Ne add a gyermeked

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Ne add a gyermeked petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2016-10-14 20:39

A hatvanas években jártam általános iskolába. Példás magaviseletű lévén nem kellett volna félnem, mégis rémisztő volt hallani, amikor valakinek azt mondták, hogy elvitetik a javítóba, ha nem fogad szót.
Nem szabad megengedni, hogy félelemben tartsák a gyerekeket.

Vendég

#27

2016-10-14 21:00

Milliárdokat kellene belefektetni gyermekeink fejlesztésébe, oktatásába, készségeik erősítésére már bölcsödétől kezdve, és életre, a változások kezelésére, valamint okosan tanulni kell megtanítani Őket.
anya;)

#28

2016-10-15 09:01

9 éves auti kisfiam van.


Vendég

#29

2016-10-16 11:40

Gyerdknek az anyja meĺlett a helye!!!
Aggódó

#30 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-16 14:15

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 Kimaradt a beírásomból, hogy természetesen a kérdőívet sem töltöttem ki, mert nem értek egyet a z utolsó kérdés megfogalmazásával.

Sürgős szükség lenne az oktatás átalakítására, gyerekközpontúvá tételére! A tehetségeket hagyni kibontakozni, a sérülteket felkarolni, a deviáns elemeket másként oktatni.


Vendég

#31

2016-10-18 15:08

Ebben csalàdok fognak tönkre menni, mert gyerekek halnak bele, az állami iskolarendszer néhány elszigetelt kivételtől eltekintve tökéletesen alkalmatlan a probléma kezelésére. Ezért igyekszik kriminalizálni. A szaktudás igényes gyerekek családból való kirángatását az egész társadalom meg fogja sínyleni. Mindenki retteghet, és ha a 12 éves kisfiú felakasztja magát, az állam mossa kezeit!!! Te leszel a hibás meg a nagybácsi!

Vendég

#32

2016-10-19 20:58

A gyámhivatalok immár évtizedek óta visszaélnek a meglévő hatalmukkal. Az eddig érvényes jogszabályokat sem tartották be, önkényeskedtek, büntetlenül. Évente több ezer gyermek sínyli meg törvényellenes tevékenykedésüket. Példaként a kapcsolattartások elmaradásával összefüggésben tapasztlható gyakorlatot említeném. Nem egyszer az akadályozó szülő mellé állnak, s azt védik, megszegve ezzel alapvető kötelességüket, törvényt, gyermekérdeket is sértve ezzel.

Vendég

#33 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-19 21:45

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 A zavaró elemek kiszűrésére nem jó megoldás a kiemelés. Ez inkább csak olaj volna tűzre, rontaná a helyzetet. Ahogy a helyzet összetett, úgy maga a megoldás is. Ám erre a hatalom mindenkori gyakorlóinak törekvése sincs. Nem is a valós megoldás a cél, ahogy szinte semmi másban. Inkább arra irányul minden törekvés, hogy megosszanak, szembeállítsanak minket. Férfit a nővel, anyát az apával, gyereket a szülővel, tanárt a diákkal és a szülőkkel - és még sorolhatnám.

 

egy még jobban aggódó szülő

#34 Re: Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-23 13:44

#33: - Re: Ne add a gyermeked! 

 Kedves Aggódó!

 

A törvényalkotók nem fognak különbséget tenni ,,cigánykölyök,, (bár én jobban szeretem a roma megfogalmazást) vagy magyar gyerek között: ,,azokat a rendbontó elemeket, akik visszaélve a szegregált oktatással, zavarják tudatosan a tanórák menetét, esetleg még a tanárt is bántalmazzák, azoknak hoznának létre bentlakásos intézményeket,,

Amennyiben törvény megszületik akkor az minden gyerekre érvényes lesz. Tudjuk nagyon jól, hogy mig egy szülő eljut a diagnózisig (akár 4-5 év is lehet) addig az ő gyerekét is tudatosan rendbontónak fogják tartani. Pszhiátriai diagnózissal a kezünkben a pszihológus még mindig azt állítja, bár vannak autista tünetei de ő úgy érzni nem autista a gyermekem. A pedagógus véleménye szerint pedig mi vagyunk az órai tudatos rendbontók és a gyerek nem autista. (de csak azért mert sokat álmodozik, lemarad a többiektől, ha rámordulunk hogy: Dolgozz!! akkor mint az öszvér megmakacsolja magát..) Anyuka tudatosan nem működött együtt a védőnővel, hiszen tudatosan nem vittem el fodrászhoz hogy levágassam a haját, sokáig hagytam, hogy rontsa a szemét a szemébe lógó haj. Tudatosan nem viszem el fogorvoshoz.... Sajnos mindezeket a gyerek együtműködése nélkül nem tudom megtenni. Tehát kapásból van már 3 ember akinek a javaslatára meggyülne a bajunk a család- és gyermekjóléti központtal vagy a gyámhatósággal. Na de azért ne túlozzak, ilyen nincs. De ha teher vagyunk egy oktatási intézményben akkor minden apró dologba is bele lehet kötni.  Ja, mi nem roma családból származunk! 

Na de ha bekerül egy bentlakásos intézménybe mennyivel lesz ott jobb neki? Az ottani dolgozók mivel vannak jobban felkészülve az ellátásukra? Mitől tudnak többet? Miért hiszik azt a törvényhozók hogy azoknak a gyerekeknek jó/jobb helyük lesz az intézmény falai között? Ugyanúgy iskolába kell menniük, hiszen kötelező. Tehát ismét megjelennek az oktatásban, bár igaz a szülőtől elválasztják őket, abban a hitben, hogy majd megjavulnak az intézményben.

,,...azoknak hoznának létre bentlakásos intézményeket?,, Ja hoznának létre?? Na itt nevetek nagyot, amikor nincs pénz az oktatásra, majd akkor most kezdenek el építeni bentlakásos intézményeket a tudatosan rendbontó gyerekek részére?  Vagy átmenetileg elhelyezik az amúgy is zsúfolt intézményekben.  Nesztek nevelők eddig 10 gyerekre vigyáztatok, most kaptok hozzá még 5 ,,rendbontó elemet,, . Erre kössetek csomót. 

Megint alkotnak egy törvényt gyorsan és átgondolatlanul, aminek ugyan az lesz a sorsa mint a keserves rideg integrációnak... 

Mielőtt egy ilyen törvényt megalkotnának, nagyon alaposan le kellene tisztázni, tárgyalások sorozatát kellene elindítani. Kerekasztalhoz hívni a legtöbb éríntettet képviselőit. 

Háborog a lelkem az Oktatás/ 3 pontjának a kérdése ellen:

,, EGYETÉRT-E ÖN AZZAL, HOGY A BEILLESZKEDNI NEM AKARÓ, A TÁRSAIKAT ZAVARÓ ÉS A PEDAGÓGUSOK MUNKÁJÁT ELLEHETETLENÍTŐ GYEREKEKET BENTLAKÁSOS OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN KELLENE ELHELYEZNI? ,,

A Gimnázium lesz az elit oktatási forma (oda csak a legjobbak kerülhetnek majd be), szakképzésből is lassan sokan kicsúsznak, akkor mi marad? Az OKJ képzés. Ezt finanszírozza az állam? 

 

Összefoglalva, nem értek egyet a családból való kiemelésre, helyette, sokkal inkább elfogadóbbak kell lennünk. 

Már ovodás kortól elindul a társadalmi szegregáció, iskolában folytatódik... Akik nem tartoznak bele az idili látképbe, azokat kiutálják egyhamar. 

Minden iskolába szükség lenne teljes állásban: 1 fő védőnő , 1 fő pszichológus és 1 fő segítő pedagógus

Ha piszkosan, büdösen megy az iskolába, mosdassák meg, adjanak rá tiszta ruhát. -védőnő

Ha verekszik, jöjjön el az osztályba a pszihológus, békéltessen oldja meg a felgyűlt feszültséget - pszichológus

Ha éhes adjunk enni. - segítő pedagógus

 

 

 

 

Egy még jobban aggódó szülő.

 

 


Vendég

#35

2016-10-23 19:14

A gyerekek,családban történő neveléséhez megélhetést biztositó munkahely,és tartalommal megtöltött szociálpolitikai törvényre van szűkség.

Vendég

#36

2016-10-24 10:06

Mi nagyon csunyan megjartuk a gyamuggyel megalazo helyzetbe hozva engem es ragalmazva h.eheztetem a gyerekemet es mellettem nincs jo helyen mert autista vagyok.egy kalap ala vettek egy bolonddal aki tenyleg veszelyeztetheti a gyereket,az eljrasi modjaikkal a targyalasok alatt ert megalazo lekicsinylo beszedek meg tonkretettek mind a gyerekemmel mind a ferjemmel valo kapcsolatot de meg a kornyezetem is ugy nez ram mint egy veres rongyra.nemhogy segitenek inkabb rontjak ahangulatot a hulye elvarasaikkal hazudnak h.akar bejelentes nelkul is elvittek volna a fiamat ha nincs a ferjem aki a jobb megelhetesunkert kulfoldon dolgozott h.ne egy lepukkant szolgalati lakasban eljuk le eletunket.beleszolnak mindenbe,szinte sehova se mehetunk amihez kedvet ereztem pl.egy turazas mar azt se csinalhatom mert az is baj.kozolnem a gyamugyi eljaras elott a fiam kotodott vart epekedve a bolcsiben,meg zudtam szeretgetni szopizott a targyalasok utan meg utal meg a cicivel is felhagyott.masfel honapja volt a vedelembe vetel es most ertem el h.elfogadja tolem ujra az etelt es mar hagyja idonkent hogy folvegyem.halas koszonet a zalaegerszegi szent rafael korhaz gyerekorvosanak akinek ugy tunik szepen sikerul tonkretennie egy csaladot a mocskos ragalmazo feljelentese miatt mert a munkam miatt delelottonkent DOLGOZNI jartam el a fiam bentfekvese alattes nem pasizni kurvalkodni meg cigarettazni a korhaz ele.es halas koszonet h.majdem kinyirtak a fiamat mert a kozel 3hetes bentfekvese es hianyos kivizsgalasa miatt borzalmas allapotban hoztam ki,a bentfekvese alatt hanyt hasmenese volt amivel nem torodtek a tavolletem alatt nem v.alig etettek es ok jelentgetnek fenyegetnek.en pedig mindent megadtam es megadok neki a legjobb eteleket probaltam afni mindene megvan ami kell az hogy dolgoznom kell csak es kizarolag azert teszem h.legyen hol laknunk csaladostul mert sajna maskepp nem lenne megoldhato.nem az autistak beteges kulonos igenyei miatt.de mindig vittem orvoshoz ki volt valtva mindene ami kellett vittem orvoshoz ahogy tudtam(egyszer nem vittem el egy vervetelre,mert nem volt aki elvigye nekem dolgoznom kellett),szoval semmi olyan bantodasa nem lesz es nem is lehet a fiamnak mert az anyja kicsit autista.orvos vedono latja fedel van a feje folott kap enni-inni melegben van telen.senki se bantja torodve van vele.mi kell meg?orulnek ha vege lenne az egesznek es bekenhagynanak minket.biztos ez a gyamugy reszerol a mocskolodasuk tobbet artottak nekunk mint hasznaltak.szalljanak azokra akik napi szinten verik a gyereket pialnak drogoznak a segelyeket fizeteseket cigire piara stb.koltik a gyerek meg ehesen marad.vagy aki nem engedi h.orvos lassa a gyereket.sorolhatnam.

Vendég

#37

2016-10-24 15:01

Mert jogfosztott szülő vagyok

Vendég

#38

2016-10-25 08:24

Lassan ott tartunk, hogy a gyerekünk az állam tulajdona, mi pedig szülőgépek vagy tenyészkocák vagyunk.
Már megszül(et)ésekor traumatizálják az egész családot, gazdasági és törvényi kényszerekkel elérik, hogy kicsi kortól fogva alig tölthessen időt a szüleivel.
Szinte semmi befolyásunk rá, hogy kik és mivel tömik a fejét és a gyomrát, de mi vagyunk a felelősök minden problémáért.
Ha ráadásul hátrányos helyzetűek vagyunk, anyagi vagy lakhatási gondokkal küzdünk, akkor nemhogy segítséget nem kapunk ezek megoldásához, hanem a gyermek elvételével való folyamatos zsarolásnak és hatósági önkénynek
vagyunk kitéve melyet gyakran törvényellenesen valósítanak meg.
egy tabítónő

#39 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-25 11:28

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 Minden gyermek más és másképp kell kezelni is. A lányom is pedagógus és az ő osztályában is van súlyosan problémás gyermek, de inkább segítség kellene a nevelésükhöz, nem pedig bentlakásos intézmény. Ez engem felháborít!!!!

Minden gyermeknek van egy pontja, ha azt megtaláljuk, akkor pörgetni lehet, mint a labdát amikor egy ujjal pörgetik. Ez lehet hogy hosszabb idő, vagy más pedagógus kell hozzá, de nem szabad feladni.

Hallottam már olyan gyerekről, akit az óvónő gyógypedagógiai iskolába küldött volna, jelenleg egy híres egyetemre jár.

egy tanítónő

#40 Re: Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-25 11:30

#39: egy tabítónő - Re: Ne add a gyermeked! 

 Véletlen elírás: tanítónő


Vendég

#41

2016-10-25 19:27

Azert irtam alå, mert felhåborito, hogy a magåneletbe ilyen durvån beleszolnak es a hagyomånyos csalådot szet akarjåk rombolni, hogy kimosott agyu egyedeket neveljenek.

Vendég

#42

2016-10-27 09:52

Egy gyereket nevelő a gyerek apjától különélő szülő vagyok. A különélő szülő 8,5 éve nem hagy békén bennünket, a gyámhivatal pedig tapasztalatom szerint támogatja őt. Tapasztalatom szerint ha együtt működik az ember, akkor is szankcionálnak. A különélő szülő ügyfél, az ő viselkedésével nem foglalkoznak, csak a gyereket nevelő szülő és gyerek lehet a "bűnös", miközben ők a valódi áldozatok a nem létező magyar gyermekvédelem pedig "hálából" őket szankcionálja a különélő szülő alaptalan bejelentéseire reagálva. Meg persze ők "segíteni" akarnak nekünk, de kénytelenek elindítani a 25-30. eljárást is és minket zaklatni annak ellenére, hogy ismerik a valóságot. Állítólag nem tudnak semmit tenni a különélő szülő ellen. Undorodom tőlük. Utoljára tegnap akasztott ki a gyámhivatali ügyintéző és jövő hét pénteken ismét be kell mennünk akaratunk ellenére. A mi jogainkat lehet sérteni...

Vendég

#43 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-27 10:24

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 Egy ilyen rasszista gondolkodású ember minek ír alá egy ilyen kezdeményezést?? Ha nem érted miről szól, akkor ne csatlakozz!!

 


Vendég

#44

2016-10-27 20:57

Mer egyett értek

Vendég

#45

2016-10-28 07:32

mert nagyon fontos a legdrágább kincseinkről, a gyerekeinkről van szó, köszönöm!

Vendég

#46

2016-11-03 13:14

Már az is felháborított, hogy 3 évesen kötelező az óvoda, mert nem minden gyerek alkalmas még erre! Ez már a családok belügyeinek beleavatkozása!
Arisa

#47 Re:

2016-11-03 13:20

#38: -  

 Teljesen egyet értek!


Vendég

#48

2016-11-03 13:53

...h miért írtam alá? Mert a magyar kormány már nem tudja,h jó dolgában mit csinál!!!


Vendég

#49 Felháborodott!

2016-11-03 19:26

Azzal, hogy egy szülő valamilyen oknál fogva nem tud megjelenni a szülői értekezleten (ami véleményem szerint csak a pénz lehúzásról szól első sorban) a gyermeke még nem veszélyeztetett. Ha a nevelő a problémás gyermek szülőjével akar beszélni az üzenőfüzeten, vagy az e-naplón keresztül hívassa be a szülőt. (Persze erre a fantasztikusan elfoglalt nevelőinknek nincs ideje és energiája) Szomorú, hogy a jogaink nap mint nap csorbulnak. Szomorú, hogy vannak kb. másfél millióan az országban, akik ezt éltetik. Szomorú, hogy vannak emberek, akik azzal a felkiáltással, hogy nem tudok választani, nem élnek a szavazati jogukkal és hagyják tovább uralkodni ezt a rezsimet. Az ország nem ketté, hanem sokfelé szakadt, nincs az emberekben annyi önbecsülés, hogy azt mondják itt a vége és ne tovább. A következőket egy dokumentum film elején hallottam, ne kövezzenek meg, ha nem sikerül szó szerint idézni: " Először a kommunistákat vitték el, nem szóltam, nem érintett. Utánna a zsidókat vitték el, nem szóltam, mert nem érintett. Következtek a tiltakozni merő emberek, nem szóltam, mert nem érintett. Egyszer csak eljöttek értem, de már nem volt aki szólhatott volna az érdekembe. " (II. világháború eleje) Ezen mindenki elgondolkodhat, hogy a közömbösség hova vezethet. Kívánom mindenkinek, aki eddig csukva tartotta a szemét, bedugta a fülét, hogy ébredjen és lássa,  hallja ennek a rendszernek a  hibáit, hogy kicsiny hazánk hova is tart. Kormányunk dicshimnusza csak egy vakító propaganda. Ami ebben az országban folyik, azt Rákosi Mátyás írigykedve nézné. Egy nagymama.


Vendég

#50 Re:

2016-11-03 23:46

#10: -  

 Ne haragudj,de én még olyan esetről nem hallottam,hogy egy gyereket úgy vennének el,hogy annak mindene megvan,szeretetben,és egészségben nevelkedik.Ha egy gyereket elvesznek,annak nagyon nagy oka van.