Ivartalanítás elérhető áron

Quoted post


Vendég

#1

2012-02-01 15:22

Mindenki aki egyet ért vele irja alá!!!!!!!!!!!!

Válaszok


Vendég

#6 Re:

2012-02-01 21:53:55

#1: -

nagyon sok ivartalanítási kampány van kedvezményes áron, és azokra sincs túljelentkezés...a kötelező ivartalanítás lenne megoldás.

no comment

#32 Re:

2012-02-07 15:12:32

#1: -

Tisztlet Fórumozók, aláírók!

 

Az ivartalításnak költségei vannak, amelyet az állambácsi nem áll. Ez nem olyan, mint a humán egészségügy (szerencsére, mert akkor ez is ott tartana), ami a "TB" által támogatott, és senkinek a fizetéséből nem ugrik le semennyi összeg a társadalombiztosítás felé. Az ivartalanításnál (ami egy műtét) felhasznált orvosi eszközök (szike, érfogó, tágító, izolálókendő, tű, fonal, kanül stb.), gyógyszerek (altatószer, fájdalomcsillapító szerek, utánkezeléshet szükséges szerek), valamint a rendelő fenntartása (adók, a dolgozók, pl. asszisztensek munkabére,az  ANTSZ által előírt fertőtlenítés, a veszélyes anyag elszállíttatása stb.) mind nagyon sok pénzbe kerülnek, amit sajnos az állattartónak kell kifizetnie. Az állatgyógyszereket is teljes áron kell megvásárolni, mert nem támogatja a TB. Ezért kerül ennyibe egy tisztességesen, és a szakma szabályai szerint elvégzett ivartalanítás. El lehet végezni olcsóbban is, pl. érzéstelenítés nélkül, sterilizálatlan eszközökkel - ki szeretné így az állatát ivartalanítatni? Egy állatorvosi rendelő működtetése többszöröse lehet pl. egy autószerelő műhely működési költségeinek. Aki ezekkel nincs tisztában, az legyen kedves ne keltse az állatorvosok rossz hírét, nem ők tehetnek erről, hanem a rendszer, amelyik ilyen feltételek közé kényszeríti a vállalkozókat. Az állatorvos hiába orvos, vállalkozásként tud csak rendelőt működtetni, mert nincs SZTK az állatoknak.

 


Vendég

#61 Re: van egy édes kutyusunk

2012-02-29 19:24:07

#1: -  

 Kedves Mindenki! Van egy nagyon kedves vizsla szuka kutyánk. Nagyon szeretjük, de otthon sok a gyerek, pici a fizetés, és még eddig nem jutott pénz az ivartalanítására, pedig nagyon szeretnénk, mert minden évben szül szegény. Nincs rendes kerítés (nagyon sokba kerülne) és bejönnek hozzá a környék kutyái. Sajnos még eddig nem tudtuk elzárni rendesen. Már nagyon sajnáljuk szegényt, mert a sok szülés nagyon megterheli, arról nem beszélve, hogy elég nehéz minden esetben gazdit találni a kis keverékeknek. Kérem, hogy ha tud, segítsen valaki, hogy legalább féláron vállalja el egy állatorvos az ivartalanítást, mert sajnos eddig mindig úgy történt, hogy ha megvolt a pénz erre a dologra, általában jött valamelyik gyerek, hogy ennyi meg annyi összeget be kell fizetni az iskolába, és a pénz gyorsan elfogyott. Ha valaki tud segíteni Budaörs környékén, kérem segítsen! Köszönöm: Judit