Kompromisszumot a szegedi kutyatartásban!

Mi, szegedi kutyatartók!

Ezúton kezdeményezzük, hogy Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata változtassa meg a "A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló" rendeletének az állattartási szabályokra vonatkozó pontját. Kérjük, hogy a szöveg megfogalmazásához folytasson egyeztetéseket a szegedi kutyatartókkal és kutyákkal foglalkozó civilszervezetekkel. Kérjük Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésétől, hogy a 2017. január 1-jétől hatályba lépő megfogalmazást: "Aki ebet nem a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének az állatok tartásáról szóló 30/2012. (X. 01.) önkormányzati rendeletének 2. sz. mellékletében megjelölt, az ebek szabadon futtatására kijelölt helyen futtatja, az a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást valósít meg és 150.000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható." - a soron következő ülésén törölje el. Véleményünk szerint, ez a rendelkezéssel kapcsolatban a városvezetés semmilyen társadalmi egyeztetést nem folytatott - sem a büntetés mértékében, sem a kijelölt helyek tekintetében - ezért, számunkra a jelenlegi formájában elfogadhatatlan ez a rendelet.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel: szegedi kutyások és kutyatartók közössége

Az aláírással engedélyezem Tóth Péter, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.