Házi karanténban lévők ellenőrzése Gyergyószentmiklóson!

Tisztelt Gyergyószentmiklósiak!

Egy szomorú jelenségnek lehetünk tanúi a világban. Egy gyilkos vírus, a koronavírus (COVID- 19) szedi a nagyvilágban az áldozatait.

A Gyergyóiak ajtaján is kopogtat a vírus. Jelenleg egyetlen fertőzött sincs a városunkban, de szeretnénk, ha ez így is maradna. Nem győzi hangsúlyozni minden sajtó orgánum, hogy FELELŐSEK VAGYUNK EGYMÁSÉRT!

Természetesen be kell tartani az egészségügyi szakemberek és a hatóságok előírásait, ajánlásait. Az egyik legfontosabb az úgynevezett veszélyes zónákból hazatérők elkülönítése. Vannak intézményes karanténba helyezettek,  és vannak akik a lakhelyükön kell 14 napig , úgynevezett házi karanténba vonuljanak.

A pletykák szerint, sokan nem tartják  be városunkban a házi karantént. Tudjuk, hogy jelenteni kellene az ilyen személyeket a hargita megyei közegészségügyi hivatal telefon számán, vagy a 112-es segélyhívón. De mi székelyek, nem vagyunk egy "jelentgetős" nép.

Ezért kérjük a polgármester urat, a helyi rendőrség és egyébb rendvédelmi szerv, vagy hatóság alkalmazottait, hogy ellenőrizzék a házi karantén betartását a városunkban.

Nem a bírságokat szeretnénk a hazajött ismerőseink nyakába varratni, hanem szeretnénk biztonságban élni. Szeretnénk,  ha mihamarabb túl lennénk a koronavírus által generált  válságból.  Egyszóval szeretnénk mihamarabb normálisan élni, egészségesen a szeretteink körében. Ha sokak nem értik meg a felhívásokból, hogy az intézkedések betartása mindannyiunk érdeke, akkor szigorúbb fellépéssel kell betartatni a törvényeket.

Tudom, hogy Önöknek / Nektek is fontos a saját és szeretteink egészsége. Tegyünk érte. Ezt megteheted kézmosással, a rendelkezések betartásával, avval, hogy otthon maradsz (nem koslatsz) és ennek a petíciónak az aláírásával is...

Az aláírással felhatalmazom Kercso Zoltan petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.