Legyen ellenőrzött korcsolyázó tó a Naplás-tó!

Tiszelt Döntéshozók!

Ahogyan azt Önök is minden bizonnyal tudják, tapasztalják a Budapest XVI. kerületében elterülő 16 hektáros, mesterségesen létrehozott Naplás-tó nem csak a csodálatos panorámájáról, a horgászatról, de arról is híres a téli hónapokban a főváros számos kerületéből ide látogatnak az emberek, családok, akik szeretnének egy picit egyszerre együtt (a családdal, barátokkal) és a szabadban lenni. Nem véletlen ez, hiszen a tó Budapest legnagyobb összefüggő jégpáncéljával rendelkezik az optimális időjárás esetén.

Közismert, hogy a Naplás-tó egy igen kedvelt úticél, szinte minden hónapban - így télen is (https://www.facebook.com/rakosvidek.hu/posts/332614850470409) -, ennek ellenére a korcsolyázás tiltott az állóvizen, sőt még büntetés is jár(hat) érte. Éppen ezért arra kérjük a döntéshozókat, illetékeseket, hogy legyenek szívesek és biztosítsák a lehetőséget a környező kerületben élőknek, mégpedig úgy, hogy hivatalosan korcsolyázásra alkalmassá teszik (ellenőrzések által) a tavat, nem pedig büntetéssel riogatják azokat, akik szerentének 1-2 napot, kellemesen eltölteni a szabadban!

Bízunk benne, hogy a petíciót nem támadasként, hanem egy építő jellegű kérvényként fogják értelmezni a döntéshozók, ennek okán bízunk annak pozitív elbírálásában is!

Tisztelettel:
Aláírók

***

Szeretnéd te is, hogy hivatalosan is lehessen korcsolyázni a Naplás-tónál? Írd alá és segíts egy megosztással, hogy minél több emberhez eljusson a petíció! Hajrá!

Bana Roland (bana.roland@rakosvidek.hu)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével