A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post

Iszapszem!!!!

#294 Válasz 289-re

2012-02-02 08:39

Te itt degradálod a hozzászólásunkat!!ad 1 nem szoktam műanyagba horgászni!!!Pl,én a Tiszát nyomom
És nem a szabály ellen vagyok hanem akik ezeket nem tartják be!!!Mert ott is a halászok és a nem nevezhető horgászok lopnak!!! És ők szarnak a szabályokra!!!!Akkor ne nevezte te engem lavór horgásznak!!!!!ebbe az országba nem a normál horgászok lopnak hanem pont azok az emberek akik vezető pozícióba vannak!!!!!Ezt bizony tapasztaltam mert tudok olyan halászati vezetőt akinek saját tava van és neki van telepíteni való hal de egyesületnek meg nem jutott!!!!Persze te ezekről biztos nem tudtál?????Ugye????Csak mocskolod azokat akik a véleményüket és észrevételeiket leírják!!!!!!Ezért tart itt és ilyen áldatlan állapot a horgászatba is!!!Erről ennyit mondanék neked!!!!De biztos te oszt jobban tudod mi mi lavór horgászok!!!!!!

Válaszok


Vendég

#295 Re: Válasz 289-re

2012-02-02 09:20:05

#294: Iszapszem!!!! - Válasz 289-re

Igaza van. Még egy kicsit sem a harcsa védelméről van szó.

Mestercsászár

#296 Re: Válasz 289-re

2012-02-02 10:16:47

#294: Iszapszem!!!! - Válasz 289-re

Tisztelt Iszapszem!

Én már teljesen elvesztettem a fonalat! Nem mindig tudom követni. Most pontosan mi a gond a mi általunk aláírt módosítással? Mint olvasom, ön a Tiszán horgászik, ott már él ez  a szabály!

"A fajlagos tilalmi időszakon túl decemberben, januárban, februárban és márciusban tilos a harcsa fogása. Fajlagos tilalmi időszakban (május 02-től június 15-ig) a harcsát megtartani tilos."

Ezen felül vannak kíméleti területek a Tisza-tavon ahova júni 15-ig belépni se lehet.

Ezek mind a természetet védik.

Az úgynevezett normál horgászok nagy része. Sajnos fizetés illetve nyugdíj kiegészítésnek veszi a horgászatot. A jelenlegi engedélyszabályozás se mondanám korrektnek. Ha én hoznám  a szabályokat biztos, hogy lenne egy limit amire az engedély szólna ha azt megfogta váltson új engedélyt. Azt senki se gondolhatja.  Hogy egy 20 ezer forintos engedélyért évente korrekt dolog 150-200 pontyot haza vinni, vagy akár több mázsa harcsát. Mondok egy példát. Ha nálunk telepítés van másnaptól a helyi ráérő lakosság ellepi a vizet két hétig éjjel nappal viszik a halat. Nagy vízterület kevés halőr. Mire az úgynevezett utálatos Bp-i pecás hétvégén lejutna a vize már a telepítés nagy része a fagyasztókban van. Vagy a kocsmákban árulják. Én már több olyan egyesületi elnökségi taggal beszéltem ahol bevezették ezt a limites engedélyt. És működik a dolog. Korrektebb az összes ráérő illetve kevesebb szabadidővel rendelkező horgászokkal szemben is.

A halászattal kapcsolatban teljesen igaza van, de ez a petíció nem erről szól ez csak egy kis része a nagy megoldásnak.

Ha ennyire elhívatott, akkor miért nem vállalja fel a dolgot és índitt egy petíciót ez ügyben .Mert ennek a petíciónak a megírói legalább vették a fáradságot, hogy tegyenek valamit. Valószínű hogy a hatóságok lesöprik egy mozdulattal, hiszen a halászati lobbi erősebb. De legalább civilként megpróbáltak tenni valamit.