Rokkantvadászat...

Quoted post

Üdvözlettel Marika néni

#405 Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-26 08:27

#404: - Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Vendég! Kedves Spitzer Tibor Úr !

Nem érdekel Szlovákia,nekem itt kell élnem és megélnem !Már csak arra vagyok kiváncsi,hogy sorsunk pusztába kiáltott szó,vagy felvállalja-e valaki az érdekképviseletünket !Egyre nehezebben mozgok! Azt látom,hogy a fórumokon és ez vonatkozik a jogi fórumra is.Nem sok segitséget kapok,ügyeim intézéséhez.A nyufighoz 15 napon belül küldeni kell a beadványokat,igazolásokat.Aztán születnek adminisztrációs hibák,lehet jogvesztés a következménye.Azt már világosan látom,hogy közalkalmazott,nem fog segitőkezet nyujtani,mert repül az állásából.Nem tisztem megitélni,nem vagyok szuperman,hogy a rokkantnak nyilvánitott emberek valóban betegek-e,vagy más módon lettek azzá nyilvánitva.Ahol kétséget kizáróan,volt bizonyiték erre vonatkozóan,ott a rendőrségi feljelentést megtettem.Ajánlom figyelmébe Szemérmetlen Anita esetét a SZON-on.Ez az eset is rávilágit arra,hogy ott ahol ennyi ember elhiszi és képes áldozni azért,hogy megszerezze a végleges rokkantságot,még akkor is amikor az már jogilag nem létezik,ott nincs minden rendben. Az esetemben történt sajnálatos adminisztrációs hiba miatt,több alkalommal is folytattam telefon beszélgetést az ügyben az illetékesekkel. Mennék kórházba,de az ajánlott küldemény esetleges érkezése miatt itthon kell tartózkodnom.

Nem voltam végleges rokkant,csak a megfogalmazás szerint,felülvizsgálata jelen állapotában nem szükséges. Nos a törvény a felülvizsgálati sorrendet életkor és egészségi állapot sorrendben irja elő. Az illetékes hivataltól azt a választ kaptam,a véglegesek utoljára jönnek. Na erre varrjon gombot ! Akiket eddig soha senki nem vizsgált felül,az utolsó pillanatig élvezhetik háboritatlanul az ellátásukat.

Jelenleg,csak azt kérdezem Őntől kinek van joga Alkotmány Birósághoz fordulni a CXCI 2011 évi törvény kontrolját kérni.

Ez mennyibe kerül,melyik az a szervezet amelyik ezt felvállalta.Hol a számla száma ahová pénzt lehet utalni ! Vagy továbbra is magamra vagyok utalva.Tudom olvasom a jogi fórumot is !Próbálkoztam az ingyenesen müködő jogsegély szolgálattal, A segitség akkor nem jön amikor,arra szükség volna !

A rokkantnyugdij átalakitásának rendszerét,akkor támogatom,ha lesz 700000 felkinált álláshely,Ne akarjon olyan helyen élő embert foglalkoztatásra kényszeriteni,ahonnan nem tud közlekedni.Végtelenül örülök a közintézmények akadály mentesitésének,de odáig el is kellene jutni.

A feltett kérdésed megválaszolására kérdezd meg a rendszer váltás óta müködő felelős és felelőtlen kormányzati vezetőket,miért hagyták ,hogy igy legyen. Dr Cser Ágnesnek üzenem,nem most kell nyilatkoznia a kérdésben.Mit tett annakidején,illetékes vezető révén,hogy ne igy legyen ! Csak nem utólag világosodott meg !

Válaszok

Spitzer Tibor

#406 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-05-26 10:49:52

#405: Üdvözlettel Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

Tisztelt Marika néni !

Szeretném kijavítani néhány tévedését. Egy én nem vagyok közalkalmazott. Kettő: ezt a peticiós oldalt nem én hoztam létre, tehát nem is én kezelem. Én "csak" a egyedüliként a nevemet adva leírtam mit gondolok erről a kérdésről. Nem Marika néni, meg böbe bácsiként hanem tisztes polgári néven. Lehet szidni másokat, hogy ők miért nem véllalják a nevüket, de ön sem vállalja fel a sajátját !

Örvendetes, hogy ha sok hibával is már de mozgolódnak a rokkantak, egészségkárosodottak, de nagyon sokat kell még tenni ez ügyben. Mondjuk kérni kell a helyi szociálisok segítségét az ügyintézéshez. Ha ön nem tud elmenni hozzájuk lehet kérni, hogy ők menjenek ki magához. de ülni és várni a csodát, ez ma már nem megy. Igaz régen sem ment...

Ha viszont végre megmozdultak az érintettek meg kell tanulni azt hogy hogyan kell érvelni. Nem átkozodva, nem újabb és újabb ellenségeket találni, hanem bölcsen felvilágosítva a tudatlanokat, és határozottan elmagyarázni az országnak, hogy többe kerül ez az egész hajsza mintha újra végiggondolnák a szabályozást.

Ehhez kívánok önnek is erőt...

Tisztelettel:


Vendég

#417 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

2012-06-01 02:09:04

#405: Üdvözlettel Marika néni - Re: Re: Re: Re: Re: A többség támogatja a rokkantnyugdíjrendszer átalakítását

"Nem érdekel Szlovákia,nekem itt kell élnem és megélnem"

Engem viszont érdekel. Bár csak olyan szempontból, hogy Magyarországon élek és fizetek adót, többek között a 430 ezer rokkant ellátására, és ebben a Magyarország lakosságának felével rendelkező szomszédos országban valamiért csak 30 ezer rokkant van.

"A rokkantnyugdij átalakitásának rendszerét,akkor támogatom,ha lesz 700000 felkinált álláshely"

Én meg most támogatom. Továbbá a csalók kemény megbüntetését is támogatom.  Nem azt mondtam, hogy Ön is csaló.  Azt mondtam, hogy láthatóan rengeteg rokkantsági nyugdíjjal csaló van.