lakihegyi közlekedésért

Tisztelt Lakihegyiek, kedves szomszédok!

Köztudott a tény, miszerint az elővárosi BKV buszok üzemeltetését átvenné a Volán Zrt (ebbe a csoportba tartozik a 38-as busz is). A probléma az, hogy a tervek szerint a Volán kevesebb busszal kívánja megoldani a közlekedést (ez ritkább követési időt jelentene), ami a csúcsidőben egyébként is zsúfolt 38-as járaton még kellemetlenebb helyzetet idézhet elő. A tervek szerint a változás májusban lépne érvénybe, egyiknapról a másikra. A BKV járata kapcsolatot teremt Lakihegy és Budapest között, valamint Lakihegy és Az Auchan Sziget Áruház között. Mind a kettő kiemelkedően fontos az itteniek életében. Budapestre járnak gyermekeink iskolába, a felnőttek munkába. Az Auchan nem csak az áruház miatt fontos, hanem mert itt található a legközelebbi Posta, Gyógyszertár és Bank is. Felmerül továbbá annak a lehetősége is, hogy a párhuzamosan közlekedő 690-es busz miatt, külön Lakihegyig közlekedő járatot nem is indít a társaság. Továbbá az éjszakai busz is megszűnhet, hiszen a Volán Zrt. nem indít ilyen szolgáltatást, holott a 938-as jelzéssel közlekedő éjszakai járat nem csak a lakihegyiek hazajutását könnyítik meg, hanem sokszor a halásztelki lakosokét is! A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nélkül dönt e kérdésről, hogy megkérdezné a közvetlen érintetteket, azaz az utazóközönséget. Egyelőre az ügy még nem eldöntött, így addig kell hallatnunk a hangunkat, míg döntés nem születik! A BKV feldarabolásával a lakosság költségei növekedhetnek, a bérlet- és jegyvásárlás bonyolultabbá válhat, az egyébként is rossz minőségű közösségi közlekedés színvonala tovább romolhat. A Lakihegyiek kiegészítő-bérletet vásárolnak a 38-as járatra, így a városhatáron kívüli menetdíjat megfizetjük.

Ne feledkezzünk meg továbbá azokról a buszsofőrökről se, akik ezen intézkedés miatt az állásukat veszíthetik!

Amennyiben nem értenek egyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium terveivel és szeretnék, hogy a lakosságot is bevonják az átalakításokba úgy csatlakozzanak hozzánk és írják alá a petíciót!

A petíciót és ezzel együtt követeléseinket, kifogásainkat és kérdéseinket eljuttatjuk a szigetszentmiklósi és a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. Nem a reformok és a közösségi közlekedés hatékonyabbá tétele ellen vagyunk, hanem az ésszerűtlen megoldások ellen!

Azt szeretnénk elérni, hogy:

-       ne hozzanak döntést a lakosság megkérdezése, bevonása nélkül!

-       biztosítsák, hogy a buszok továbbra is minimum a mostani járatsűrűséggel közlekedjenek Lakihegyre

-       garantálják, hogy a lakosság terhei nem nőnek tovább

Fogjunk össze egy közös érdekért!

* Az online petíciót csak azok írják alá, akik a papíralapún még nem tették, illetve ha valaki az online petíciót aláírja, kérjük a papíralapún ne tegye meg!

Köszönjük!