Ivartalanítás elérhető áron

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ivartalanítás elérhető áron petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2012-02-07 09:23

Igen, én is mellette állok annak, hogy minél olcsóbb legyen az ivartalanítás, főleg a lány kutyáknál. Valahogy meg kell állítani ezt a túlszaporulatot. Össze kell fognunk, ha már az állam nem törődik vele, és nem képesek egy normális törvényt hozni, és amit hoznak, azt rendesen betarttatni.

Vendég

#27 Re:

2012-02-07 09:43

#23: -

De akkor kedves kezdeményező azt is intézd el, hogy az állatorvos ingyen tankoljon, ne fizessen adót , kapja ingyen a gázt a villanyt, az asszisztens is kezdjen el fotoszintetizálni, hiszen bért ő sem fog kapni és így tovább.

Aki állatot vállal az mérje fel annak költségeit és utána vállalja be az állatot. Havonta két doboz cigi árát félretéve mire abba a korba ér az állat megvan a pénz az ivartalanításra.

Persze lehet ócson csinálni megis van a következménye sok fonálgennyesedés és lenővések bélelzáródás  egyebek lehet újra operálni az állatot.

Egy Állatdoki

állati védőügyvéd

#28 ez nem megoldás!

2012-02-07 11:15

Aki nem ért az állatokhoz, vagy az állat neveléshez, az ne tartson állatot otthon.
Az embernek kéne átértékelni ezt a dolgot. Érdemes a természetre bízni. Amibe az ember belekontárkodik abból általában mindig csak hátrány születik. Érdekes én életem során mindig tartottam itthon állatokat mégsem találkoztam ilyen problémával.
átlagember

#29

2012-02-07 11:19

Ha én állatorvos lennék és az állam (vagy az állatvédők, persze a saját zsebükből) biztosítana egy felszerelt rendelőt, asszisztenciát, gyógyszereket és anyagot, továbbá adna 300.000 Ft nettót (középkorú tisztviselő, banki ügyintéző, stb. bére), vidáman operálnék mindenkinek ingyen. Ezzel szemben ilyesmit senki nem biztosít az állatorvosoknak. Ahogy a humán orvosoknak sem, ezért ment el Magyarországról tavaly 1.200 orvos, az idén talán ennél is sokkal többen lesznek.

Nem látják a fórumozók egy lila gőzben született agyrémnek, hogy valaki (itt az állatorvos) azért dolgozzon, hogy felelőtlen állattartók óhajait ingyen elégítse ki? A valóság az, hogy neki is meg kell(ene) élnie, felnevelni a gyerekeit, fenntartani a rendelőjét, továbbképzésekre járnia. Ezek a költségek ugyanúgy benne vannak az ivartalanítás árában, mint ahogy a legkisebb autószerelő műhely 5-6.000 Ft-os rezsiórabérében, vagy a legolcsóbb ügyvédi iroda 25.000 Ft-os (!) óradíjában.
Szép hölgyeim (csak női aláírókat látok a petícióban), szíveskedjenek leszállni a lóról és úgy visszaülni, hogy szép arcocskájuk a ló feje felé nézzen, akkor előre fognak látni és azt úgy hívják,hogy valóság. Jelenleg ui, szerintem, fordítva tetszenek rajta ülni. Csókolom!

állati védőügyvéd

#30 !!!!!

2012-02-07 11:36

Így van!
realista

#31 Re: Re:

2012-02-07 12:03

#17: - Re:  

 Keves Fórumozó!

 

Miből gondolja, hogy a húszezer forintos ár irreálisan magas? Szerintem egy korrekt módon, normális altatásban, megfelelő anyagok felhasználásával, műtét utáni fájdalomcsillapítással elvégzett ivartalanításért inkább nagyon alacsony. Ennyiért kizárólag a szakmai szabályokból tett valamilyen engedménnyel végezhető el a műtét. Biztosan van olyan állatorvos, aki ezt "bevállalja". Azonban nem ez a követendő. Igényes munkát kell végezni, jó műszerekkel, jó fonalakkal, megfelelő szakmai színvonalon, és ez sajnos sok pénzbe kerül. A szociális érzékenységnek semmi köze egy vállalkozáshoz. A mobiltelefon szolgáltatónak miért nem írnak petíciót, hogy drága az SMS? Az egész fórumban egy értelmes javaslat van, mégpedig az, hogy találjanak egy szervezetet, vagy az államot, amely kifizeti az Önök által elfogadhatónak tartott összeg, és a reális ár közötti különbözetet. A másik megoldás: az állam létesítsen ivartalanító rendelőt, ahol foglalkoztat egy állatorvost, egy asszisztenst, ezeknek normális fizetést ad, és megmondja, hogy mennyiért kell ott elvégezni az ivartalanítást. Konklúzió: petíciójukkal rossz helyen kopogtatnak, azt nem a magánállatorvosoknak kell címezniük, hanem az államnak, hogy szánjon pénzt erre.

no comment

#32 Re:

2012-02-07 15:12

#1: -

Tisztlet Fórumozók, aláírók!

 

Az ivartalításnak költségei vannak, amelyet az állambácsi nem áll. Ez nem olyan, mint a humán egészségügy (szerencsére, mert akkor ez is ott tartana), ami a "TB" által támogatott, és senkinek a fizetéséből nem ugrik le semennyi összeg a társadalombiztosítás felé. Az ivartalanításnál (ami egy műtét) felhasznált orvosi eszközök (szike, érfogó, tágító, izolálókendő, tű, fonal, kanül stb.), gyógyszerek (altatószer, fájdalomcsillapító szerek, utánkezeléshet szükséges szerek), valamint a rendelő fenntartása (adók, a dolgozók, pl. asszisztensek munkabére,az  ANTSZ által előírt fertőtlenítés, a veszélyes anyag elszállíttatása stb.) mind nagyon sok pénzbe kerülnek, amit sajnos az állattartónak kell kifizetnie. Az állatgyógyszereket is teljes áron kell megvásárolni, mert nem támogatja a TB. Ezért kerül ennyibe egy tisztességesen, és a szakma szabályai szerint elvégzett ivartalanítás. El lehet végezni olcsóbban is, pl. érzéstelenítés nélkül, sterilizálatlan eszközökkel - ki szeretné így az állatát ivartalanítatni? Egy állatorvosi rendelő működtetése többszöröse lehet pl. egy autószerelő műhely működési költségeinek. Aki ezekkel nincs tisztában, az legyen kedves ne keltse az állatorvosok rossz hírét, nem ők tehetnek erről, hanem a rendszer, amelyik ilyen feltételek közé kényszeríti a vállalkozókat. Az állatorvos hiába orvos, vállalkozásként tud csak rendelőt működtetni, mert nincs SZTK az állatoknak.

 

-

#33

2012-02-07 15:18

Van az aláírók között autószerelő? Elvinném hozzá a kocsimat, meg kellene javíttatnom, de sokallom érte a kért 120 ezer forintot (annyiba kerülne). Mérsékelt áron kellene megszerelni, mondjuk úgy 20-30 ezerre gondoltam, nehogy már rajtam gazdagodjon meg az autószerelő, mert nekem nagy szükségem van a kocsira, ezzel járok ki házhoz állatokat gyógyítani (meg a rendelőbe is kutyákat ivartalanítani).

Vendég

#34 Re: Re:

2012-02-07 16:15

#4: - Re:

Milyen ár fogadható el? Mennyiről és mennyire csökkenjenek az árak?

-

#35 20-asnak válasz

2012-02-07 19:04

"Az önköltségi ár töredéke a végleges árnak" Maga hol él ember??? Ha halvány lila fogalma sincs valamiről, akkor miért nem marad inkább csendben? Menjen el egy patikába, váltsa ki a TB támogatott gyógyszert, majd miután dobott egy hátast a kasszánál, akkor a kapott árat szorozza be kb. néggyel. Na, ezt fizeti ki az állatorvos is, mielőtt nekiáll dolgozni, és akkor még nem keresett semmit.

Vendég

#36 Re:

2012-02-07 20:05

#33: - -  

 Az "igazi" ivartalanítási akciózás az lenne, ha a műtét árát a kutya (vagy macska) gazdája és egy segítő állatvédő szervezet együttesen állná, így az állatorvos végül megkapná azt a teljes összeget, amiért ő tisztességesen meg tudja csinálni a műtétet. Sajnos ilyen akciók csak elvétve vannak, az ivartalanítási akciózás általában abból áll, hogy keresnek (találnak) olyan állatorvost, aki hajlandó jelentős árengedménnyel elvégezni a műtétet. Árengedény azonban csak valaminek a rovására adható! Rosszabb anyagok, silányabb fonalak, kisebb sterilitás, asszisztencia nélküli operálás, a legolcsóbb antibiotikumhasználata, nincs számla, nincs "garancia" stb. Sorolhatnám hosszasan. Kell ez az állattartóknak?

szintén egy állatdoki

#37 Re: Re: Re:

2012-02-07 20:15

#34: - Re: Re:  

 Az, hogy egy állatorvos milyen árakon dolgozik, milyen árért végez el egy beavatkozást, ezerféle tényezőtől függ!

Mekkora a rendelő? Annak mekkora a rezsije (mivel fűtenek, mennyi áram fogy)? Bérelik-e a helyiséget vagy saját tulajdon? Milyenek a műszerek, eszközök? Milyen gyógyszereket használ? Van-e alkalmazottja (akinek bért kell fizetni+járulékokat utána)? Ósdi technikával operál, vagy megtanulta valahol (jó pénzért) a modern eljárásokat? Ez a főállása (amiből meg kellene élnie, és a gyerekeit is fel kéne nevelnie) vagy csak mellékállásban operálgat és amit így keres, az "csak" jól jövő plusz pénz? Ad-e számlát mindenkinek, vagy csak néha? Legálisan dolgozik-e (minden szükséges engedély birtokában) vagy sumákol valamiben?

Valamit biztosan kifelejtettem, mert nagyon hosszú ez a sor.....

Doc

#38

2012-02-07 20:27

Én egy vidéki állatorvos vagyok, felvállalom ezen a fórumon is ! A körülményekhez képest mindig igyekeztem igényes munkát kiadni a kezemből, de a praxis haszonállat része jóformán meghalt, a kedvencekre fizetőképes kereslet még kevés. A munkámért próbáltam nem nagyon sokat kérni, de erkölcsi kötelességem volt ma szakma tisztességét és renoméját árban is kifejezni. Ezért áraim nem Pesti árak, de nem is ÓCCÓK voltak. Jó ideje Pestre járok fel ( nagyon nem sok pénzért ), hogy egyáltalán valahogyan megéljek. Évekig felvállaltam azt is, hogy állatorvoslás munkám mellett , diplomásként quasi fizikai munkával egészítsem ki a keresetemet. Aki itt ezen a fórumon ennyire tisztességtelenül nyilatkozik az állatorvosokról - pénzéhes stb. - ,engem is sérteget, pedig sokunknak nincsen köze ehhez. Akik így nyilatkoznak, azokat 1-2 hónapig ( szívem szerint inkább végleg , de nem vagyok gyilkos alkat )olyan vállalkozásba kényszeríteném, amit az Ő eddigi elveik alapján kéne működtetni. Építsenek fel és tartsanak fenn rendelőt, miután évekig nem kevés pénz és idő , energia feláldozásával diplomát szereztek, majd az állandóan változó adózási körülmények és az elbaltázott állattartás körülményei közt tartsák el családjukat, képezzék magukat pénzért és fizessék a legkülönbözőbb járulékos költségeket. Kedves Hölgyeim, azt hiszem Önök vannak többségben a fórumozók között. Egy részük talám már látott olyat aki hallotta valakitől, hogy ezek a dolgok hogy működnek. Önök szerint az a JÓ ÉS ARANYOS ÁLLATORVOS , aki fillérekért , szakmát lealázva és kollégáit elvtelenül fúrva alacsony árat alkot, vagy ingyen dolgozik. Önöknek elárulom: ezen az úton járva előbb vagy utóbb a semminél is kevesebbet kellene kérnie az állatorvosnak, majd főbe lőni magát és a diplomáját a szemétre hajítani. No , én itt még nem tartok, de sokunk már képtelen megélni ebből a szép szakmából ( NEM HIVATÁS , drágáim, csak ha már megkerestük a SZÜKSÉGES MINIMUMOT !) Ez az út az , amelyik a szakma ellehetetlenítéséhez vezet, majd a jobbak a fiatalok esetleg , humám kollégákat és ápolónőket követve elhagyják az országot és végül bejön az a rendszer , amitől Önök még jobban sírnak majd. Csak azért mert az orruknál tovább egyesek nem látnak ! Tudom van akinek ez kell, erre lobbizik, de nem jó út ! Mellesleg gyanítom a fórumozók közt is van olyan aki nyugodtan ki tudná fizetni a reális árat, de derogál neki. Tapasztalatom szerint nem a szegényebb réteg rinyál többet, nekem is több nem fizető ügyfelem van akinek szép háza vanés jóbban él . mint én ! Miről beszélünk ?? Doc

Vendég

#39

2012-02-07 21:08

Kedves Szvitek Anna !
Számomra nyilvánvaló, hogy Ön a becsületes, jó szándékú valamint naív állattartók közül való !
Biztos vagyok benne , hogy előző levelemet felfogta és a látása kissé módosult. Levelével ezért nem kötözködni, csak magyarázni akarok.
Ezeket írja Anna:

Kedves Vendég! Örülök, hogy egyetértesz ezzel. Én is azt vallom, hogy a legnagyobb oka a túlszaporulatnak, hogy rettentő drága az ivartalanítás.

Doc írja:
Meg sem említi a felelőtlen állattartókat , a szaporítókat és az állatokat a szabadba széteresztőket ! Levelem talán meggyőzi , hogy ezek nem árkérdések voltak.


Anna:
Sajnos az emberek hónapról hónapra élnek és nem engedhetnek meg 10-20 ezer forint mellőzését a családi kasszából. Ezt sokan nem értik meg és állítják, hogy az emberek rossz kutyatartási kultúrájuk miatt nem ívartalanítanak.

Doc írja:
Az állatorvosok jó része is hónapról -hónapra él, vagy ha az Önök elvei szerint képeznék az áraikat , akkor ez a helyzet igen gyorsan eljön. Ja, és minbdez úgy, hogy közben felépítwtt egy drága rendelőt és mindenféle trükkökkel próbált praxist építeni. A pénzt pedig amit erre áldoznak beinvesztálnak , a családi kasszából veszik ki , sőt már ha szerencséje volt a papa is áldozott érte.


Anna:
Biztos van ilyen is, de ez a kevesebb. Sőt valaki azt vágta a fejemhez, hogy ez CSONKÍTÁS és én miért akarom kényszeríteni az embereket erre. Teljesen felfoghatatlan, hogy mennyire mások vagyunk. Szerencsére.....!


Doc:
Akik ezt csonkításnak nevezik , azok rgy jelentős része rohan és vágatná a kutya fülét drága és felesleges forintokért. A sznob barma !
Én sok éve megtagadom, pedig lettek volna kuntsaftjaim. Na AZ felesleges !!!


Anna:
Arra kérlek, ha teheted kérd meg ismerőseidet, hogy ők is írják alá - már akik egyetértenek vele!

Doc: ha még ezek után is ebben a formátumban támogatja és támogatásra javasolja a peticiót, nincs tovább közös témánk !
Doc



Köszönettel,

Szvitek Anna
TK

#40

2012-02-08 17:06

Csak egy kérdés:

Mit tartanátok reális árnak (pl: 1 db cica, és 1 db 10 kg-os kutya esetében fiú/lány)??? És elfogadható minőségnek (értsd: biztonságos altatószerek, sterilitás, megfelelő világítás, megfelelő fonalminőség, asszisztencia, megfelelő fájdalommenedzsment, műtét alatti monitorozás...)

Vendég

#41 bocs, elfelejtettem aláírni: Dr. TK

2012-02-08 17:08


Vendég

#42

2012-02-08 17:43

EZ EGY NAGYON JÓ DOLOG LENNE.EGYENLŐRE IGEN DRÁGA AZ IVARTALANITÁS, ( TALÁN EZÉRT??? NEM TUDJÁK SOKAN " IGÉNYBE VENNI ???" REMÉLHETŐLEG SOKAN ÉLNÉNEK AZ OLCSÓBB LEHETŐSÉGGEL. NEM VOLNA ENNYI SZERENCSÉTLEN JÓSZÁG.

Vendég

#43

2012-02-08 17:51

Hogy ki szerint mi a reális ár...

"Kohn és Grün egymással szemben nyit egy-egy vegyesboltot. Kohn kiírja: krumpli 100 Ft/kg. Erre Grühn: Krumpli 70 Ft/kg. Mire Kohn: Krumpli 60 Ft/kg. Erre Grühn: Krumpli 30 Ft/kg. Kohnnak elege lesz, átnyargal a konkurrenciához. "Grühn, te megbolondultál? Így mindketten csődbe fogunk menni!" Mire Grühn: "CSak te! Én nem árulok krumplit!""

Kedves fórumozók! Mi "árulunk krumplit", és szeretnénk megélni belőle!

Üdvözlettel:

egy állatorvos
KToM

#44 Az állattartás költséggel jár

2012-02-08 20:38

Aki állat befogadása, vásárlása mellett dönt, annak el kell fogadnia, hogy az költséggel jár. Ha sok ezer forintos fajtatiszta kedvencet választ, az ivartalanitás költsége már nem is biztos, hogy relative olyan "magas". Ha pedig egy talált, otthon született állatról van szó, akkor döntésénél be kell kalkulálni bizony az ivartalanitás költségét, sőt egy esetleges betegség kezelése is pézbe kerül. Az, hogy ez a költség mennyire elfogadható az adott személy számára, azt az egyéni helyzete befolyásolja, sajnos... Azon vitatkozni, hogy legyen olcsóbb az ivartalanítás? Értelmetlen...És miért pont az állatorvosokkal kezditek? A benzinkúton, a közértben, a fodrásznál is petíciót indítotok? Vagy az elfogadható? Az adó nem sok? Arról is lehetne, nem?
Miért gondoljátok, hogy extraprofit van az ivartalanitáson? Vagy csak valaki okos ezt mondta?
Vicc...
Dr. Nemes

#45 Tévedés

2012-02-09 10:24

Gyerekek!

Teljes tévedésben vagytok. Nem tudom, miből gondoljátok, hogy egy állatorvos azért, mert szereti az állatokat és felelősen gondolkozik, ingyen, vagy irreálisan olcsón kellene, hogy dolgozzon. Szerintetek attól, hogy szeretjük az állatokat, nem kapunk villany- és gázszámlát, nem kell bért fizetni a dolgozóknak, nem lehet családunk, akiket el kellene tartani, nem lehet frankhitelünk? Én megértem, hogy sok embernek valószínűtlenül sokba kerül egy-egy állatorvosi beavatkozás. Azonban egy állatorvosnak is baromi sokba kerül állatorvosi beavatkozásokat végezni. A kamarai tagdíjat, a továbbképzések részvételi díját, a műszerek, gépek finanszírozását szerintetek támogatja bárki? Egy röntgen, ultrahang több millió forintos tétel, egy műtét anyagköltsége sem 5.000,- forint. Folytathatnám.
De a lényeg, hogy egy állatorvos 5 évig, illetve most már 5 és félig tanul az ország egyik legnehezebb egyetemén. Minden szakmának vannak képviselői, akik nem feltétlenül a szakma jó hírnevét öregbítik, de egy ügyvéd egy szelet papír megírásáért elkér 30.000,- forintot. A gázszerelő, az autószerelő, a magánorvos stb. mennyiért dolgozik.
Egyet tudok érteni sok kezdeményezéssel, amik az állatok jólétét segítik elő, de ha nincs jobb ötlet a forrásteremtésre, akkor inkább maradjatok csöndben, ahelyett, hogy azért írtok - egy amúgy teljesen bukásra ítélt - petíciót, hogy a szemét állatorvosok dolgozzanak olcsóbban.

Holnap írhatnátok petíciót mondjuk azért, hogy a bankok kevesebb törlesztőt kérjenek el az állatorvosok forgóeszközhiteleiért, hogy minden rendelőben legyen mondjuk altatógép. Vagy ultrahang. Vagy digitális röntgen. Vagy endoszkóp. Vagy...

Üdvözlettel:
Dr. Nemes Gábor
állatorvos


Vendég

#46 Re: Re:

2012-02-09 16:51

#36: - Re:

EZ a frankó!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-02-09 16:53


kutyadoki

#48

2012-02-10 12:08

Tisztes munkát tisztes felszereléssel és asszisztenssel lehet csak végezni. Mindezeknek tisztességes költségei vannak... Aki sokallja az árakat, annak én még annyit üzennék: ÁLLATOT TARTANI NEM KÖTELEZŐ!!!

Vendég

#49

2012-02-10 21:05

Mit szóljak hozzá,HAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Vendég

#50

2012-02-10 21:06

Nagyon örülök, hogy ez a téma felmerült, de annak is örülök, hogy ugy látom sokan segítenek a meglévő szerencsétlen állatokon, remélem még többen leszünk.