Kiállás a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola Intézmény kényszeroltást elutasító munkavállalói mellett

Petíció Kiegészítés! 2022. 01.14.

Intézményünkben immár egy pedagógusunkért kell még kiállnunk!

Horváth Csilla Dalma tanár néni számára a tanári pálya nem munka, hanem HIVATÁS!

Jelenleg 8.-os osztálya várja vissza! A továbbtanulás előtt álló osztály nagyon megsínyli ezt az időszakot. A gyerekek lelki egészsége minden nap sérül!

A tanárnőt több iskolából is megkeresték, ahol nem követelik meg a plasztik kártya meglétét. Csilla néni nem vállalt másik iskolában munkát, Ő nem hagyja cserben diákjait. Erején felül az Iskola falain kívülről is segíti a tanulóit!

Kérem segítsék törekvésünket aláírásukkal, hogy Csilla néni minél hamarabb vissza kerüljön hivatalosan is tanítani az Iskolánkba.

Hozzászólásukban kérjük említsék meg a nevét, hogy minél több támogató aláírással tudjuk a petíciót továbbítani a Szegedi Tankerületi Központnak, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit vezetőnek!

 

Jelen petíció aláírói  - az érintett dolgozókkal közösséget vállalva - felhívjuk a Szegedi Tankerületi Központ, mint fenntartó figyelmét arra, hogy a munkavégzés feltételeként elrendelt SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltás felvételének elrendelése miatt, intézményünket érintően is lesznek pályaelhagyó pedagógusok, maradnak osztályfőnök illetve tanító nélküli osztályok, szaktanári ellátottság nélküli osztályok. Megkérjük, hogy mint intézményfenntartó, jelezze a Minisztérium felé ezt a problémát és ezzel helyezzen nyomást a döntéshozókra. Mint fenntartó közös érdekünk, hogy a tanítási munka továbbra is zavartalanul folyjon.

Meglátásunk szerint a szóban forgó kísérleti oltásokat nem lehetne kötelezővé tenni, azt nem lehetne a munkavégzés feltételeként előírni. Mivel ezek a szerek végleges forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, így nem állapítható meg tényszerűen azok hatása és mellékhatása sem. Mindehhez az is hozzáadódik, hogy sem a gyártó, sem a kormány, sem pedig az orvosok nem vállalnak érte felelősséget. Hovatovább a Parlamenti Képviselők sem érzik magukra kötelező érvényűnek az oltás beadását, amit szavazással érvényre is juttattak.

Gyermekeinket az intézkedés miatti várható létszámhiány hátrányosan érintené, de elutasítunk minden arra irányuló kommunikációt is, ami a gyermekek egészségének megóvását helyezi középpontba az oltás kieszközlése kapcsán. Az utóbbi hónapokban ugyanis láthattuk, hogy az oltottak is megfertőződnek és ők is fertőznek. Vagyis a rendelkezéssel senkit nem véd meg a kormány, sem a fenntartó. Számunkra egyedül az lenne elfogadható, ha a fenntartó a kérdés eldöntését a munkavállalóira bízná. Aki fél a vírustól, az beoltathatja magát. Aki viszont jobban tart a vakcina mellékhatásaitól, annak munkahelye elvesztése nélkül is legyen joga nemet mondani az oltóanyagra.

Az oktatási intézményekben a létszámhiány miatt kialakuló nevelés csorbája hosszútávú hiányosságokat, a gyermeinkre nézve bepótolhatatlan hátrányokat okozna, a lelki károsodásról nem is beszélve, amikor is szembesülnie kell azzal, hogy a szeretett tanítója, vagy tanára már nem láthatja el a munkáját.

Szülők, nagyszülők mellett hívjuk és várjuk a munkatársak, családtagok, valamint az intézkedéssel egyet nem értő állampolgárok cselekvő magatartását!

Kérjük, álljon ki Ön is az érintett dolgozók mellett, hogy a Szegedi Tankerületi Központ vezetőjének, Plesovszkiné Ujfaluczki Juditnak címzett beadványunkat minél több támogató aláírás kísérhesse!


Kónya Erzsébet (szülő)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Kónya Erzsébet (szülő) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...