A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post

Olti Miklós

#107 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-12-21 11:52

#92: Orsika - Re: Re: Re: Re:

Kedves Orsika!

Köszönö a változtatásokat! Bár a 2.-es ponban leírtak még mindig sántítanak szerintem, de ne legyünk kicsinyesek! Búcsúzóul mégegyszer szeretném kihangsúlyozni Önnek és minden látogatónak címezve, hogy nem a petíció szándékával, vagy szövegezésével van igazán bajom (és ellenérveim), hanem attól tartok, hogy ez, ilyen módon kivitelezve következményként nem a kívánt célt fogja szolgálni, hanem ellenkezőleg, éppenhogy nemkívánt hatásai lesznek!

(Igaz ugyan, hogy ez, amire én hivatkozom, a Balatonon és vízrendszerén érvényes) És valóban nagyon igazuk van azoknak a hozzászólóknak, akik felhívják a figyelmet arra, hogy a Balaton csak egy víz a sok közül! És lehetséges itt speciális szabályokat hozni, mint pl. hogy nincs pontytilalom sem!

Tisztelettel: Olti Miklós

 

Válaszok

Egy Balatoni harcsás

#110 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-12-21 17:09:26

#107: Olti Miklós - Re: Re: Re: Re: Re:

Tisztelt Olti Miklós!

Nem ismerem Önt személyesen,de irásait olvasva egy tapasztalt embernek tartom.Szerintem itt is mint sok forumon egyre többen küzdenek a hal visszaengedés ügyében,amit tiszteletben tartok,ahogy a mások véleményét is.De ilyen összetett kérdésben,mint a harcsázás szerintem sok olyan hozzászoló belekeveri a sajtóban kiemelt irreális cikkeket amiket a rapsicok elfogásáról tudósítanak.Itt a Balatonon sok olyan harcsahorgász és tapasztalt horgász van aki segítí a randőrök ellenőrök munkályát és tiszteli a vizet.Számuk egyre Nő elhiheti,mert attól hogy valaki harcsázik,még tiszteli és nem öli a vizet.Én 40 éve horgászom a Balatonon és végigjártam azokat a létrákat,mire felértem arra a szintere hogy egyátalán belekezdjek harcsázni.Irigykedve néztem az öreg horgászokat akik napmint nap fáradságot nem kímélve járták a vizet keresték a helyeket és csak akkor kerültek rivalda fénybe amikor sikerült harcsát fogni.Addíg csak egy boklászó horgásznak nézték.Fogása után kilukasztották a csónakját,lesték merre megy és másnap már 5 bottal rajta ültek az álltala megtalált tartáson és sorolhatnám még.Ezek az emberek,mivel darab harcsát sem fogtak,elkezdtek hiresztelni dolgokat,amiből már milliós fogások kerekedtek ki.Lassan itt is ez lesz kialakulóban.Nem tudok harcsát fogni megvédem a harcsákat azoktól akik fognak.És ha már fognak engedjék vissza kötelezően.Nevetséges.Ha csak annyi ídőt szánnának most télen a harcsák megismerésére amenyit itt tőltenek az oldalon,biztos vagyok benne egy méretes hariba belebotlanának. De nem,keszeghez hasonlítják a harcsa fogást.Hát vegyék már észre nekik nem fog menni soha sem,csak ha valakivel nem tudnak kimenni esetleg harcsázni és ez fáj nekik nagyon.

Maradok Tisztelettel.

Hajrá antihorgászok!!!!