Harcolj te is a középiskolai kollégiumokért Debrecenben!

A debreceni önkormányzat előterjesztési javaslata szerint, melyet április 20-án fognak megszavazni, jövő évben megszűnik a Középiskolai Sportkollégium. Mivel az utóbbi pár évben sorozatosan zárták be a kollégiumokat, melyek most ott állnak üresen, elhagyatottan, a mi kollégiumunk az egyik legnagyobb kihasználtságú. A kollégiumban 120 fő tanuló és 20 fő dolgozó végzi munkáját. Mindannyian elképedve állunk az ügy előtt. Ezek a diákok Debrecen városát választották tanulmányaik folytatásához, most választhatnak, hogy vagy itthagyják iskolájukat és haza mennek, vagy középiskolásként albérletet választanak, mert nincs annyi megfelelő kollégiumi férőhely a részükre.

Ezzel a petícióval azt szeretnénk elérni, hogy nemcsak Debrecen, hanem az ország egyik legjobb kollégiuma megmaradjon. Az intézmény azért is egyedülálló, mert csak itt tudnak, vagyis tudtak megfelelő ellátást biztosítani a sportolóknak. Nagyon sok tehetséges ember lakik és lakott itt. A híres focista Dzsudzsák Balázs is innen került ki. Ám ha anyagi okból nem lehetséges, hogy továbbra is megmaradjon ugyanazon a helyen az intézmény, és muszáj bezárni a kollégiumot, jogunk van kérni egy másik helyet, mely által sem a sportkollégium dolgozói, sem a diákjai nem kerülnek az utcára.

A cél az, hogy megállítsuk ezt a folyamatos leépítést, hogy legyen esélye a vidéki tanulónak is megfelelő városi iskolában tanulni, és hogy a kollégisták ne nyomorban, összezsúfolva éljenek.

Aláírásommal támogatom a petíciót, amelynek célja a Sportkollégium megszüntetésének megakadályozása.