A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Quoted post

László Gombos
A petíció szerzője

#189 Re: Kerem a szoveg valtoztatasat!

2011-10-22 21:05

#163: Efraim - Kerem a szoveg valtoztatasat!

Tisztelt Efraim,

Egyetértek azzal, hogy ugyanolyan veszélyt jelent Magyarországnak a palesztin állam megalakulása, ezért is fejeztem be úgy a petíciót, hogy nekünk is kell tennünk azért hogy elkerüljük a harmadik világháborút.

Azt viszont nem gondolom, hogy vezeklésre szólít fel, pusztán megemlíti, hogy hibáztunk: ezt nem kellene még egyszer, most már végre jó döntést kellene hozni a zsidósággal kapcsolatban. Ezzel tartottam fontosnak a téma bevezetését ezekkel az érvekkel, mert hasonló súlyúnak tartom, mint a II. V.H-ban való részvételt.

Ha még így is változatlan az állaspontja a változtatást illetően, kérem jelezze.

Tisztelettel,

Gombos László

Válaszok

Efraim

#194 Re: Re: Kerem a szoveg valtoztatasat!

2011-10-23 04:45:01

#189: László Gombos - Re: Kerem a szoveg valtoztatasat!

Tisztelt Gombos László,

Köszönöm, hogy válaszolt az észrevételemre!

Sajnos az álláspontom nem változik meg, mert én továbbra is gusztustalannak tartom a Holokauszt belekeverését.

Valamint ez a szöveg sérti mint a jelenlegi magyar államot csak úgy mint a magyar népet!

Ez igen is vezeklésre szólít fel:

-"Szeretnénk, ha Magyarország nem követné el ugyanazt a hibát, amit a második világháborúban tett,..." -
-"...Magyarország óriásit léphet a jóvátétel irányában,..."-
-"Végezetül kérjük, hogy Magyarország ne asszisztáljon a zsidóság újabb háborúba sodrásához (egy háborúra készülő Palesztin állam támogatásával), esetleges tragédiájához, hiszen ez hosszú időre elszigetelné országunkat a nemzetközi közösség előtt, ahogy a világháborúban való hibás részvétel után is történt. Úgy gondoljuk, hogy Magyarország csak úgy nyerheti el az utókor tiszteletét, ha erkölcsi tartással a helyes utat követi, és kiáll a Közel-Keleten egyedüliként működő, másokat (arabokat is) tisztelő demokrácia, Izrael mellett, és gátakat állít egy harmadik világháború kirobbanása elé."-

Beszéltem több magyar származású izraelivel és a többsége egyet ért velem!

Ezért nyomatékosan kérem mint személyesen érintettet a Holokausztban, hogy változtassa meg ennek a petíciónak a szövegét az előzőekben kértek szerint!

Mi izraeliek köszönjük, de nem kérünk az ilyen fajta petíciókból! Ez antiszemitizmust kelt Magyarországon és nem használ sem a Magyarországon élő zsidóknak sem nekünk izraelieknek!

Rengeteg hozzászólást látok ebben a fórumban és úgy vettem észre, hogy többségük vallási elvakultságból helyesli ezt a kezdeményezést és nem látják a benne rejlő károkozást!

Tisztelettel,

Efraim Fischer