Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#108 Re: Re: Re:

2011-11-03 14:21

#107: Réka - Re: Re:

Nem is  szabadság gyakorlásával van a gond. Hanem azzal, hogy a szabadsággal csak azok élhessenek, akik tudnak és méltók is erre.

Válaszok

Dávid Tisch
A petíció szerzője

#111 Re:

2011-11-03 16:38:02

#108: - Re: Re: Re:

Kedves Hozzászóló!

Értem, amit mondani szeretne, sőt, mondjuk, hogy még egyet is értek Önnel! A probléma csak abban áll, hogy ki mondja meg, hogy ki méltó? Sajnos pont ennek a kérdésnek a megválaszolása jelenti a a határmezsgyét a demokrácia és a diktatúra között. Szerintem például az is nagyon jó lenne, ha csak az lenne választható és csak az választhatna, aki tud élni ezzel a lehetőséggel és méltó is rá. Remélem, Ön is érzi, hogy ennek az alapelvnek a következetes végigvitele messzire vezet. Amíg demokráciát játszunk, addig ilyet sajnos nem lehet mondani. Hogy Sir Winston Churchillt idézzem: "A demokrácia a kormányzat rossz formája, amely azonban még mindig jobb az összes többinél." Remélem, egyszer találunk jobbat!

Egyébként pedig a petíciónk pont azért született, mert mi tudunk is élni a döntés jogával, méltóak is vagyunk erre, mégis meg akarnak fosztani minket tőle. Más problémánk nincs.

Üdvözlettel:

Tisch Dávid