Ne add a gyermeked

Aggódó

/ #21 Ne add a gyermeked!

2016-10-14 13:43

Részben értek egyet a petíció szövegével, ezért nem támogatom. Természetesen a gyerekeknek a családon belül van a helyük. Természetesen felháborítónak tartanám, hogy az állam kivegye a gyereket a családból, mert valamilyen sérüléssel, betegséggel küzd. Jól tudom - bár nem vagyok érintett- hogy az autista gyerekekben mennyi szeretet lakik.Magam is felháborítónak tartom, hogy a várandósság kezdetétől az állam gyakorlatilag oly mélységben szól bele szülők és családok életébe, amit nem tehetne meg. Gondolok itt a várandósság alatti kötelező vizsgálatokra, pl. az indokolatlan cukorterhelésre, majd a megszületett baba agyonszurkálására, bcg oltásra, kötelező óvodai, majd iskolai oktatásra, ahol  a gyerekek egyéniségét figyelembe nem vevő egyenoktatás folyik, stb-re.

Nem vagyok pártszimpatizáns. Azonban úgy gondolom, a kérdőíven a kérdés megfogalmazása félreérthető volt. Jómagam legalábbis úgy értelmeztem, hogy azokat a rendbontó elemeket, akik visszaélve a szegregált oktatással, zavarják tudatosan a tanórák menetét, esetleg még a tanárt is bántalmazzák, azoknak hoznának létre bentlakásos intézményeket. Tessék kinézni a fővárosból pl. Ózd, Miskolc, Baranya térségébe! Megtekinteni, hogyan teszik lehetetlenné az oktatást a túlkoros cigánykölykök, akik kultúrájukat a családi közegből hozták!Akik a segélyekért lettek világra hozva, de szülői gondoskodás nem jár nekik, mert a  "kultúrájukban " ez ismeretlen fogalom! Szíveskedjenek a petíciót ezekre tekintettel átfogalmazni és akkor minden további nélkül, nagyon sokan aláírjuk! 

 

Végül, de nem utolsósorban: sajnálom azokat a szülőket, gyerekeket, akik gyengeségük miatt ezeknek a félvadaknak vannak kiszolgáltatva óvodában, iskolában. Erre is szíveskedjenek tekintettel lenni a megfogalmazásban!

Köszönöm a megértést és a figyelmet!