Ne add a gyermeked

Quoted post

Aggódó

#21 Ne add a gyermeked!

2016-10-14 13:43

Részben értek egyet a petíció szövegével, ezért nem támogatom. Természetesen a gyerekeknek a családon belül van a helyük. Természetesen felháborítónak tartanám, hogy az állam kivegye a gyereket a családból, mert valamilyen sérüléssel, betegséggel küzd. Jól tudom - bár nem vagyok érintett- hogy az autista gyerekekben mennyi szeretet lakik.Magam is felháborítónak tartom, hogy a várandósság kezdetétől az állam gyakorlatilag oly mélységben szól bele szülők és családok életébe, amit nem tehetne meg. Gondolok itt a várandósság alatti kötelező vizsgálatokra, pl. az indokolatlan cukorterhelésre, majd a megszületett baba agyonszurkálására, bcg oltásra, kötelező óvodai, majd iskolai oktatásra, ahol  a gyerekek egyéniségét figyelembe nem vevő egyenoktatás folyik, stb-re.

Nem vagyok pártszimpatizáns. Azonban úgy gondolom, a kérdőíven a kérdés megfogalmazása félreérthető volt. Jómagam legalábbis úgy értelmeztem, hogy azokat a rendbontó elemeket, akik visszaélve a szegregált oktatással, zavarják tudatosan a tanórák menetét, esetleg még a tanárt is bántalmazzák, azoknak hoznának létre bentlakásos intézményeket. Tessék kinézni a fővárosból pl. Ózd, Miskolc, Baranya térségébe! Megtekinteni, hogyan teszik lehetetlenné az oktatást a túlkoros cigánykölykök, akik kultúrájukat a családi közegből hozták!Akik a segélyekért lettek világra hozva, de szülői gondoskodás nem jár nekik, mert a  "kultúrájukban " ez ismeretlen fogalom! Szíveskedjenek a petíciót ezekre tekintettel átfogalmazni és akkor minden további nélkül, nagyon sokan aláírjuk! 

 

Végül, de nem utolsósorban: sajnálom azokat a szülőket, gyerekeket, akik gyengeségük miatt ezeknek a félvadaknak vannak kiszolgáltatva óvodában, iskolában. Erre is szíveskedjenek tekintettel lenni a megfogalmazásban!

Köszönöm a megértést és a figyelmet!

Válaszok

Aggódó

#30 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-16 14:15:27

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 Kimaradt a beírásomból, hogy természetesen a kérdőívet sem töltöttem ki, mert nem értek egyet a z utolsó kérdés megfogalmazásával.

Sürgős szükség lenne az oktatás átalakítására, gyerekközpontúvá tételére! A tehetségeket hagyni kibontakozni, a sérülteket felkarolni, a deviáns elemeket másként oktatni.


Vendég

#33 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-19 21:45:55

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 A zavaró elemek kiszűrésére nem jó megoldás a kiemelés. Ez inkább csak olaj volna tűzre, rontaná a helyzetet. Ahogy a helyzet összetett, úgy maga a megoldás is. Ám erre a hatalom mindenkori gyakorlóinak törekvése sincs. Nem is a valós megoldás a cél, ahogy szinte semmi másban. Inkább arra irányul minden törekvés, hogy megosszanak, szembeállítsanak minket. Férfit a nővel, anyát az apával, gyereket a szülővel, tanárt a diákkal és a szülőkkel - és még sorolhatnám.

 

egy tabítónő

#39 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-25 11:28:39

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 Minden gyermek más és másképp kell kezelni is. A lányom is pedagógus és az ő osztályában is van súlyosan problémás gyermek, de inkább segítség kellene a nevelésükhöz, nem pedig bentlakásos intézmény. Ez engem felháborít!!!!

Minden gyermeknek van egy pontja, ha azt megtaláljuk, akkor pörgetni lehet, mint a labdát amikor egy ujjal pörgetik. Ez lehet hogy hosszabb idő, vagy más pedagógus kell hozzá, de nem szabad feladni.

Hallottam már olyan gyerekről, akit az óvónő gyógypedagógiai iskolába küldött volna, jelenleg egy híres egyetemre jár.


Vendég

#43 Re: Ne add a gyermeked!

2016-10-27 10:24:41

#21: Aggódó - Ne add a gyermeked! 

 Egy ilyen rasszista gondolkodású ember minek ír alá egy ilyen kezdeményezést?? Ha nem érted miről szól, akkor ne csatlakozz!!