Családi pótlék ne legyen utalvány!

Quoted post

Nem segélyes!

#151 Tisztelt Rajongóim!

2012-04-05 23:34

Még, még.... imádom a kendőzetlen stílusukat,és a kiművelt vitakultúrájukat Hölgyeim,Uraim!
Nem tudom kinek a le- és felmenőjét szidtam.Nem tudom kit átkoztam és nem tudom kinek osztottam észt(mellesleg észből sem rendelkezem felesleggel és amennyi van arra még szükségem lesz egy darabig). Miközben így felhergelik egymást,súlyos tévedésben vannak! Az véletlen igaz,hogy nem fizetek adót,mivel bérből-fizetésből élek,az adómat tehát levonja a munkáltatóm.Gyermekem is van,nem is egy és nem is kettő.Nincs rózsadombi villám,műkincsgyűjteményem,jachtom,kirívó vagyonom.Neveltem egyedül a fiamat éveken keresztül,eleinte a földön aludtunk. Életemben nem teniszeztem,golfoztam,a papucson kívül soha nem kártyáztam.Kimaradtam a ma erőltetett pókerből is.Nem "eresztettek el jól",mindaz amim van a több évtizedes munkám eredménye.Nem vagyok vagyonos,a sima képcsöves tévém kb.16 éves, a kocsim már nagykorú.Megértek a cserére,de nincs rá szükség,még jók.Új autót elvből soha nem vennék.Büntetlen vagyok,nem olajoztam,nem gabonáztam.
Talán megemlíteném még, hogy világ életemben felelősen gondolkodtam.Nem kockáztattam soha fölöslegesen.Nem hittem a piramisjátékok hirtelen meggazdagodásában(egyszerű matematika),a mesés hozamú befektetésekben(amiből csak kevesek profitáltak). Nem kellett a "nulla százalék befizetésével elviheti" kezdetű megoldás,amiről később mindig kiderült,hogy csapda.Meg sem hallgattam az ügynököket(amway,avon,üdülésijog..)nem váltottam nyugdíjpénztárt(csak az ügynöknek lett volna volt jó).Átláttam a devizás hitelek rózsaszín ködén is,nem dőltem be(mondjuk ez igen jól felépített légvár volt,profik csinálták!)Forintos hitelem van,a házam nemsokára tehermentes lesz.Felelős gondolkodás,Hölgyeim,Uraim!Évtizedek óta!Most már késő variálni,megváltozni!Aki eddig nagyoskodott,hitelt hitelre halmozott,mára nem tud a víz fölött maradni.Harminc évvel ezelőtt sem éltem nagy lábon,irigykedve néztem,azokat akik hozzám képest "nagyvilági életet éltek". Buliztak,diszkóztak,csajoztak.Én már húszévesen ifjúsági betétet fizettem,25-re megvolt az OTP-s garzonom.Életemben sok minden voltam:pakoltam hétvégeken vagont,voltam mikulás mínusz tizenhatban.Termeltem dohányt,kopasztottam libát.Voltam már éhes is, vagonkirakás közben a "véletlen" leejtett rekeszből kihullott citromot faltam.Egészben és magában.
Tudom mi a munka,a pénz!Akik általam irigyelt nagymenők voltak,mára idült alkoholisták, nincstelen emberroncsok,kiégett nagyszájú okoskodók.Családjuk széthullt,tönkrement,eladósodott a felelőtlenségük miatt.Nem elégtétel számomra,inkább döbbenet,hogy ebből sem tanulnak.Felelős gondolkodás Hölgyeim,Uraim!Ennyi az egész.Ha van mondjuk húszezer a kártyámon, akkor soha nem ábrándoztam arról,mit tudnék ötvenezerért venni.Persze ez a fajta "genetikai kód" kizárja a szenvedélybetegség minden formáját,a szélsőséges magatartást(mértéktelen párkapcsolati étvágy),a költséges hóbortokat,lemondásokat generál.
Nehogy elfelejtsem:materialista vagyok.Ez mindettől teljesen független,csak gondoltam megelőzöm, nehogy valami szektát keressenek a háttérben.

Na most lehet anyázni,köcsögözni,meg mindenféle primitívséget írogatni,a lényegen semmit sem változtat.Nem most kell kapkodni,évekkel-évtizedekkel ezelőtt kellett volna okosabban élni.
Elfáradtam, meg a család is...holnap munkanap.Képzeljék,nekem is!Ezért mára ennyit!
Ne hergeljék fel magukat,egymást!Nem úgy gondolkodom,mint Önök,többek között nem anyáztam senkit sem.
Kellemes Ünnepeket,jó pihenést.

Válaszok

Évi,,

#158 Re: Tisztelt Rajongóim!

2012-04-06 13:42:17

#151: Nem segélyes! - Tisztelt Rajongóim!

Kedves Nem segélyes!

Nagyon megható, és hosszú önéletrajzot olvashattunk, de ez sajnos senkit sem érdekel. Utalványban osztott családi pótlék pedig egyáltalán nem észszerű, többen is leírták az okokat! Inkább az erről alkotott véleményét olvasnám, hogy miért is lenne nekünk jó?

Teva

#181

2012-04-11 14:26:07

Tisztelettel, amit ön leirt elolvastam ,elnézést az öszinteségért,de elég szánalmas én is dolgozo ember vagyok én se vagyok jomodú  de mégse panaszkodom, és még egyenlöre autom sincs,de mivel hogy elég sokat tanultam mostanra Egy nagyon jo állásom  van és jol keresek!! 3gyermekem van  nem kapok támogatást utánuk, mégis eltudom tartani öket !!szoval csak dolgozni kell ha más nincs  és kész.Ja 40 éves vagyok




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...