Követeljük, hogy a magyar állam függessze fel a Kínából közvetlenül, vagy közvetetten érkező repülőgépek magyarországi reptereken való fogadását (kivéve kényszerleszállás esetében)!

Tekintettel a  koronavirus azon tulajdonságára, hogy  betegséget nem mutató, de általa fertőzött emberek is  képesek fertőzni, a koronavírus   járványt csak úgy lehet megelőzni, ha nem engedik be  Magyarország területére azon személyeket sem, akik Kínából érkeznek, még akkor sem, ha teljesen egészségesnek tűnnek. Ezért nem elégséges intézkedés a repülőtereken hőmérséklet alapján szűrni a Kinából beutazókat, a magas hőmérsékletű személyek karanténba rakása nem előzi meg a koronavírus Magyarországra történő behurcolását.  A magyar Kormánynak kötelessége az üzleti érdekek feletti népegészségügyi szempontokat előtérbe helyezni, megakadályozni, hogy  a magyar lakosság megfertőzödjön, illetve a fertőzés idejét kitolni a lehető legkésőbbre, és volumenét lecsükkenteni a lehető legkisebb szintre. Ezt csak a  Kínából jövő repülőgépek leszállásának megtiltásával lehet elérni. A koronavírus által fertőzött, vagy lehetségesen fertőzött személy 14 napig tartó karanténben tartása olyan költségeket ró a magyar egészségügyre, a költségvetésre, melyeket a magyar társadalom nem tud  megfinanszírozni nem magyar állampolgárok számára. Természetesen  a magyar állampolgárokat ki kell menekiteni Kínából, mivek a vírus fertőzése folyamatosan terül szét mind több és több kinai területre, azoknak a magyaroknak a kihozatala, és karanténba rakása, akik jelenleg Kínában élnek Wuhan városon kívül, is éppen elég sok költségébe fog kerülni a magyar államnak. A prevenció, a megelőzés a legolcsóbb eljárás, ezért ahogy már több légitársaság, a British Airways, a Lufthansa, az Air France, a Canada Airlines, a United Airlines, az Americain Airlines, a Swiss International Airlines, az Austria Airlines, a KLM, az Air India, az Air Asia, a Finnair és még számos légitársaság beszüntette utaztatását Kína és más országok között, úgy a magyar államnak is  fel kell függesztetnie Kínából az utasok szállítását Magyarországra azonnali hatállyal. Így is késésben vagyunk, hiszen Magyarországra eddig heti 13 járat szállította Kínából az utasokat, ami heti  két-három ezer ember beutazását jelentette eddig. A virus terjedésének útvonala feltérképezendő a közegészségügyi-járványügyi személyzet által, és ha kiderül, hogy  repülőgéppel ide hozott személy fertőzi meg a magyar állampolgárokat, akkor a magyar állam ez ügyben kártérítési felelőséggel bír, ha nem intézkedik  időben. De kártérítési felelősséggel bír mindazon kellemetlenségekért is, melyek a  magyar állampolgárokat érik, mikor  maszkban és védőfelszerelésben kell dolgozniuk igen kényelmetlen körülmények között, valamint utazniuk a tömegközlekedési eszközökön, vagy akár szórakozniuk egy  színházban, vagy moziban, kávéházban.  Tavaly november végéig 262 ezer kínai turista utazott Magyarországra, ez havi 23818 kínait jelent 11 hónapra számítva. Ez óriási fertőzöttségi lehetőséget jelentett Magyarországra 2020.január hónapra vetítve!  A magyar állam alkotmányos kötelessége az állampolgárainak egészségének a védelme!  

Ez  nem történt meg azzal, a szerint ami le van írva 2020.feb.01-én 19 h 40-kor  a Konzuli Szolgálat  web oldalán  az eddig leírtak szerint: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus?fbclid=IwAR0GAIJVmW3RzUBoEa0M_xrHMw1KZi_upkrfUaH4ltIPPZX4o3POQUha5jc

 " A Sanghaj-Budapest közvetlen légi járat (FM/MU 869/870) a jelenlegi tervek szerint továbbra is heti háromszor (szerda, péntek, vasárnap) közlekedik változatlan menetrenddel. "

 Ez annak ellenére van így, hogy csak  az európai légitársaságokat nézve, az alábbiak történtek az elmúlt napokban:

Az Air France bejelentette, február 9-ig felfüggesztik az összes Kínába tartó járatot .A Lufthansa bejelentése szerint törölte valamennyi kínai járatát. Ausztria: Az Austrian Airlines 2020. január 29-től törölte minden Kínába induló járatát, s ez a tilalom a bejelentés értelmében egészen február 9-ig lesz érvényben.

Hollandia: A KLM holland légitársaság felfüggesztette járatait Kínába, legalább február 9-ig.

Finnország: A Finnair minden, a kontinentális Kína területére induló járatát törölte február 6-29 között. Február 6-áig még hazaszállítja az utasokat Kínából. Guangzhou-ba induló járatait már február 5-től törli. Norvégia, Svédország és Dánia: A Scandinavian Airlines (SAS) légitársaság közleményében arról tájékoztat, hogy 2020. január 31. és február 9. között nem indít járatokat Peking és Shanghai desztinációkra és desztinációkból. A jegyértékesítést pedig 2020. február 29-ig leállítja ezen desztinációkra.

Spanyolország: Az Iberia légitársaság bejelentette, hogy 2020. január 31. péntektől felfüggeszti Kínába repülő járatait.

Olaszország és Kína közöt teljesen lezárták a légiközlekedést.

Lengyelország: A LOT lengyel állami légitársaság 2020. január 31-től átmenetileg (február 9-ig) felfüggesztette pekingi járatait.

Svájc: A Swiss légitársaság is február 9- ig minden kínai relációjú járatát törölte. A British Airways bejelentette, hogy február 29-ig azonnali hatállyai felfüggeszti a Kínába/Kínából (mainland China) érkező járatait.

Európán kívülre nézve: Izrael: Az EL AL bejelentése szerint a légitársaság a koronavírus járvány miatt 2020. március 25-ig minden kínai járatát beszünteti.

Amerikai Egyesült Államok: Az American Airlines, a Delta, valamint a United Airlines légitársaságok képviselői bejelentették, hogy Kínába induló járataikat felfüggeszti. 

 https://www.youtube.com/watch?v=ndRk63UmelQ

 

 2020.feb.3-ai kiegészítés. " 

Leállítja a Sanghaj-Budapest járatot a Shanghai Airlines

A közvetlen Sanghaj-Budapest járatot is felfüggesztette a Shanghai Airlines, a társaság Boeing 787-esei február 10. és március 31. között nem közlekednek az útvonalon - közölte a Budapest Airport az MTI-vel. A légitársaság a múlt héten már törölte a hsziani és csengtui megállóval, szintén Sanghaj és Budapest között közlekedő járatát március végéig.

Szombaton a Hainan Airlines is közölte, hogy február 7-e és március 28-a között nem repül Csungking és Budapest között.

A törléssel így már csak az Air China hetente háromszor közlekedő Peking-Minszk-Budapest-Peking járata maradt, amellyel közvetlenül elérhető maradt Kína. A törlések előtt heti 11 járat repült a két ország között.

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatban áll mind a közvetlen kínai járatokat üzemeltető, mind az átszállással kínai úticélt kínáló európai légitársaságokkal, amelyek a hatóságokkal közösen jelenleg is vizsgálják a biztonságos üzemelést. A közvetlen kínai légijáratok üzemelésének felfüggesztését a kínai vagy a magyar hatóságok, illetve a légitársaság rendelheti el. Az érintett, már repülőjeggyel rendelkező utasoknak a légitársaságnál kell érdeklődniük, hogy mikorra foglalhatják át utazásaikat, vagy hogyan kaphatnak visszatérítést."https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200203/minden-fontos-hir-a-koronavirus-terjedeserol-es-hatasairol-414477

 Ezek szerint még 3 repülő jön ezen a héten  a Shanghai Airlines által működtetve, szerdán, pénteken, vasárnap feb.9-én, és tovább jöhetnek feb.9-ke után utasok Kínából Minszk-en keresztül, ha a petíció  hatására nem állítja le a Kormány a Kínából közvetlenül, illetve közvetetten , Minszken keresztül  érkező gépek fogadását.   E közben az Oroszországi Federáció kinyílvánítja a következőket: https://www.youtube.com/watch?v=VxWfC_2wNIw&feature=youtu.be    ami azt jelenti, hogy Oroszország nem akarja viselni a   fertőzött betegek kezelésének a költségeit,   üzeni a  potenciálisan hozzájuk menekülő fertőzötteknek, hogy fegyveres erővel vissza lesznek toloncolva Kínába.    Ez jóval drákóibb intézkedés, mint ami követelés ebben a petícióban meg van fogalmazva.   AZ USA meg 2020.feb.2-tól nem enged be területére olyan személyt, aki  nem USA béli állampolgár, és az elmúlt 14 napban Kínában járt. Aki  USA béli állampolgár, azt beengedik, de 14 napra karanténba teszik, vagy intéményesítetten, ha Wuhanból vagy környékéről jön, vagy a saját otthonában izolálva őt  mindenkitől, ha Kína egyéb területeiről jön. Ezen nemzetközi helyzetben követeljük a Kínából jövő járatok be nem engedését Magyarországra!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom dr. Fórizs Eszter petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...