A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post


Vendég

#100 Re:

2011-12-20 13:36

#99: -

Én pedig annak örülnék nagyon, hogy a peticiót aláírok , nemcsak a harcsa védelmében nyüzsögnének, hanem a sügér, és a compó , minimum 3-éves teljes horgászati tilalmát sürgetnék, mely a populáció megerősödését szolgálná !

Mert nincs undorítóbb látvány, mint a kopultyúján sérült,  haláltusájukat vívó szerencsétlen sügerek látványa, melyet az UL pergető horgászat, és kisméretű csalihalak által okozott,  néha brutálisan kitépett horgok okoznak.

Mind emellett, korlátoznám a 8-cm -nél kisebb plasztik csalik használatát, mely a kisméretű ragadozó halak szempontjából a legtöbb kárt, és sérülést okozza.

Hajrá Uraim !  Itt is legyen lelkiismeret , etika, és védelem !

Úgy gondolom, hogy  az apró méretű ragadozó halfajtákra - fajtára való tekintet nélkül- igen nagy kárral van a természetre-állományra.

Mert mondja meg már valaki, hogy mi szükség van a  baba méretű sügereket fotózni, és ezeket különböző horgász médián mutogatni, és ezekről élménybeszámolókat tartani. Mert ehhez nagy férfias fizikai erő, és tudás szükségeltetik..........

Válaszok


Vendég

#101 Re: Re:

2011-12-20 14:04:13

#100: - Re:

Teljesen egyetértek a 100-as hozzászólóval.

A mai divatos pergetési módok óriási károkat tudnak okozni, a mérettel korlátozott, és nem korlátozott ragadozó halállományban. Miért kell felesleges módon megakasztgatni ezeket az apró élőlényeket. Mert most ebben lelik egyes nagytudású pergető barátok örömüket?

Helyette inkább válasszanak férfias horgászmódszert, és technikát, mely maradandó élményt nyújt életük végéig.