A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post

Olti Miklós

#91 Re: Re: Re:

2011-12-17 14:23

#34: - Re: Re:

Kedves Beszteri Orsolya!

Ígéretemhez híven, nem írtram többet a fórumon és eddig meg sem néztem. Most azonban nem tudom megállni, hogy ne reflektáljak az Ön bejegyzésére! Az két ponton is alpvető problémám van az ön véleményével. És valószínüleg, ezek miatt különbözik ennyire a véleményünk más témában is.

Ha Ön olyan lehetséges támogatókra számít, akik azért támogatják az Önök kezdeményezését, mert nincsenek megfelelően tályékoztatva a téma különböző vonatkozásairól, akkor az bizony nagyon nem elegáns és főleg nem demokrácia-barát dolog.

A másik problémám, hogy milyen felmérés eredményére hivatkozva írja Ön, hogy a "harcsahorgászok többségének" a véleményét támogatja?

Tételezzük fel, hogy a lehetséges támogatók felnőtt és értelmes emberek, akiket csak értelmes érvekkel lehet befolyásolni és nem ülnek fel holmi alaptalan károgásnak!

De féletni őket a vitában feltáruló érvektől tényektől kicsit arra is utal, hogy az a bizonyos meggyőződés, ami a petíció alapja, talán nem olyan erős, mint kívánatos volna!

Válaszok

Orsika

#92 Re: Re: Re: Re:

2011-12-17 16:56:01

#91: Olti Miklós - Re: Re: Re:  

 Kedves Miklós!

Észrevételeinek megfeleően a petíció szövege a petíció kezdeményezőinek tekintetében módosításra került annak érdekében, hogy az Ön szabad véleménynyilvánítási joga ne sérüljön. (kivettük a "magyar amatőr harcsahorgászok közössége" megfogalmazást, helyére "a jelen petíció támogatói" meghatározást tettük be)

Az Ön által tett észrevételekre az alábbiakban reagálok:

1. Véleményem szerint a kezdeményezésünket támogató horgászok maximálisan felkészültek a témában, ebből kifolyólag mérlegelni tudták a kezdeményezés előnyeit és hátrányait, így saját elhatározásukból a petíció támogatása mellett döntöttek. Bár igaza lehet, hiszen biztos vannak olyan személyek is, akik a horgászatban nincsenek otthon (pl: én) és mégis aláírták a kezdeményezést. Felhívnám figyelmét arra, hogy ez a lehetőség is az Ön által emlegetett demokrácia alapját képezi.

2. Igaza van, nincs semmilyen hivatalos felmérés arra vonatkozóan, hogy a harcsahorgászok többsége hány főt takar. Amennyiben Ön nem szeretne a harcsahorgászok többségéhez tartozni, kérjük ne írja alá a petíciót.

3. Álláspontunk szerint a petíció nagyon is erős, ez az aláírások számából is egyértelműen kiderül.