IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Quoted post

Borka

#348 Re: Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2012-01-13 11:44

#28: Döme - Re: Egy vélemény a racionális oldalról 

 Jó lenne, ha Magyarországon is lehetne választani! Biztos vagyok benne, ha törvényes lenne, többen választanák a kórházon kívüli szülést.

Nem mindegy, milyen emlék él bennünk a gyermekünk születésével kapcsolatban, hogyan alakulnak a gyermek első percei, órái, az édesanya anyai ösztönei tudnak-e érvényesülni, vagy elnyomják a "kórházi rend" betartására való hivatkozással - azaz akkor szopizhat-e a baba, amikor éhes, vagy akkor, amikor az osztály rendje engedi. Elválasztják-e a gyermeket az anyától, vagy kérni kell, hogy együtt lehessenek? Ez nagyon sok családnál meghatározó a baba későbbi táplálása szempontjából, ami anyagilag is kemény kérdés, miután az anyatejért nem kell fizetni, a tápszerért viszont igen!

A szülés utáni depresszió kialakulásának is sok esetben kedvez a személytelen, "államként" viselkedő kórházi gyakorlat, hogy az ember egy olyan élethelyzetben, amikor a leginkább bensőségességre lenne szüksége, egy nyilvános intézménben kell hogy tartózkodjon, és nem határozhatja meg azt sem, ki lehet jelen körülötte és ki nem. Például császármetszésnél az apa nem lehet jelen a műtőben, szülésnél is gyakran kiküldik, de a kórház férfi alkalmazottai jelen lehetnek.

Nagyon erős ma Magyarországon a tápszermarketing és a gyógyszermarketing! Az otthon szülni kívánó személyek mögött nem áll tőke, csupán egy természetes emberi igény.

Én a magam részéről nem szeretnék többet kórházi szülést. A helyszín mindegy, akár lehet kórház is, de kórházi körülményeket a környéken sem akarok. Kórházban is halhat meg baba, tényleg esztelenség azt gondolni, hogy a kórház jelenti a biztonságot, és felelőtlenség intézményen kívül szülni. Ha ez így lenne, már rég kihalt volna az emberiség.

A megoldás az lenne, hogyha lennének kimondott szülőotthonok, mögöttük ott állna a kórházi segítség, de lenne lehetőség választani. Amíg a szülészeti és nőgyógyászati szakma nem ismeri el azt, ami külföldön sok helyütt bevett gyakorlat, addig marad a jelenlegi "kusza" helyzet.

Sokan a kórházi szülés rossz tapasztalatai miatt nem vállalnak második gyermeket - így a jelenlegi szabályozás a gyermekvállalási kedvnek sem tesz jót!

 

A Zsolt 139,4 szerint az ember csodálatosan van megalkotva, azaz úgy jó, ahogy van. Eszerint nem lenne szükség minden esetben "segítségre" egy baba megszületéséhez. Az anyai test és a baba is a szülésre, születésre alkalmasan van megalkotva. A testünk a Szentlélek temploma, ami természeténél fogva szent és tiszta. Egy baba születésének ugyanolyan szentnek és tisztának kellene lennie, mint amilyen a fogantatása volt. Az áldott állapot "terhes"-ként való feltüntetése és a lidokainos rongyok között, szintetikus oxitocin-infúzióval "gyorsított" szülés nekem ebbe nem fér bele. Akinek ez tetszik, szüljön így, de a többieket megilleti az emberi méltósághoz való jog.

Válaszok


Vendég

#349 Otthonszules kutatas- szuleteshaz

2012-01-13 13:35:27

#348: Borka - Re: Re: Egy vélemény a racionális oldalról

Egyetertek Borkaval es

ezt a tanulmanyt ajanlom mindenkinek aki tajekozottsag nelkuli eloitelettel rendelkezik az otthonszulessel, az otthonszulest valasztokkal es Dr Gereb Agnessel szemben.

http://www.scribd.com/doc/67657033/Varro-Gabriella-Otthonszules-Kutatas-2011

TARTALOMJEGYZÉK

  1. Összefoglaló
  2. Bevezető
  3. Kitekintés
  4. A bábai modell
  5. Az otthonszülés nemzetközi megítélése
  6. Otthonszülés Magyarországon
  7. Részletes kutatási eredmények
  8. A kutatásról
  9. Általános adatok
  10. Otthonszülő populáció jellemzői
  11. Motivációk
  12. Terhesgondozás
  13. Komplikációk
  14. Rendőri beavatkozás
  15. Otthonszült nők és csecsemőik egészségügyi ellátása
  16. Hivatali ügyintézés
  17. Panasztétel
  18. Eljárás szülők, szüléskísérők ellen
  19. Hivatkozások

reszletek:

"A jogszabályi hiátus miatt 2010-ben egy várandós kismama a strasbourgi EmberiJogok Európai Bírósághoz fordult; azt panaszolta, hogy a magyar állam megsértette a magánélethez való jogát, amikor nem tette lehetővé, hogy otthon hozza világra gyermekét, valamint szabálysértési szankcióval fenyegeti a segédkező bábákat. Abíróság helyt adott a panasznak és elmarasztalta a magyar államot."

"Az Országgyűlés 1994-ben megítélt ugyan 32,6 milliárd forintot az első magyarországi születésház létrehozására, a pótköltségvetés szavazásánál azonban visszavonták a támogatást."