A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása
Quoted post
Hapci |
#223 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-08 20:05Tisztelt ismeretlen! Időközben elolvastam azt is. Hát, nem tudom... én továbbra is úgy látom, az lenne a helyes, ha az ívási időszakban meghagynánk a halak nyugalmát, vagyis a nagyobb harcsa sem lenne kivétel. Az általam tisztelt B. Balázs szempontjait sajnos nem értem, ilyen alapon azt is mondhatná bárki, hogy nem működik együtt senkivel semmiben a Kárpát-medencében, amíg meg nem valósul Mária országa és isten reinkarnálódott fia személyesen nem kezd itt uralkodni... Véletlenül tévedtem ide a Pecavilágról és nem szeretném aránytalanul foglalni a teret, pedig valószínűleg a legnagyobb harcsás zsenik közé tartozom, ugyanis a kifejezetten harcsás célú horgászataim kétharmadában fogtam harcsát (kb. háromszor próbálkoztam, egyszer se fészken). :D Üdv.: OG |
Válaszok
Vendég |
#226 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-09 11:57:44#223: Hapci - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kedves Gábor ! Írod, hogy szempontjaimat nem ismered. Ezért engedd meg, hogy az alapoktól induljak el. Két évtizedet letöltöttem munkával a Balatonon, mint hivatásos halőr, és 45 éve horgászom ezen a csodálatos vizen. Rálátásom innen ered, és nem hallomásból. Másokkal ellentétben, soha egyetlen szóval sem szidtam a vizet, nem mondtam hogy nincs hal, és soha nem hallotta tőlem senki, hogy agyonkéne lőni az összes halászt, a hajókat meg bekéne olvasztani.. Munkáltatóm a MOHOSZ volt, nem a BHG, tehát halászati elfogultsággal nem vádolhatna senki. Munkám során rengeteg emberrel beszéltem, akiktől csak sírást hallottam, legyen az a halászat, a telepítések kérdése, rapsickodás, húshorgászat, "régen nem így volt",nincs hal, stb, pedig lehet halat fogni , sőt, többet, mint ahogy sokan gondolják. Persze arról senki nem beszélt, hogy mértéket is kéne tartani, a halelvitel területén. A horgásztudást viszont nem a monitor előtt lehet megtanulni, főleg nem egymást túllihegve, miközben olyan halak fotóit töltik fel "mohaágyas környezetben", hogy a látványától sírni tudnék. És ezeket a fotókat hosszasan elemzik ,és felfokozott hangulatban sűrűn gratulálnak egymásnak. Hát ide jutott természetes vizeink állapota. Ezen a halhiányos helyzeten,- mert az kétségtelen, hogy az átlagpecás ritkán fog szép halat természetes vizeinkben, legfeljebb csak gumitavainkban- mindenképpen sűrgősen változtatni kell. Ez pedig legkönnyebben fokozott halőrzéssel, nagyarányú telepítéssel valósítható meg. Szempontom szerint, nem csak sírni kéne, hanem végre tenni is valamit, de nem úgy ,hogy a meglévő helyzetből egy példát kiragadva, (jelen esetben a harcsa, melynek horgászata egyesek számára misztikus szinten van) egyes fajtákat előnyben részesítve képzeljük el a változást. Jómagam aláírtam az ellenpetíciót, miután láttam, hogy itt kizárólag csak "harcsavédelemről" van szó, a hozzászólások jelentős részéből pedig sütött az irigység. Hidd el Gábor, ha nem erről lenne szó, már régen aláírtam volna ezt a petíciót, mint ahogy elsőként javasoltam vizeink érdekében, az időszakos, teljes halászati-horgászati tilalmat. Mert én képes lennék lemondani a horgászatról átmenetileg, annak dacára, hogy nem hivatkozok állandóan az " unokáink érdekében" már-már sablonszintű szövegre. "Unokáink érdekében ", nem csak a harcsát kéne védeni, hanem átmeneti önmérsékletet kéne tartani mindenkinek ! És ehhez "Mária országának " mint szimbólum, semmi köze. Üdvözlettel : Borbáth Balázs |
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
902 Létrehozva: 2025-04-25
Töröljék el a kötelező MESZK tagságot
5770 Létrehozva: 2024-03-03
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
404 Létrehozva: 2025-04-18
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
393 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
380 Létrehozva: 2025-04-13
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3710 Létrehozva: 2025-04-02
KÖVETELJÜK a jogi, etikai és tudományos alapok felelösségteljes érvényesülését minden oltás tekintetében!
349 Létrehozva: 2025-04-30
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
318 Létrehozva: 2025-04-23
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1276 Létrehozva: 2025-03-30
Helyi védelmet a Monor környékén élő védett és fokozottan védett növény- és állatfajok számára!
173 Létrehozva: 2025-04-28
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
173 Létrehozva: 2025-04-21
Ne csökkentsék a boldogi óvodai csoportok számát!
98 Létrehozva: 2025-05-09
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
86 Létrehozva: 2025-04-14
Irodalomtörténészek állásfoglalása Takaró Mihály Széchenyi-díjjal történt kitüntetéséről
84 Létrehozva: 2025-05-02
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6960 Létrehozva: 2023-07-26
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
801 Létrehozva: 2025-01-19
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
62 Létrehozva: 2025-04-15
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2314 Létrehozva: 2025-03-04
🚶♀️🚴♂️ Biztonságosabb Kéktó sétányt Délegyházán! 🧒🐶
58 Létrehozva: 2025-04-30