Gyalogos átkelőket a Gazdagréti tér környékére

A Madárhegy felső részén, a Törökbálinti út és a Rétköz utca felső szakasza körül lakók nap mint nap szembesülhetnek azzal a problémával, hogy a Gazdagréti téren lévő óvodát, orvosi rendelőket, gyógyszertárat, élelmiszerboltot és egyéb üzleteket gyalogosan csak balesetveszélyes úton lehet megközelíteni.

A Rétköz utca és a Gazdagréti út találkozása felől ugyanis a gyalogosoknak két olyan útszakaszon kell áthaladniuk a Gazdagréti tér felé, ahol nincs gyalogos átkelőhely. Az egyik szakaszon a buszpályaudvarra ki-/behajtó buszok, míg a másik szakaszon a gazdagréti téri parkoló forgalma jelent veszélyt.

peticio4.png

Létezik alternatív útvonal: lépcsősor a buszpályaudvar irányába. Ám ez a töredezett, részben megsüllyedt lépcsősor csak a buszpályaudvarra vezet. A pályaudvaron gyalogos átkelőhely és járda sincs az üzletek és szolgáltató egységek irányába.

Kérlek, támogasd a petíciómat, hogy biztonságban juthassunk el az óvodába, az orvoshoz, a gyógyszertárba és az üzletekbe.

Az aláírással engedélyezem Szabó Dóra, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.