A sasadi közlekedés környezetbarát megszervezéséért!

Quoted post

más vélemény

#49

2012-11-26 19:49

Tisztelt eddigi hozzászólók!
A környezetvédelemre, Óvodára, Öregek otthonára hivatkozás mind csak ürügy és az igazi önző okot nem vallják be: ne az Önök lakóhelye előtt legyen nagyobb forgalom (egyáltalán ne is legyen), hanem viseljék el ezt továbbra is kizárólag a Rahó - Ugron - Rákó utcában lakók, ugye? Egyszer álljanak ki reggel 7 és 8 között a Rákó utcába és képzeljék el, hogy ott laknak!
Teljesen ésszerű igény, hogy ne kelljen a játszótér felé araszolni annak, aki a Hegyalja út felé tart és nincs semmi dolga az iskola, Süveg utca környékén.
A térképet megnézve nyilvánvaló, hogy a Dayka Gábor utcának az alsó és felső részét ismét össze kell kötni, amint az már a 80-as évek közepéig úgy is volt. Igaz, hogy nem volt aszfaltos, hanem köves földút, de autóval járható volt.
Ki nem szeretne egy csendes zsákutcában lakni, de az ezzel járó kellemetlenségeket viselje más, nehogy már megosszuk a terheket?

Válaszok

Bíró József

#51 Re: más vélemény

2012-11-26 21:04:44

#49: más vélemény -

El kell választani azok problémáját, akik ott lakóként elszenvedik a Rákó-Süveg-stb. utcákban a jelentős forgalmat és azokét, akik azt autósként okozzák. A lakók problémáját tökéletesen megoldja a forgalom korlátozása, ahogy azt pl. a 48-as hozzászólásban kifejtette P. LAjos. Az autósok problémáját (aminek a lényege az, hogy kb. három perces sorállást kell reggel a Süveg utcánál elszenvedniük) nem oldaná meg a Dayka Gábor megnyitása, mert ott nagyon hamar ugyanakkora dugó alakulna ki, kb. ugyanakkora sorállással, ahogy azt a petíció 2. pontja kifejti.

Fell kellene ismerni, hogy már nem a 80-as évek forgalma áramlik az agglomerációs településekről a városba és hogy ezt a forgalmat lakóövezetekbe csábítani öngyilkos lépés, ami nem csak a Dayka Gábor utca lakóinak rossz, hanem minden környékbelinek.

védő

#70 Re:

2012-12-03 17:24:33

#49: más vélemény -

Tisztelt más vélemény. Ön rátapintott a probléma lényegére: forgalmi problémája reggel 7-8 között van. Utána nincs. A Dayka megnyitásával ez az egész napra bővülne, jelentős mértékben Ön előtt is forgalmat generálva. Tehát a problémát nem lehet úgy megoldani, hogy a kisebből nagyobbat csinálunk. Nemde?

Dayka Gábor utcai lakosként: képzelje, ha reggel dolgom van a városban, felmegyek a buszmegállóig (kb 10 perc) és 20perc alatt a belvárosban vagyok. nem kell parkolóhelyet keresnem, stb. ha autóval kell mennem, lefelé indulok.

Sétáljon Ön is többet.