Ne hagyjuk! / Don't Let it happen!

Quoted post

gedeon

#22

2012-09-29 13:40

nagyon szomorú vagyok: igaz, hogy nem régen van fent e petíció a neten, de ezernél kevesebben írták alá. vettem a fáradtságot, és végignéztem a neveket. a következőket szűrtem le: nagyon kevés politikusi nevet láttam. nem találkoztam sem az egyházi, sem a világi zsidó ( vagy más vallások) szervezetei képviselőinek az aláírásával (bár szombat lévén a zsidó szervezeteknél talán ez érthető). nagyon kevés véleményformáló (közszereplő, híres ember) nevét láttam, volt, aki viccet csinált belőle és joszif sztálin néven regisztrált. és végezetül azért vagyok a legszomorúbb, mert számosan úgy írták alá, hogy nevük nem publikus. mit is jelet ez? hogy ők maguk egyetértenek a petíció tartalmával, de nem akarják, hogy a környezetük ezt megtudja, vagy egyszerűen félnek. mindkét opció szörnyű.

Válaszok

e-Vita

#26 Re: Nem ezért fizetjük őket

2012-09-29 15:28:14

#22: gedeon -

A politikusokat nem azért fizetik az adófizető állampolgárok, hogy ilyen ártalmatlan, slacktivista aláírós látvány-pótcselekvésekkel múlassák az időt, hanem hogy a parlamentben dolgozzanak keményen a fizetésükért. A magukat demokratikusnak, antifasisztának fényező ellenzéki politikusok pedig pláne munkaköri kötelességüket teljesítsék: mindent tegyenek meg - ideje lenne már elkezdeniük - a parlament és kormány illegitim állapotának, az ezt az állapotot létrehozó és fenntartó illegális náci szervezetek felszámolására. Ha pedig erre nem képesek, akkor mondajanak le a képviselőségükről, a fizetésükről, mert alkalmatlanok a munkakörük ellátására.

És akkor lehet parlamenten kívüli eszközöket is bevetniük, de akkor se ilyen gyermeteg aláírós játékokat.

Hasonlók mondhatók az egyházi és egyéb vallási szervezetekről, akiket szintén, nagyrészt az adófizetők tartanak el - minden(!) adófizető! Ha bármelyik egyáltalán akarna cselekedni a 22. éve tartó és egyre intenzívebb fasizálódási tendnecia ellen, akkor megtalálná hozzá a megfelelő, hatékony módokat. Sőt: már megtalálták volna, és mostanra nem lenne Magyarország a nácik, fasiszták játékszere.

Az ilyesfajta petíció-játék csak alibinek jó orbánnak, hogy lám-lám, micsoda demokrácia van itten, akárki meglássa, hiszen lehet ilyen petíciókat (alá)irogatni, és aki diktatúrával riogat, azt rémhírterjesztőként szépen lecsukjuk, oszt jó napot.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-10-09 07:13:14



Vendég

#129 Re: gedeon / #22

2012-10-09 09:37:34

#22: gedeon -

teljesen egyetértek veled. de ma már 2571 - nél tartunk. sajnos lassan ébred a magyar. de ébred, és egyre bátrabb úgy látom. amikor én itt jártam, még csak, hétszáz valahányan voltunk. én sok mindenkit megértek, aki még nem írta alá, és azt is aki aláírta, nev nélkül! ő is hangot ad a véleményéének, viszont tart attól, hogy véleménynyilvánítás miatt, kirúgják munkahelyéről, vagy zaklatás éri, öt és családját! azért ezt ma felvállalni, nagyon nehéz!