Kiállás a Pécsi Egyházmegye Köznevelési Intézményeinek kényszeroltást elutasító munkavállalói mellett

Jelen petíció aláírói az érintett dolgozókkal közösséget vállalva, kérjük a Pécsi Egyházmegyét, mint fenntartót, hogy vonja vissza a munkavégzés feltételeként elrendelt SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltás felvételéhez kiadott rendelkezését.

Meglátásunk szerint a szóban forgó kísérleti oltásokat nem lehetne kötelezővé tenni, azt nem lehetne a munkavégzés feltételeként előírni. Mivel ezek a szerek végleges forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, így nem állapítható meg tényszerűen azok hatása és mellékhatása sem. Mindehhez az is hozzáadódik, hogy sem a gyártó, sem a kormány, sem pedig az orvosok nem vállalnak érte felelősséget.

Gyermekeinket az intézkedés miatti várható létszámhiány hátrányosan érintené, de elutasítunk minden arra irányuló kommunikációt is, ami a gyermekek egészségének megóvását helyezi középpontba az oltás kieszközlése kapcsán. Az utóbbi hónapokban ugyanis láthattuk, hogy az oltottak is megfertőződnek és ők is fertőznek. Vagyis a rendelkezéssel senkit nem véd meg a fenntartó.

Számunkra egyedül az lenne elfogadható, ha a Pécsi Egyházmegye a kérdés eldöntését a munkavállalóira bízná. Aki fél a vírustól, az beoltathatja magát. Aki viszont jobban tart a vakcina mellékhatásaitól, annak munkahelye elvesztése nélkül is legyen joga nemet mondani az oltóanyagra.

Szülők, nagyszülők mellett hívjuk és várjuk a munkatársak, családtagok, valamint az intézkedéssel egyet nem értő állampolgárok cselekvő magatartását! Kérjük, álljon ki Ön is az érintett dolgozók mellett, hogy az egyházmegye főpásztorának, Felföldi László püspök úrnak címzett beadványunkat minél több támogató aláírás kísérhesse!

 


Bernáth Csilla (Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola SZK tagja)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bernáth Csilla (Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola SZK tagja) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...