Kapcsolják be a fűtést a Szilyben / az oktatási intézményekben

Kedves olvasó!

Egy fiatal lány írja ezeket a sorokat, de nem az a lényeg ki írja, hanem hogy honnan. A VI. kerületi Szily Kálmán Technikum és Kollégiumból szólnak ezek a sorok, a 12-13 fokos szobámból!
Nehéz úgy koncentrálni arra, hogy mit is írjak ha közben fázom és mind a két szobatársam köhög. 2 hete betegek vagyunk, igyekszem átadni a lényeget. Azért kezdem el ezt az egészet Meg fogalmazni, mivel hitegetnek minket. Minket, diákokat, minket, akik csak normális körülmények között szeretnénk tanulni, pihenni, élni, amihez egyre kevesebb körülményt biztosítanak!
Azt ígérték október 10-én kezdődik a fűtés szezon, ezt vártuk mind együtt a diaktarsaimmal. Majd mély szomorúsággal közölte velünk az - egyáltalán nem hibás - kollégiumi felügyelő tanár, hogy "fentről" olyan értesítés érkezett, miszerint novemberig biztosan nem lesz fűtés. Erről sem a szüleink, sem mi nem kaptunk semmilyen hivatalos levelet, nyilatkozatot, tájékoztatást, teljesen titokban akarják tartani. Emellett meleg víz se igen van, nagyon sokszor óriási lábasban forralunk vízet és mossuk meg a hajunkat.
A minap a lányokkal egy emberként sírtunk, de most egyként állunk ki mindenkiért, aki éppen velem együtt pulcsiban, 3 takaróval próbál nyugodtan aludni és készülni a holnapra.
Könyörgöm adjunk ennek hangot, nem csak a kolimról van itt szó, bizonyosan rengeteg oktatási intézmény jár hasonló cipőben. A gyógyszer elképesztően drága, sokan nem tudjuk megfizetni, otthon maradva pedig kockáztatjuk a tanulási eredményünket. Ezért kérlek segíts nekünk, ha teheted, a petíciónk aláírásával, akár egy kommenttel, megosztással,minden figyelemre szükségünk van. Köszönöm, hogy végigolvastad és időt szántál az ügyünkre!

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Ádám Kundrák petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...