Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post

Dávid Tisch
A petíció szerzője

#96 "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

2011-11-02 17:39

Kedves törvényjavaslatot pártoló Hozzászólók!

Senki sem vitatja el Önök azon jogát, hogy gyermekeiket délután 4-ig iskolában hagyják, sőt, azt sem, hogy ezt illő és üdvös dolognak tartsák. Legtöbbször azonban az ilyen véleményekből erősen kiérződik a hozzászólásom címében említett tézis. De miért is? Miért is lenne NEKEM KÖTELEZŐ otthagynom azért a gyermekemet 4-ig a napköziben (meg 3 éves kortól óviba jártani), mert ÖN szerint ez a ÖN gyerekének jó?

Mint már sokszor említettük, ez a petíció éppen azért indult, hogy ne forrjon egybe, ami nem tartozik össze; vagyis NE LEGYEN KÖTELEZŐ mindenkinek egyformán örülni ugyanannak! Elvégre azért nem vagyunk teljesen egyformák, nem? Mint ahogyan a gyermekeink sem azok.

Önök mit szólnának egy olyan törvényjavaslathoz, mely szerint 5 éves kor alatt nem lehet óvodába íratni a gyermeket, az iskolásokat pedig tanítás után haza kell hozni? Lehet rajta gondolkozni, még ha nem is kötelező!

Üdvözlettel:

Tisch Dávid

Válaszok

jethro

#97 Re: "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

2011-11-02 21:05:22

#96: Dávid Tisch - "Nekem tetszik, tehát mindenkinek ez a legjobb!"

Kedves Dávid!

tartok tőle, hogy nem sikerült teljesen megértetnem a hozzászólásiam lényegét.

Megpróbálom röviden zanzásítani.

Nekem azért tetszik ez a rendszer, mert szerintem A TÖBBSÉGNEK IGENIS JÓ LENNE. Jó azoknak, akik szülei dolgoznak és egyébként sem érnek haza 4 előtt, és jó azoknak, akiknek a szülei sajnos nem olyanok, mint ami ami a nagy könyvben meg van írva.

Nem vitatom azonban, hogy vannak, akik viszont A JELENLEGI ÉLETHELYZETÜKBEN nem örülnének ennek a rendelkezésnek, mert úgy éreznék, hogy az a csemetéikkel együtt töltött időt csökkentené le. Őket A JELENLEGI ÉLETHELYZETÜKBEN tényleg hátrányosan érinthetné ez a tervezett rendelkezés.

Sajnos azonban  ha meghagyjuk a választás jogát a rendszerben, akkor valószínűleg olyanok is élnek majd vele, akiknél jobb lenne, ha nem tennék.

Van valami ötleted arra, hogyan lehet ezt megelőzni? Ha ki tudunk találni valami konstruktív, jószándékú megoldást (a többségnek előnyös kezdeményezés egyszerű lehúzása helyett), akkor azt még a törvényalkotóhoz is el lehetne juttatni, akár ennek a petíciónak a keretn belül is.

Addig azonban, míg nem tudunk jobbat, nincs okunk kifogást emelni a törvényhozók ellen sem...

Üdvözlettel: Sárándi Ágnes