Függesszék fel a fizetős parkolást Budapesten!

Tisztelt Karácsony Gergely Főpolgármester Úr!

A Kormány intézkedéseinek nyomán a legtöbb magáncég bevezette a kötelező otthoni munkavégzési rendet. Ezzel párhuzamosan azonban sokan vannak, akik továbbra is kénytelenek munkába járni - vagy, mert munkakörük nem teszi lehetővé, hogy otthonról végezzék el feladataikat, vagy mert a munkáltató nem engedélyezte az otthoni munkavégzést. 

A fizetős parkolás mindkét csoportot érzékenyen érinti.

Az otthon maradókat azért érinti, mert lakossági parkolási engedély hiányában otthoni munkavégzés esetén kénytelenek naponta több ezer forintot parkolásra kiadni

A munkába járni kényszerülőket pedig azért, mert ha szeretnék elkerülni a tömegközlekedés használatából fakadó kockázatot, kénytelenek autóval közlekedni. Elismerjük a BKV erőfeszítéseit, amelyet a koronavírus terjedésének érdekében tesz. Emellett azonban meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a kockázat minimalizálása érdekében autóval járhassanak munkába az emberek.

A fizetős parkolás rendkívül megterhelő anyagilag - pont akkor eredményez jelentős mértékű napi szintű, előre nem látható kiadást, amikor számos szektorban munkavállalók állásaikat elveszítik, fizetésük csökken.

Ezért kérjük, hogy a budapestiek egészségenek védelme érdekében és anyagi helyzetére való tekintettel átmenetileg függessze fel a fizetős parkolást a Fővárosban!

Erre a Fővárosi Közgyűlésnek a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet (Parkolási Rendelet) módosításával megteheti.

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Szabó Beáta, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook