Összefogás a kulturális antropológia alapszakért

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság mélységes aggodalmát fejezi ki a kulturális antropológia alapszak képzési jegyzékből való kivezetése, megszüntetésének kilátásba helyezése, s ezzel egy nemzetközileg elismert és intézményesült társadalomtudományi tudományág hazai ellehetetlenítése miatt.

A kulturális antropológia szak indulása óta elkötelezett a kutatási eredmények társadalmi hasznosítása mellett. Részletek

Fontosnak tartjuk, hogy a tudományterületet érintő tudomány-, illetve oktatáspolitikai döntéseket megfelelő szakmai előkészítő munka előzze meg, amely a tudományág mibenlétének, a képzés, valamint a szakon végzettek tevékenységének megismerésén, az érintettek bevonásán alapul. Ehhez minden szakmai segítséget megadunk.

Arra kérjük a döntéshozókat, gondolják át intézkedésük súlyát, következményeit, egyben felszólítjuk őket, vonják vissza az alapszak megszüntetéséről szóló kormányrendeletet. Szorgalmazzuk továbbá érdemi tárgyalások folytatását a szak és a diszciplína hazai jövőjének biztosításáról.

Kérjük, olvassa el állásfoglalásunkat, és aláírásával támogassa petíciónkat!

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság állásfoglalása IDE KATTINTVA elérhető, letölthető.

  • A miskolci alapszakos képzés tapaszalatairól, tényadatairól rövid összefoglaló olvasható a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet állásfoglalásában: http://kvat.uni-miskolc.hu

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem MAKAT, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook