Családi pótlék ne legyen utalvány!

Quoted post


Vendég

#1

2012-04-01 17:41

A vidékiek hol és mikkor tudják majd be váltani vagy fel vásárolni???.

Válaszok

tytyke

#14 Re:

2012-04-01 18:31:37

#1: -

sajonos itt nem csaka Vidékieken múllik hanem mindenkinek ez a kérdése

Holli

#19 Re:

2012-04-01 19:29:30

#1: -

 

Eddig csak a coop és a C&A -ban lehet levásárolni...

 


Vendég

#86 Re:

2012-04-02 22:55:10

#1: -

Nem örülnék neki, vagy az iskola és az óvoda elfogadja az ebéd befizetésénél? Ha meg marad egy kicsi, abból meg ruhát veszek a gyerekeknek, de azt is a kínai áruházba. Az meg köztudott, hogy a külföldi érdekeltségű boltoknak nem engedélyezi, hogy elfogadják az Erzsébet utalványt. Ennyi. Megint egy pihentagyú agyából kipattanó ötlet.


Vendég

#154 orbán viktor tönkre teszi tette országunk !!!

2012-04-06 09:46:09

#1: -

NEM ÉRTEM MÉRT KÉNE ÉTKEZÉSI UTALVÁNYRA  KÖLTENI A JÁRANDSÁGOT A GYERMEKEINK UTÁN MAJD ÉTKEZÉSI JEGYBÖL FIZETEM AZ IKREIM OVODÁJÁT,RUHÁZTATÁST,!!!SOK SOK SZEGÉNY EMBER KINEK NINCS SAJNOS MUNKÁJA SCAK SCALÁDI POTLÉKBOL TARTJA EL CSALÁDJÁT,PL.ÉTKEZÉS,REZSI,GYERMEKEI ÖLTÖZTETÉSE MI LESZ HA TÉNYLEG NEM PÉNZ LESZ HANEM ÉTKEZÉSI JEGY NE ENGEDJÜK EZT MI !!!!

boorso

#172 Re: családi pótlék ne legyen utalvány

2012-04-10 00:02:52

#1: -

Értelmiségi család vagyunk, de sajnos a gazdasági váltás egyre lejjebb és lejjebb sodor bennünket. Sajnos  párom nem kap munkát. Én főállású anyaként vagyok itthon négy gyermekkel. Nekünk családi pótlékunk van és lakásfenntartási támogatásunk. Emellett pedig több tízezer forintos deviza hitelünk arra a házra, amiben lakunk.

A kormány azt tervezi, hogy áprilistól Erzsébet utalvánnyal váltaná ki a családi pótlékot.

 

Az utalványoknak a felhasználása szükkörű, és nehéz helyzetű családoknál bizony van úgy, hogy a számlákat is ebből kényszerülnek fizetni.
Ha ettől elesnek bizony fenn áll a veszélye annak, hogy komoly financiális problémák állhatnak elő a nagycsaládosoknál. A legrosszabb esetekben még a kilakoltatás veszélye is elképzelhető. Ez, hogyan egyeztethető össze, a tervekkel ,miszerint védjük a családokat és szeretnénk, ha minél több gyerek születne! Azok a gyerekek akik már itt vannak közöttünk , ők is figyelmet érdemelnek ebből az aspektusból is, mert itt főleg több gyereket nevelő családokról van szó.

 

Aggályaim ezzel kapcsolatban:

1.Ha nekünk csak a családi pótlék a gyet-en kívül, ami ugye (25.000ft.-) a bevételünk  ugyan miből fogjuk kifizetni a számlákat? A TIGÁZ-nak,AVE-nak,ELMÜ-nek majd Erzsébet utalványt fogunk adni???!! Nem hiszem

2.Hogy fogom majd fizetni a hitelemet?! Erzsébet utalványt viszek be az oTP-be, hogy tudjak törleszteni?

3.Mi 4 gyerek után 64.000.- családi pótlékot kapunk. Nagyon szerény élünk és az ételen spórolunk. Nekünk 30.000.-ft az amit ételre szánunk.

4.Miért ők döntik el, hogy melyik üzletbe vásárolhatok? Van minden településnek listája és ahol elfogadják az Erzsébet kártyát ott lehet levásárolni. Eleve miért mondják meg, hogy hol vásároljak?! A közért ugyanis megszabhatja, hogy csak élelmiszert lehet venni.

5.A volán buszon ha el szeretnék jutni valahova majd Erzsébet utalvánnyal fizetek. Ugyanis furcsa,de van ,akinek nincs autója és busszal közlekedik. Örülök,hogy a Mol-nál be lehet váltani ,de a menetjegyet nem  lehet ebből kifizetni

. Lassan már nem is létezik középosztály. Van a több millió eladósodott szegény és a pár százezer gazdag, akik számára mindig kedvező döntések születnek (pl: egy kulcsos adórendszer.stb)

6.Gyógyszertárban hogyan fogok fizetni ? Erzsébet utalvánnyal? Nem hiszem, nem fogadják el?

7.Piacon,ahol gyakran vásárolok, hogy fogok fizetni az őstermelőnél? Erzsébet utalvánnyal? Nem hiszem, nincs beregisztrálva.

8.Az  óvodába és az iskolába  a díjakat ,hogyan fogom fizetni talán Erzsébet utalvánnyal? Nem hiszem hiszen oda is PÉNZT! Kell vinni

9.bármilyen rendkívüli kiadást majd miből fogunk fizetni az Erzsébet utalványból!!??

El akarják tüntetni a családokat a süllyesztőben. Nem csak a nyugdíjasokkal van már régóta bajuk, de a családok is zavarják úgy látszik a kormányt. Túl sokba kerülnek!

 

Én írtam a Minisztréiumokba,orbán Viktornak,Navracsis Tibornak,de egyik sem méltatott válaszra!

Nem szabad hagyni, hogy a családokat tönkretegyék!

 

hát én :)

#201 Re:

2012-04-21 23:40:25

#1: -

1. Én is vidéki vagyok. Ne mondjátok nekem, hogy nincs a közeletekben legalább egy CBA. Egy kis közért igazán mindenhol van. Aki meg egy 10 lelkes zsákfaluban lakik, az ne akarja velem elhitetni, hogy soha ki sem mozdul a faluból, pláne ha kisgyereke van. Oviba/suliba is járni kell ugye, nameg dolgozni, inzézkedni stb. Tesco vagy CBA mindenkinek a közelében van és pont.

2. Ha babacuccot v. egyebet kell venni, a konyhapénzből megveszed, és az utalvánnyal veszed a kaját. Ennyi.

3. Akinek ez az egyetlen jövedelme, az a réteg hajlamos a készpénzt cigire/piára/játékgépre költeni. Így legalább ezt tutira a gyerekére, vagy legalábbis ételre költi.

Ígyhát én nem írom alá, ugyanis jónak tartom az ötletet. Várom a szidalmakat. :))




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...