Függesszék fel a veresegyházi lakóterületek növelését!

FIGYELEM! AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉS HAMAROSAN ZÁRUL!

A zöldterületek csökkenése, a lakóterületek, illetve a lakónépesség – és ezzel együtt a gépjárműforgalom – növekedése miatt Veresegyház város élhetősége forog kockán. Erdeink egyre fogynak, csúcsidőben fővárosi szintű dugók alakulnak ki, közintézményeink egy része túlzsúfolt.

Csak a Ligetek térségébe tervezett ingatlanfejlesztés (+179 új lakás) és a városban még beépítetlen telkek (956 db) jelentős, várhatóan mintegy 3-4000-fős lakosságszám- és 1700 db-os személygépkocsi állomány növekedéshez vezethetnek. Veresegyház lakónépessége így a jelenlegi 18 000 főről 22 000 főre emelkedhet.

Ezek a problémák az újonnan betelepülteket és a régóta itt élőket

egyaránt érintik.

Alulírott magyar állampolgárok és szervezetek a fenti gondok súlyosbodásának megelőzése érdekében ezúton indítványozzuk az alábbi döntések (rendeletmódosítások és határozatok) meghozatalát Veresegyház Város Önkormányzata Képviselő-testületétől:

1.    Az önkormányzat legkésőbb 2020. januári 20-ai hatállyal – a folyamatban lévő ügyek kivételével – határozatlan időre függessze fel a lakóövezetek kialakítását, illetve a lakás célú telekértékesítéseit.

2.     Az önkormányzat legkésőbb 2020. januári 20-ai hatállyal – a folyamatban lévő ügyek kivételével – határozatlan időre függessze fel a további belterületbe vonásokat.

Az aláírásgyűjtő ív innen letölthető, kinyomtatható:

CÉL A 600 ALÁÍRÁS!

A városfejlesztési problémákról bővebb információ érhető el a Tavirózsa Egyesület honlapján: http://tavirozsa-egyesulet.hu/index.php/component/content/article/34-cikkek/159-meddig-nohet-veresegyhaz-lakossagszama

Fotók: Erdők kivágása a Ligetek és a Revetek térségében (2019)

1_Ligetek_fakivagas_STOP.jpg

Erdoirtas_a_Reveteken.jpg