az autók között kell átkelni ezen az egyre forgalmasabb útszakaszon.

Kérjük aláírásával támogassa a petíciót, és hívja fel a döntéshozók figyelmét arra, hogy égető szükség van az említett kereszteződésben egy gyalogátkelőhely létesítésének. 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kővári Bálint petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...