A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Mestercsászár

/ #296 Re: Válasz 289-re

2012-02-02 10:16

#294: Iszapszem!!!! - Válasz 289-re

Tisztelt Iszapszem!

Én már teljesen elvesztettem a fonalat! Nem mindig tudom követni. Most pontosan mi a gond a mi általunk aláírt módosítással? Mint olvasom, ön a Tiszán horgászik, ott már él ez  a szabály!

"A fajlagos tilalmi időszakon túl decemberben, januárban, februárban és márciusban tilos a harcsa fogása. Fajlagos tilalmi időszakban (május 02-től június 15-ig) a harcsát megtartani tilos."

Ezen felül vannak kíméleti területek a Tisza-tavon ahova júni 15-ig belépni se lehet.

Ezek mind a természetet védik.

Az úgynevezett normál horgászok nagy része. Sajnos fizetés illetve nyugdíj kiegészítésnek veszi a horgászatot. A jelenlegi engedélyszabályozás se mondanám korrektnek. Ha én hoznám  a szabályokat biztos, hogy lenne egy limit amire az engedély szólna ha azt megfogta váltson új engedélyt. Azt senki se gondolhatja.  Hogy egy 20 ezer forintos engedélyért évente korrekt dolog 150-200 pontyot haza vinni, vagy akár több mázsa harcsát. Mondok egy példát. Ha nálunk telepítés van másnaptól a helyi ráérő lakosság ellepi a vizet két hétig éjjel nappal viszik a halat. Nagy vízterület kevés halőr. Mire az úgynevezett utálatos Bp-i pecás hétvégén lejutna a vize már a telepítés nagy része a fagyasztókban van. Vagy a kocsmákban árulják. Én már több olyan egyesületi elnökségi taggal beszéltem ahol bevezették ezt a limites engedélyt. És működik a dolog. Korrektebb az összes ráérő illetve kevesebb szabadidővel rendelkező horgászokkal szemben is.

A halászattal kapcsolatban teljesen igaza van, de ez a petíció nem erről szól ez csak egy kis része a nagy megoldásnak.

Ha ennyire elhívatott, akkor miért nem vállalja fel a dolgot és índitt egy petíciót ez ügyben .Mert ennek a petíciónak a megírói legalább vették a fáradságot, hogy tegyenek valamit. Valószínű hogy a hatóságok lesöprik egy mozdulattal, hiszen a halászati lobbi erősebb. De legalább civilként megpróbáltak tenni valamit.