Összefogás a kulturális antropológia alapszakért

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság mélységes aggodalmát fejezi ki a kulturális antropológia alapszak képzési jegyzékből való kivezetése, megszüntetésének kilátásba helyezése, s ezzel egy nemzetközileg elismert és intézményesült társadalomtudományi tudományág hazai ellehetetlenítése miatt.

A kulturális antropológia szak indulása óta elkötelezett a kutatási eredmények társadalmi hasznosítása mellett. Részletek

Fontosnak tartjuk, hogy a tudományterületet érintő tudomány-, illetve oktatáspolitikai döntéseket megfelelő szakmai előkészítő munka előzze meg, amely a tudományág mibenlétének, a képzés, valamint a szakon végzettek tevékenységének megismerésén, az érintettek bevonásán alapul. Ehhez minden szakmai segítséget megadunk.

Arra kérjük a döntéshozókat, gondolják át intézkedésük súlyát, következményeit, egyben felszólítjuk őket, vonják vissza az alapszak megszüntetéséről szóló kormányrendeletet. Szorgalmazzuk továbbá érdemi tárgyalások folytatását a szak és a diszciplína hazai jövőjének biztosításáról.

Kérjük, olvassa el állásfoglalásunkat, és aláírásával támogassa petíciónkat!

A Magyar Kulturális Antropológiai Társaság állásfoglalása IDE KATTINTVA elérhető, letölthető.

• A miskolci alapszakos képzés tapaszalatairól, tényadatairól rövid összefoglaló olvasható a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológiai Intézet állásfoglalásában: http://kvat.uni-miskolc.hu