Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post

Eszter

#963

2016-04-15 00:23

Amikor 17 évvel ezelött végeztem az iskolában, és elkezdtem dolgozni a kereskedelemben, minden bolt kivétel nélkül bezárt szombaton 13 órakkor, mikor kitanultam a szakmát, és elkezdtem dolgozni sejtelmem sem volt róla, hogy néhány évvel késöbb majd dolgozhatok vasárnap is. Se akoriban sem az elmúl egy évben nem vesztette életét egyetlen ember sem azért, mert nem vásárolhatott vasárnap, legalábbis én nem hallottam róla. A probléma az, hogy, ha nincs a kötelező vasárnapi zárvatartás, akkor nincs kötelezö pihenőnap sem, én dolgoztam már le egyhuzamban 12 napot úgy hogy volt benne 2 nap 12-13 órás munkanap, és a többi napon is 9-10 órát dolgoztam. Amikor az ember kimerült, nehéz kedvesen mosojogni a kedves vásárlóra akik között sokan annyiba sem veszik a kereskedöt, hogy visszaköszönjönjenek, és előfordul, hogy a megszólítás "Hol van a...?" Szeretem a szakmám, és nem akarok váltani, de azért jó volt az az egy biztos pihenönap. Nevetséges az összehasonlítás, az orvosokkal, növérekkel, rendőrökkel, tűzoltókkal. Az ő munkájukon életek múlhatnak. Vagy tényleg van olyan ember aki belhalna, ha továbbra sem vásárolhatna vasárnap? Én nem irigylem senkitől a szabad hétvégét, a 3- 4 napos hétvégét amikor ünnepnap van a hétvége mellett. Tőlünk miért sajnálják azt az egy nap hétvégét? Gyüjtenek majd aláírást vajon azért is, hogy a bankok, az iskolák, a bölcsödék, az óvodák, az állami hivatalok, és minden egyéb munkahely nyitva legyen szombaton és vasárnap is? Hát mért nem tudnak az emberek a hét egyetlen napján kirándulni, és a családjukkal, a barátaikkal lenni vásárlás nélkül? Engem ebben a témában nem érdekel a politikai hovatartozás, a kereskedők nagy többségének jó a vasárnap zárvatartás. Hat napon reggel 6-22 óráig rengeteg bolt van nyitva igenis meg lehet venni az élelmiszert. Csak egy kis jó szándék kell, nem azt hangoztatni, ha nekem rossz legyen rossz neki is, mert ő sem különb nálam! Pláza mami, önnek sok boldogságot kívánok.

Válaszok


Vendég

#978 Re:

2016-04-15 05:57:24

#963: Eszter -  

 Melyik bolygón? Mert több, mint 20 éve nyitva vannak vasárnap a nagyobb boltok, sőt nálunk az utcában a kisbolt sokkal előbb nyitva tartott vasárnap délig, mint ahogy megjelentek a multik. Felesleges össze-vissza hazudozni!

Eszter

#1043 Re:

2016-04-16 13:15:37

#963: Eszter -  

 Tévesen adtam meg a dátumot a bejegyzésemben, mielött még több hibaüzenetet kapok...

1997-ben végeztem, így 19 éve kezdtem el dolgozni. 

Az üzenetem, viszont inkább arról szól, hogy jobb lenne több jószándék az emberekben itt magyarországon, és nem csak a kereskedőkkel szemben, ezen a helyen is, a nagyon sok bejegyzésből fröcsög a trágárság, és a gyalázkodás. Pedig lehet, hogy jobb lenne a magyar emberek élete, ha nem támadnák egymást, szinte minden lehetséges okkot felhasználva.

Eszter