Kerekes székes embertársunk se legyen hajléktalan!

A Polgármester a megoldást kínáló előterjesztést nem fogadta be. A június 29-ig beérkezett támogató aláírások átadásra kerültek, melyeket ez úton is köszönünk!

Az elutasítás ellenére az aláírásgyűjtés FOLYTATÓDIK! Mert nem lehet kerekes székes sem hajléktalan!

Június végén az utcára kerülhet Erzsébetvárosban egy kerekes székes embertársunk, Kelemen Károly. Önhibáján kívül került ebbe a méltatlan helyzetbe, hiszen egyszerre áldozata a bürokráciának és a hitelcsapdának. Néhány évvel ezelőtt hitelt vett fel, hogy 44 nm-es önkormányzati bérlakását megvásárolhassa. A törlesztő részleteket becsületesen fizette, egészen addig, amíg betegsége miatt lábát amputálták. Egy év kellett ahhoz, hogy rokkant nyugdíjassá nyilvánítsák, munkáját elvesztette és ez alatt jövedelme sem volt. Az adóság spirál aljára került, lakása mára a banké. Az 57 éves Károly, hogy megélhessen, dolgozik, és aktív tagja Erzsébetváros közösségének. Az önkormányzathoz fordult segítségért, egy szociális bérlakás kiutalását kérve, hogy július 1-től ne az utcán folytassa életét. Érdemi választ nem kapott.

A petíciót aláírók kérik Erzsébetváros Önkormányzatát, hogy az 50 éve a kerületben élő Kelemen Károly méltányosságból kapjon egy önkormányzati bérlakást.