Kérem, támogassa, hogy a hármasikres családokra országos érvényű legyen a debreceni rendelet!

Szomorú eset kapcsán fordulok Önhöz.

Bizonyára hallott a hajdúszoboszlói kismamáról, aki tragikus körülmények között elhunyt. Szívet melengetően sok ember mozdult meg, hogy segítsen rajtuk, és így tett az önkormányzat is. Ami sajnálatos, hogy nem akkor, amikor kérelmezték, hanem utólag, mikor édesanya nélkül maradt a család.

Gyakori és elkeserítő harc ez az önkormányzatokkal. Számos várandós anyuka próbál meg mindent, hogy biztosítsa hármas iker gyermekei mellé egy gondozó segítségét. A legtöbb figyelmet kiharcolni számukra, hogy ne szenvedjenek hátrányt azért, mert hárman egyszerre születtek.

Én egy nagyon pozitív ellenpélda vagyok, mert egy rendkívül kis település, Nyírtura Önkormányzata hivatalos megkeresésemre azonnal felkarolta a családunkat. 15 hónapig kaptam napi 8 órában segítséget. Ennek ellenére igazi túlélés volt az a jó néhány hónap, pedig a családom is hatalmas részt vállalt a teendőkből.

Rendkívül örömteli és biztató volt a négyes ikrek születése utáni reagálás, de sajnos egyedi maradt. Debrecenben többes, de legalább hármas ikrek születése esetén otthoni segítséget kaphat, aki kéri, igény szerint, maximum napi 8 órában, akár 3 éven át is.

Az időseket gondozó szociális rendszer tökéletesen működik a legkisebb falvakban is, amit bizonyára lehetne bővíteni. Véleményem szerint ugyanolyan fontos a jövő nemzedékének felnevelése is.

Köszönöm, hogy elolvasta soraimat!  Kérem, támogassa aláírásával a több száz hármasikres családot!