Ne add a gyermeked

Quoted post

egy még jobban aggódó szülő

#34 Re: Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-23 13:44

#33: - Re: Ne add a gyermeked! 

 Kedves Aggódó!

 

A törvényalkotók nem fognak különbséget tenni ,,cigánykölyök,, (bár én jobban szeretem a roma megfogalmazást) vagy magyar gyerek között: ,,azokat a rendbontó elemeket, akik visszaélve a szegregált oktatással, zavarják tudatosan a tanórák menetét, esetleg még a tanárt is bántalmazzák, azoknak hoznának létre bentlakásos intézményeket,,

Amennyiben törvény megszületik akkor az minden gyerekre érvényes lesz. Tudjuk nagyon jól, hogy mig egy szülő eljut a diagnózisig (akár 4-5 év is lehet) addig az ő gyerekét is tudatosan rendbontónak fogják tartani. Pszhiátriai diagnózissal a kezünkben a pszihológus még mindig azt állítja, bár vannak autista tünetei de ő úgy érzni nem autista a gyermekem. A pedagógus véleménye szerint pedig mi vagyunk az órai tudatos rendbontók és a gyerek nem autista. (de csak azért mert sokat álmodozik, lemarad a többiektől, ha rámordulunk hogy: Dolgozz!! akkor mint az öszvér megmakacsolja magát..) Anyuka tudatosan nem működött együtt a védőnővel, hiszen tudatosan nem vittem el fodrászhoz hogy levágassam a haját, sokáig hagytam, hogy rontsa a szemét a szemébe lógó haj. Tudatosan nem viszem el fogorvoshoz.... Sajnos mindezeket a gyerek együtműködése nélkül nem tudom megtenni. Tehát kapásból van már 3 ember akinek a javaslatára meggyülne a bajunk a család- és gyermekjóléti központtal vagy a gyámhatósággal. Na de azért ne túlozzak, ilyen nincs. De ha teher vagyunk egy oktatási intézményben akkor minden apró dologba is bele lehet kötni.  Ja, mi nem roma családból származunk! 

Na de ha bekerül egy bentlakásos intézménybe mennyivel lesz ott jobb neki? Az ottani dolgozók mivel vannak jobban felkészülve az ellátásukra? Mitől tudnak többet? Miért hiszik azt a törvényhozók hogy azoknak a gyerekeknek jó/jobb helyük lesz az intézmény falai között? Ugyanúgy iskolába kell menniük, hiszen kötelező. Tehát ismét megjelennek az oktatásban, bár igaz a szülőtől elválasztják őket, abban a hitben, hogy majd megjavulnak az intézményben.

,,...azoknak hoznának létre bentlakásos intézményeket?,, Ja hoznának létre?? Na itt nevetek nagyot, amikor nincs pénz az oktatásra, majd akkor most kezdenek el építeni bentlakásos intézményeket a tudatosan rendbontó gyerekek részére?  Vagy átmenetileg elhelyezik az amúgy is zsúfolt intézményekben.  Nesztek nevelők eddig 10 gyerekre vigyáztatok, most kaptok hozzá még 5 ,,rendbontó elemet,, . Erre kössetek csomót. 

Megint alkotnak egy törvényt gyorsan és átgondolatlanul, aminek ugyan az lesz a sorsa mint a keserves rideg integrációnak... 

Mielőtt egy ilyen törvényt megalkotnának, nagyon alaposan le kellene tisztázni, tárgyalások sorozatát kellene elindítani. Kerekasztalhoz hívni a legtöbb éríntettet képviselőit. 

Háborog a lelkem az Oktatás/ 3 pontjának a kérdése ellen:

,, EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY A BEILLESZKEDNI NEM AKARÓ, A TÁRSAIKAT ZAVARÓ ÉS A PEDAGÓGUSOK MUNKÁJÁT ELLEHETETLENÍTŐ GYEREKEKET BENTLAKÁSOS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN KELLENE ELHELYEZNI? ,,

A Gimnázium lesz az elit oktatási forma (oda csak a legjobbak kerülhetnek majd be), szakképzésből is lassan sokan kicsúsznak, akkor mi marad? Az OKJ képzés. Ezt finanszírozza az állam? 

 

Összefoglalva, nem értek egyet a családból való kiemelésre, helyette, sokkal inkább elfogadóbbak kell lennünk. 

Már ovodás kortól elindul a társadalmi szegregáció, iskolában folytatódik... Akik nem tartoznak bele az idili látképbe, azokat kiutálják egyhamar. 

Minden iskolába szükség lenne teljes állásban: 1 fő védőnő , 1 fő pszichológus és 1 fő segítő pedagógus

Ha piszkosan, büdösen megy az iskolába, mosdassák meg, adjanak rá tiszta ruhát. -védőnő

Ha verekszik, jöjjön el az osztályba a pszihológus, békéltessen oldja meg a felgyűlt feszültséget - pszichológus

Ha éhes adjunk enni. - segítő pedagógus

 

 

 

 

Egy még jobban aggódó szülő.

 

 

Válaszok


Vendég

#67 Re: Re: Re: Ne add a gyermeked!

2016-11-21 06:19:45

#34: egy még jobban aggódó szülő - Re: Re: Ne add a gyermeked! 

 Pszichológus akkor tud gyógyitani, ha partner a páciens. Pont ezt segiti elő a bentlakásos iskola forma. Hozzátenném, hogy szakértők vélik ezt jó formulának. Erre példa a Csapin vagy Déván müködő intézmény. Ráadásul az autistákra azért nem vonatkozik ez a szabályozás, mert ők beilleszkedni akaró gyermekek kik szülei hajlandók együtt müködni a pedagógusokkal.

Ez azonban sok esetben az agressziv gyermekeknél azért nincs meg, mert a  szülő az agressziv gyermek pártjára áll. Pont olyan élettől elrugaszkodott érvekkel, mint ahogy itt  fel tetszett sorolni.

Forrás: Megközelitések Roma gyerekek nevelésének egyes kérdései- > Modell értékű roma oktatási programok és elterjedésük gátjai-> Néhány modellintézmény(110-113. oldal) Torgyik Judit gondolatai révén.