A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása
Quoted post
Vendég |
#222 Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-08 19:42Mivel nem engem kérdez, bocsánatot kérek, hogy válaszok. Az ellenpetíció indulásának okait a petíció oldalán kell keresnie, elolvasnia. Nem linkelem ide, mert törlik. Keresse meg és olvassa, ha kérhetem. Borbáth Balázs pontos szándékait nem ismerem a teljes tilalommal, de azt számos alkalommal említette, hogy arra mély hallgatás a válasz, mégpedig azért, mert az itt aláírók horgászatát érintené. Világosan megmutatta, hogy a sok szócséplés és mondva csinált ok mögött milyen valódi cél áll: hogy néhány (általuk rengetegnek gondolt) horgász egy kedvelt és más módszereknél valamivel eredményesebb módszerét betiltassa. A pontos számokba hadd ne menjek bele, hogy mennyivel is eredményesebb ez a módszer mondjuk a pergetésnél, legyen elég annyi, hogy a véltnél/irigyeltnél nagyságrendekkel kevesebbel. Ezért nem tartják a halászati területeken szükségesnek a kategorikus tiltását. Ha valahol (horgászvize válogatja) mégis szükségét látják, akkor joguk van a tiltást bevezetni. Közös minimum itt nem létezhet, mert tévhit és irigység a motiváció. Ez a lépés nem visz semmilyen "jó irányba", de amit említett a törvény betartásáról, az maradéktalanul igaz és ezt az ellenpetícióban is olvashatja. Tovább azt nem részletezem, egyel több ok, hogy elolvassa. Jól látja, hogy a halász is ember és megélhetése a halászat (ellentétben a horgásszal, akit hentesnek bélyegeznek) és azt nem szabad elvenni tőle. Az ellenpetíció lényege ezért csupán annyi, hogy szigorúbb ellenőrzést kér a meglévő törvények betartatása érdekében. Harmadszor kérem, hogy olvassa el és rá fog jönni, hogy szó sincs se "hentesekről", se bűnözőkről, mint ahogy állítják rólunk. |
Válaszok
Hapci |
#223 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-01-08 20:05:33Tisztelt ismeretlen! Időközben elolvastam azt is. Hát, nem tudom... én továbbra is úgy látom, az lenne a helyes, ha az ívási időszakban meghagynánk a halak nyugalmát, vagyis a nagyobb harcsa sem lenne kivétel. Az általam tisztelt B. Balázs szempontjait sajnos nem értem, ilyen alapon azt is mondhatná bárki, hogy nem működik együtt senkivel semmiben a Kárpát-medencében, amíg meg nem valósul Mária országa és isten reinkarnálódott fia személyesen nem kezd itt uralkodni... Véletlenül tévedtem ide a Pecavilágról és nem szeretném aránytalanul foglalni a teret, pedig valószínűleg a legnagyobb harcsás zsenik közé tartozom, ugyanis a kifejezetten harcsás célú horgászataim kétharmadában fogtam harcsát (kb. háromszor próbálkoztam, egyszer se fészken). :D Üdv.: OG |
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Tiltakozzunk a HUN-REN - egykori MTA - Kutatóhálózat egységének megőrzéséért!
Védd meg a margitszigeti mókusokat! Egy aláírással támogasd, hogy közterületen csak pórázon lehessen bevinni a kutyusokat!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Koszta Péter műsorvezető legyen az Rtl-nél vagy a Tv2-nél
1795 Létrehozva: 2025-07-18
Traff Park Visszahozása
1147 Létrehozva: 2025-07-29
🎤 We Want Stray Kids to Visit Hungary in 2026!
1035 Létrehozva: 2025-07-16
Rebeccát vissza a Dóm térre 2026-ban is!
651 Létrehozva: 2025-07-30
Szilas Természetvédelmi Terület közvetlen közelében giga lakópark építésének felfüggesztése és környezetvédelmi vizsgálat kezdeményezése
638 Létrehozva: 2025-07-22
Maradjon a csopaki volt BAHART mólószár közhasználat elől el nem zárható parti sétány az új Vízparti Tervben is!
606 Létrehozva: 2025-07-20
Petíció a Farkasréti temető összes bejáratának nyitvatartásáért
496 Létrehozva: 2025-07-16
Lana Del Rey 2026 sziget fesztivál
433 Létrehozva: 2025-08-09
‘Kuss’nál kuss!
1659 Létrehozva: 2025-07-01
Menstruációs szabadság bevezetése az endometriózisban és adenomiózisban szenvedők számára Magyarországon
377 Létrehozva: 2025-07-30
Igazságot Sebestyén József nemzettársunknak!
3477 Létrehozva: 2025-07-11
Legyen a setlisten a spanom2
362 Létrehozva: 2025-07-29
A kassai magyar oktatás jövője
1090 Létrehozva: 2025-07-04
Ne tartsa be a Ferencváros férfi labdarúgócsapata az MLSZ 4+1 magyar ajánlását !
293 Létrehozva: 2025-07-26
Ne hagyjuk szó nélkül!
232 Létrehozva: 2025-08-07
Vác város közbiztonságának sürgős javítása!
2041 Létrehozva: 2025-07-10
M2: ne az időt, hanem az aszfaltot húzzák!
193 Létrehozva: 2025-07-20
Hétköznaponként nyissák meg a rakpartot és a Lánchidat a budapesti közlekedés normalizálása érdekében!
1905 Létrehozva: 2025-06-30
Dzsúdlós Pandora charm
173 Létrehozva: 2025-07-18
Heves, Heves város Gyorsétterem
169 Létrehozva: 2025-08-04