Ne hagyjuk! / Don't Let it happen!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ne hagyjuk! / Don't Let it happen! petíció automatikusan generált fórumtémája

e-Vita

#26 Re: Nem ezért fizetjük őket

2012-09-29 15:28

#22: gedeon -

A politikusokat nem azért fizetik az adófizető állampolgárok, hogy ilyen ártalmatlan, slacktivista aláírós látvány-pótcselekvésekkel múlassák az időt, hanem hogy a parlamentben dolgozzanak keményen a fizetésükért. A magukat demokratikusnak, antifasisztának fényező ellenzéki politikusok pedig pláne munkaköri kötelességüket teljesítsék: mindent tegyenek meg - ideje lenne már elkezdeniük - a parlament és kormány illegitim állapotának, az ezt az állapotot létrehozó és fenntartó illegális náci szervezetek felszámolására. Ha pedig erre nem képesek, akkor mondajanak le a képviselőségükről, a fizetésükről, mert alkalmatlanok a munkakörük ellátására.

És akkor lehet parlamenten kívüli eszközöket is bevetniük, de akkor se ilyen gyermeteg aláírós játékokat.

Hasonlók mondhatók az egyházi és egyéb vallási szervezetekről, akiket szintén, nagyrészt az adófizetők tartanak el - minden(!) adófizető! Ha bármelyik egyáltalán akarna cselekedni a 22. éve tartó és egyre intenzívebb fasizálódási tendnecia ellen, akkor megtalálná hozzá a megfelelő, hatékony módokat. Sőt: már megtalálták volna, és mostanra nem lenne Magyarország a nácik, fasiszták játékszere.

Az ilyesfajta petíció-játék csak alibinek jó orbánnak, hogy lám-lám, micsoda demokrácia van itten, akárki meglássa, hiszen lehet ilyen petíciókat (alá)irogatni, és aki diktatúrával riogat, azt rémhírterjesztőként szépen lecsukjuk, oszt jó napot.

e-Vita

#27 Re: a ballibes értelmiség "szólása"

2012-09-29 15:38

#1: rabagyorgy01 -

Az értelmiség 22. éve "szól". És hova jutott Magyarország? Nem lehet, hogy talán, esetleg, urambocsá, ez a fajta, 22. éve gyakorolt finom, light-os, ballibes értelmiségi szólás, mely keretében nem merik nevén nevezni a pőre valóságot, nem merik kimondani, hogy a király meztelen - talán ez a fajta szólás mégse a megfelelő "szólás"? Maximum maguknak szereznek vele intellektuális kielégülést, de az ország, az istenadta nép számára - 22 év csak-csak elég bizonyítékul - sz@rt se ér.


Vendég

#28 Le a köztársasággal!

2012-09-29 15:41

Király nélküli királyságot!

Tisztelet és hála Horthy Miklós kormányzónak!
e-Vita

#29 Re: Le a köztársasággal!

2012-09-29 15:53

#28: - Le a köztársasággal!

És természetesen [Tisztelet és hála] a magyar nép szeretett Nagy Vezérének, Orbán Viktornak, és harcostársának, a Nagy Nemzeti Vona Gábornak.

Köztársaság pedig már nincs, kedves e-kolléga el tetszik maradva lenni. Előbb a nép lett ignorálva, aztán a köztársaság, és most csak egyszerűen Magyarország van. Még.

realista

#30

2012-09-29 17:10

Megint a kommunisták és zsidó barátaink rendezik a cirkuszt, Holokauszt, pardon, Heller Ágnessel az élen. Többet kellene inkább dolgozni, kevesebbet lopni a tudományra adott pénzekből, akkor talán elmúlna az az automatizmus, hogy az aláíróknak mindenről, legyen az szappan, lámpaernyő, vasúti vagon vagy éppen köztéri szobor, tehát mindenről az jut eszébe, hogy a magyar emberek fasiszták. Hát nem. Ez itt Magyarország és azok mondják meg, hogy ki a magyar, aki vállalja az itt élőkkel a sorsközösséget, a múltat, a nép kulturális múltját és jelenét és büszke is rá. Akinek ez fárasztó, keressen magának olyan országot, ahol jobban érzi magát.
Amúgy jól látszik, néhány pancser, sikertelen értelmiségi ugrál megint, akik így próbálnak jópontokat és USA ösztöndíjakat szerezni maguknak.
Hőseim, ha van Wallenberg, legyen Horthy is. Ha minden napra van egy holokauszt megemlékezés, akkor legyen egy évben egyszer Horthy koszorúzás is. Vagy Önök kirekesztőek? Fajgyűlölők? Rasszisták? Cionista áskálódók?
Önök ki merik írni a nevüket, mert sérthetetlenek. Én nem merem, mert Önök heted íziglen kiirtják a családomat!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-09-29 18:27



Vendég

#32 Re:

2012-09-29 18:55

#30: realista -  

 Ha a Horthy kultuszt legyőzi a józan ész,  időt kell szánni a felvilgosításra, mert úgy vélem Nálad az alapokkal komoly gondok vannak.

"Én nem merem, mert Önök heted íziglen kiirtják a családomat!"

Te nem mered, mert gyáva vagy...és nem kell szépíteni. Tudomásoul vesszük, Te egy ilyen magyar vagy. Nem vagy egyedül.

bartospeeter

#33 Re: Re:

2012-09-29 18:56

#32: - Re:  

 az előző az enyém volt

0001001

#34 Oh, kárhozat

2012-09-29 20:05

Kontraproduktív hülyék, sajnállak titeket, és magunkat, hogy ennek az országnak ennyi jutott.
Szemita Antal

#35

2012-09-29 20:44

"A rendszerváltás az új magyar demokráciát a Horthy- és Szálasi-rendszer ellenében létrejött, rövid életű magyar demokrácia örököseként határozta meg. Az a demokrácia szembefordult a nácizmussal és ítéletet mondott a nyilasok fölött." Tényleg? tehát a "rendszerváltozásnak a kommunizmushoz semmi köze nemvolt? Csak a nyilasokhoz? 1989-ben??? Miért hazudtok mindig???
Eszer

#36 Re: Re: vadtigris

2012-09-29 23:00

#14: vadlibsi - Re: vadtigris

Igen, igen kitöröltem!!!! Köszönöm, hogy szóltatok!

e-Vita

#37 Re: Egyikhez se volt köze

2012-09-30 01:26

#35: Szemita Antal -

A ballibesek és a szélsőjobbosok egyformán elkenik a valóságot. A legutóbbi rendszerváltásnak egyikhez se volt köze. Se a fasizmushoz, se a kommunizmushoz (ami amúgy nem is jutott el odáig, hogy létezzen, csak az alapok rakosgatásáig). Leginkább a kapitalizmushoz volt köze: az eleve is hátránnyal indult "komcsi" tábor nem volt képes tovább az őrült kapitalista nyomás ellenében magát fenntartani, oszt szépen dugába dőlt, gyakorlatilag magától. Csak hát mindjárt jöttek a nagy "szabadságharcos" filosz értelmiségiek, akik ezt a tényt szépen felcicomázták a saját fennkölt ideológiájukkal, és önfényezhették magukat, hogy ők aztán most hű, de jól rendszert váltottak, és "kivívták" a "demokráciát". Aztán, amikor már tényleg küzedni kellett volna érte, amikor kemény kétkezi, földhözragadt meló lett volna vele, akkor szépen leléptek. A tisztességesebbje legalább azóta is távol tartja magát a magyar politikai és társadalmi közélettől, a többi meg pofátlanul továbbra is verbálpettingeléssel fényezi magát és kábítja a csóró, fogyatkozó, mezítlábas ballibes népet. Az illegitim fidesz kormány kegyelméből továbbra is biztosított megélhetésükért és presztízsükért cserébe alibidemokratákként legitimitálják az illegitim fidesz kormányt és alibidemokratákat "szállítanak" továbbra is orbánnak.

Mindeközben a rendszerváltás pillanatát a volt nyilasok ugrásra készen várták, és - a "balos-libes-demokrata" szellemi önfényezéssel ellentétben - azonnal kemény, kétkezi cselekvésbe kezdtek, újraélesztették régi szervezeteiket, felhasználták régóta látens nemzetközi kapcsolataikat, 2002-ig csak úgy csendben a színfalak mögött, 2002-től pedig, amikor a bosszúért lihegő fidesz támogatását magukénak tudhatták, a "ballibes, demokratikus" pártok, kormányok részéről pedig semmi ellenlépést nem tapasztaltak, hát a magyar társadalom teljes spektrumában nyomultak ezerrel intenzíven, hatékonyan.

Kedves ballibesek-demokraták, és még kedvesebb nyilasok-nácik, ez ilyen egyszerű. Szemita Antaloknak nem kell félniük és itt pazarolni energiáikat: Magyarország őket akarja. Talán, ha meg is kapja őket, esetleg, talán tán legfeljebb akkor fog rájönni, hogy talán mégse ilyen lovat akart. Hogy ennek a felismerésnek nagyobb lesz az ára? Hát, istenkém, a tudás már csak ilyen: ára van neki. Igaz, az okos más (k)árán is tud tanulni. De hát ez nem az a hely...


Vendég

#38 Re: Re: Le a köztársasággal!

2012-09-30 02:40

#29: e-Vita - Re: Le a köztársasággal! Köztársaság pedig már nincs

Sajnos van.  :(  De ne legyen!

xdoki

#39 Re: Ne hagyjuk!

2012-09-30 04:00

Én akkor már eléggé magamnak való voltam.1944.március 19-én, az öröknaptár szerint vasárnap,oldalzsákba raktam némi kaját és elindultam Dobogókő irányába. Piliszentkeresztnél azonban meggondoltam magam és Pilisszántó felé vettem az irányt. Igy aztán Piliscsaba irányába haladva, megláttam az akkori Bécs - Budapest országúton áramlottak Budapest felé a Hazánkat megszálló Whrmacht és Waffen SS páncélos- és más gépesített egységei,láthatóan "harckészültségben".A helyzetet látván, én is hazafele indultam és a Bécsi utat elkerülve érkeztem haza Óbudára. Hazaérve anyám és nővérem örült, hogy baj nélkül hazaértem, de egyikünk sem merészkedett aznap az utcára. Kezdetét vette az a szégyenteljes időszak, ami aztán a "háborús vereség"-hez vezetett, a Szálasi féle uralmon keresztül.
csm

#40

2012-09-30 09:23

Javaslom, hogy a moderátor vizsgálja meg a 1173-as aláírás hitelességét. Nekem hamisnak tűnik.
csm

#41 Eltávolítandó

2012-09-30 10:18

A petíció elleni támadásokat kivédendő, javaslom a 667. sz. aláíró nevét eltávolítani. Egyértelmű, gusztustalan hamisítás és provokáció.
posalaki

#42 Állítsák le

2012-09-30 10:20

a közalapítványok államosítását és adják vissza eredeti tulajdonosaiknak.
macmac

#43

2012-09-30 10:47

A fasizmus mindíg akkor tud teret nyerni és mindíg ott, ahol a fiataloknak nincs semmi jövőképük. Ma Magyarországon a fiatalok jó része külföldön dolgozna, ha sikerül nekik, az itt maradók közül pedig sokan a szélsőjobb irányába tolódnak. Elsődleges feladat lesz, ha a jelenlegi kormányt, amely összekacsint a szélsőjobbal, sikerül eltávolítani, a fiatalok jövőképét visszaállatani.
bylac80

#44 Re:

2012-09-30 10:49

#30: realista -  

 A neved csalás, mert nem realista vagy, hanem megtévesztett, sőt talán nem eléggé tanult vagy, akinek a mostani kurzus adja szájába a szavakat. Próbálj visszaemlékezni, kik gyilkoltak kiket:talán filozófusok, költők, élsportolók irtották ki mások családját "hetediziglen"?

Hősöket pedig nem tetszés szerint válogatunk össze,hanem a tetteik alapján válnak egyesek hősökké, mások gazemberré.Nem úgy van, hogy ha van madarak,fák napja, akkor legyen patkányok és lótetük napja is.Bár otthon ünnepelheted őket.

macmac

#45 Re:

2012-09-30 10:57

#30: realista -  

 Kedves Realista! Van egy apró különbség Wallenberg és Horthy között: az előbbi megmentette az embereket, az utóbbi hagyta, hogy megöljék őket. Én az emberek pártján vagyok: ünneplem az elsőt, és megvetem a másodikat. És nem gondolom, hogy ez kirekesztés lenne. Ráadásul sem kommunista sem zsidó nem vagyok. És filozófus sem. Csak magyar, aki vállalja magyarságát, de képes szembenézni a múlbéli bűnökkel. Ráadásul az sem érdekel, ha azok, akik úgy érzik, hogy csak nekik van joguk megmondani, hogy ki a magyar, mást gondolnak rólam....Ja, és senki családját nem akarom kiirtani, ellentétben a fasisztákkal, akik - történelmi tény - faji alapon szervezték a világukat, és próbálják szervezni ma is.

csm

#46 A rendszergazda figyelmébe

2012-09-30 11:38

Tisztelettel és ismételten kérlek, folyamatosan figyeljétek és ellenőrizzétek az aláírókat. Légy szíves, azonnal távolítsd el az 1275-ös személyt! NE HAGYJUK nevetségessé és hiteltelenné tenni magunkat. Nem elég egy kezdeményezést útjára bocsátani, azt mindvégig kézben kell tartani.
anya

#47 anya

2012-09-30 12:42

Ha belegondolok mit tett ez az ember a magyar családokkal, akkor el fog a borzalom. Nem ünnepelni kell, hanem soha el nem felejteni a gaztetteit!
apa

#48 Talán vagyunk még annyian...

2012-09-30 12:47

Talán vagyunk még annyian, akik reálisan látjuk a történelmet, hogy ne ünnepelve emlékezzünk egy országvesztő, sokszoros gyilkosra. Elképesztő amit a fiatalság tudatával akarnak művelni. Ez az ország soha nem lesz nagykorú, ha nem néz szembe történelme tanulságaival.
e-Vita

#49 Re: Hitelesség

2012-09-30 13:57

#40: csm -

És mégis, vajon mik lehetnek a hitelesség kritériumai egy ilyen online petíció aláírásait illetően? Amit bárki, bármilyen adatokkal "aláírhat"?  És mi az, hogy "hamis" egy aláírás? Talán nem valódi ember írta be az adatokat, hanem talán egy robot?

A petíció indítóinak ill. adminisztrátorainak semmiféle (adatvédelmi törvényen alapuló) adatkezelési nyilatkozatát nem találok - nem mintha az abszolút biztosítékot jelentene, de legalább illik (és törvény is előírja) valamiféle kötelezettségvállalást deklarálni az adatgyűjtésre nézvést, hogy az "aláírók" adatait (IP cím inkluzíve) mire és hogyan fogják felhasználni.

Az "aláírásokhoz" tartozó IP cím alapján (mely adat az adminok, modik rendelkezésére áll) semmibe nem telik bármely aláíró személyazonosságát kiderítenie annak, aki arra jogosultsággal rendelkezik.

Vajon van-e joguk a petíció adminisztrátorainak ("moderátorainak") nyomozást folytatniuk az aláírók személyi adatai után? Talán forduljanak pl. a TEK-hez? Vagy ki tudja, milyen fidesz-jobbik uralta nemzetbiztonsági szervhez, amik ma vannak Magyarországon, akikhez egy ilyen petíció tisztasága ügyében bizonyára sikeresen fordulni lehet... Semmi kétség, hogy ezek a szervek kéjes örömmel fogják kezükbe venni az ügyet. Meg is tudom érteni őket.

Teljességgel érthető az is, ha valaki nem mer a valódi adataival a jenlegi magyar "demokratikus" "köztársaság" lakosaként ilyesmit "aláírni". Attól, hogy valaki a "nem nyilvános" opcióval "írja alá", még minden, közöttük elsősorban a legszenzitívebb adata, az IP címe  bekerül az adatbázisba, amihez megfelelő jogosultsággal és/vagy eszközzel csak az nem fér hozzá, aki nem akar.

Csak értelmiségiek, művészek "aláírásának" a hitelességéhez nem férhet a kétségnek még az árnyéka sem? Pl. egy takarító aláírása csak akkor érhet valamit, ha mondjuk "tisztasági manager"-nek címezi magát, vagy az ilyesfajta mezítlábas inkább szégyellje a foglalkozását, és ne adja meg, mert rontja egy ilyen petíció intellektuális kisugárzását?

Hát tetszenek látni, ez az egyik fő oka, hogy Magyarország a szélsőjobb kezére került. A ballibes értelmiségi elitnek snassz dolog leereszkednie az istenadta nép egyszerű gyermekeihez, nem győzik távoltartani őket fennkölt zártkörű klubjaiktól. Csoda-e hát, ha azokat a szélsőjobb könnyedén magához tudja édesgetni, mert az - elvei és céljai érdekében (akármilyen mocskosak is azok, de) - lemegy a nép közé, kezét nyújtja feléje, elhitetve vele, hogy értük dolgoznak. És legfőképp: velük.

realista

#50 realista

2012-09-30 17:36

Az a gond Elvtársak, hogy Önök jó bolsevik módjára folyamatosan kizárólagosságra törekszenek. Olyankor, amikor ilyen módon lépnek fel Horthy ellen, kirekesztik azokat az embereket, azokat a honfitársakat, akiknek valamilyen ok miatt Horthy fontos. Mert képzeljék el, ahogyan vannak republikánusok és demokraták, ahogyan vannak jobboldaliak és baloldaliak, ahogyan vannak szocialisták, kommunisták, liberálisok és konzervatívok, ugyan úgy vannak akiknek átkos és van akiknek kedves Horthy emléke. Ha Önök demokraták lennének, akkor lakonikus módon tudomásul vennék, hogy vannak, akik ilyen, vagy olyan ok miatt elfogadhatónak, vagy jónak értékelik mindazt, amit Horthy tett. Pl. azok a zsidó honfitársaink, akiknek családját megmentette, vagy azok a zsidó honfitársaink, akiknek felmenői tagjai voltak az akkori parlamentnek, vagy Horthy kormányának. Mert ne feledjük, talán egyetlen más magyar kormányban sem volt annyi zsidó származású magyar ember, mint Horthyéban.

Tudom, Önöket nem hatják meg a történelmi tények. De hogyan is alázzák magukat azzal, hogy képesek aláírni egy olyan petíciót, amit Holokauszt Ágnes és társai kezdeményeznek? Nem veszik észre, hogy az egész akciót körüllengi a politikai bűz, a magyar-gyűlölet, a bolsevik típusú ellenfél megsemmisítési kényszer, a kirekesztés?
Miért nem képesek elfogadni, hogy mások másként gondolkodnak, másként élik az életüket? Esetleg az fáj, hogy többszólamú lett az ország közélete? Hogy bolsevik ATV díszpintyeken tól ma már demokraták is megszólalhatnak a honi médiában? Hogy a pénzhajhász (svéd információ) Wallenbergen túl a hazai irodalmi életben megjelenhet Wass Albert is?
Szerencsére az idő és a józan ész térnyerése Önök ellen dolgozik. Ez Önök is érzik, ezért sikoltoznak.