Magyarország önrendelkezése és szuverenitása

Quoted post

Zsolt

#4160 csak okosan, hogy a kecske is meg a kaposzta is...

2012-01-24 09:34

Ez szerintem nem Magyarorszagrol es az EU-rol szol, hanem a jelenkori gazdasagi modelrol, aminek nem csak Magyarorszag az aldozata, hanem gyakorlatilag majd minden nep. Magyarorszaggal csak annyi a baj, hogy mindig a kort megelozoen es masokra kevesbe jellemzo vehemenciaval lep fel az ellen, amit nem talal helyesnek. Ezert kapja mindig a legtobb pofont. Szolgaljon vigaszul, hogy utolag altalaban neki van igaza. Akik az EU ellen szolnak, azoknak tudatositaniuk kell, hogy legnagyobb kiralyunk Szent Istvan is "hazaarulo" volt. Itt vagyunk Europaban, tehat ugy kell jarnunk, ahogy itt fujjak. Maskeppen elveszunk. A behodolast es a nemzetvedelmet csak kovetkezetes es OKOS politizalassal lehet osszeegyeztetni. A mostani kormany talan jo uton jar. Mindenesetre szegyenkeznunk nem kell miattuk.

Válaszok


Vendég

#4163 Re: csak okosan, hogy a kecske is meg a kaposzta is...

2012-01-24 10:14:03

#4160: Zsolt - csak okosan, hogy a kecske is meg a kaposzta is...

Szerintem sem elsősorban az EU-ról - mint egészről - szól a dolog, és valószínűleg vannak, akik nagyon is dörzsölik a kezüket, amikor azt látják, hogy sokakban az EU ellen gerjed fel a harag, s alig várják, hogy beüssön a káosz, mert annak zavarosában tudnak leginkább halászni. Ne üljünk föl megint ennek. Az EU egyes országaiban ugyanúgy emberek élnek: művelt és műveletlen, tanult és tanulatlan, gazdag és szegény, nemeslelkű és alávaló, keresztény és más vallású vagy éppen ateista - elnézést, ez csak felsorolás, ezek nem ellenpárjai egymásnak -, dolgos és semmirekellő, intelligens és kevésbé vagy egyáltalán nem intelligens stb.-stb. emberek élnek, mint Magyarországon.

Az pedig szerintem nem baj, hogy Magyarország mindig a korát megelőzően és másokra kevésbé jellemző vehemenciával lép föl, szerintem ez nagyon is jó dolog, és biztos vagyok benne, hogy - kevés kivétellel - sokan ezt tisztelik és becsülik is bennünk. Azt hiszem, ne becsüljünk le senkit, feltételezzük, hogy mások is tudnak gondolkodni. Az a kevés kivétel pedig pont az a réteg, melynek tagjai most dörzsölgetik a kezüket. Tehát miközben a korunk előtt járunk, keressük azok barátságát, próbáljunk azokkal együttműködni, akik megértik és értékelik a cselekedeteinket, s velük fogjuk össze. Mert valóban, nem egymagunk vagyunk, másokra is oda kell figyelni, okos politizálással kell összeegyeztetni a nemzetvédelmet és a másokkal való együttműködést. Én is úgy gondolom, hogy a mostani kormány jár jó úton, hiszen kinyilvánította, hogy nem hagyjuk magunkat, de azt is, hogy kompromisszumkész.