Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!


Vendég

#976 Re: Re: Re: Re:

2016-04-15 05:53

#953: - Re: Re: Re:   Hétvégén eleve ritkítva vannak a közlekedési járatok,ha nem tűnt volna még fel.,,

 Ez nem elég! Vasárnap akkor ne legyen se busz, se vonat, se metró, se troli, se taxi!


Vendég

#977 Re: Re: Re:

2016-04-15 05:55

#954: Katalin - Re: Re:  

 Pedig igaza van!

Már 20 éve is azokat iskolázták be a kereskedelmibe, akik sehová máshová nem nyertek felvételt. 

Egyébiránt ez a szint a kereskedelmi dolgozók többségének modortalan, udvariatlan, kritikán aluli viselkedésén is meglátszik!


Vendég

#978 Re:

2016-04-15 05:57

#963: Eszter -  

 Melyik bolygón? Mert több, mint 20 éve nyitva vannak vasárnap a nagyobb boltok, sőt nálunk az utcában a kisbolt sokkal előbb nyitva tartott vasárnap délig, mint ahogy megjelentek a multik. Felesleges össze-vissza hazudozni!


Vendég

#979 Re:

2016-04-15 06:03

#930: -  A kereskedelemben dolgozók teljesen ki vannak zsigerelve.A vásárlók többsége emberszámba sem veszi őket!Nem beszélve arról hogy akkor mikor is lesz a családdal szabad hétvége? Vagy az ő családjuk álljona kásszában lévő anyuka mögé?Esetleg szombat este 10 után vagy vasárnap munka közben készítsen ebédet???? 

 Talán meg kéne tanulni pár dolgot, aztán emberszámba vennék őket, többek között:

- visszaköszönni, ha a vásárló köszön

- idegeneket nem élből letegezni

- a vásárlókkal foglalkozni, nem elbújni valahol és a vásárlónak úgy kelljen vadászni eladóra

- traccsparty és telefonba bújás, bartáttal/barátnőval enyelgés helyett a munkájukat végezni

- nem pofákat vágni, ha a vásárló megzavarja a fenti nagyon fontos tevékenységben, mert netán vásárolni szeretne

 

Nagyon sok szakmában nincs szabad hétvége, de valahogy nem látom itt az Audi dolgozóit, vagy a többi folyamatosban dolgozó, rendszeresen túlórázó üzem dolgozóit a palávert verni. Talán mert több eszük van annál, hogy a kormány bábjaként szolgáltassák a gumicsontot?!


Vendég

#980

2016-04-15 06:14

Mert az eladó is Ember és van családja!!!
szintén zenész

#981 Re: Re: Bért követeljetek!

2016-04-15 06:15

#931: - Re: Bért követeljetek! 

 Te nagyon ostoba vagy, ez a helyesíráson is meglátszik! 

Egyébiránt szalámit szeletelgetni és mozdonyt vezetni figyelemben és felelősségben ég és föld. 

Ami pedig a vevőt illeti, általában olyan a fogadjisten, amilyen az adjonisten. Ha megtanulsz visekedni és normálisan állsz hozzá a vevőhöz, akkor egyrészt visszajön és biztos, hogy következő hónapban is lesz fizetésed, másrészt szívesebben és többet vásárol. Erről szól a kereskedelem.

Az pedig oltári nagy hazugság, hogy heti 7 napot dolgozol, ugyanis a vasárnap helyett van hétköznap szabadnap. 

Aki pedig így beszél a vevőről, az szégyent hoz a kereskedelemben dolgozókra és jobb lenne, ha sürgősen beadná a felmondását, mert ezek járatják le a normális eladókat is. 

Kereskedelmi dolgozóként sem tartom jogosnak a rinyát, mert amikor nyitva voltunk vasárnap, helyette volt hétköznap szabadnapunk és jobban szerettem vasárnap kiszolgálni a gyér forgalomban, mint most a szombati őrültek házában. 

Szerintem sürgősen mondjál fel, ezzel a stílussal csak szégyent hozol ránk!


Vendég

#982 Re: Re: Re: Re:

2016-04-15 06:17

#901: trixi - Re: Re: Re:  

 A boltban trécselni nem éppen fizikai munka, a szalámi szeletelésbe sem szakadt még meg senki...


Vendég

#983

2016-04-15 06:31

....szolidarításból!

Vendég

#984 Re: :)

2016-04-15 06:41

#886: Sirkán - :) Hozzád szólok, Kedves Vásárló!
Nem érted, miért is akarunk /ha nem is mindenki, de hidd el túlnyomó többségünk igen/, a hétvégén családunkkal lenni. Megsúgom: Hogy normális körülmények és szerető emberek között kipihenjünk Téged!!
Téged, aki azt vallja:- Mi kereskedők, Érted vagyunk. Ha Te nem lennél, nem lenne munkánk.
Ez igaz is, de gondolj bele: Ha mi nem lennénk, Te sem tudnád elkölteni a pénzed. Hétköznap sem, nem még vasárnap...
Téged, aki alacsonyabb rendűként bánsz velünk, nemre, korra tekintet nélkül...
Téged, aki az illemet hírből sem ismeri...
Téged, aki rágózva, csámcsogva, telefonálva állsz előttünk, és ha urambocsá’ megszólítunk, zaklatásnak veszed, pedig csak a végösszeget közöltük...
Téged, aki az arcunkba köhögsz és még elnézést sem kérsz...
Téged, aki beleeszel, beleiszol az áruba, majd elvárod, hogy mosolyogva vegyük kezünkbe a DNS-edel vastagon ellátott terméket...
Téged, aki nem tudja megmondani, hogy milyen pékárut tettél a zacskóba, de fel vagy háborodva, hogy a franc tudja hány terméket én nem tudom fejből...
Téged, aki menet közben meggondolva magát, nem viszed vissza a mégsem kellő terméket, hanem bedugdosod mindenhová...
Téged, aki nem tudja mit jelent a Bejárat-Kijárat, csak úgy jössz-mész, ahogy úri kedved tartja...
Téged, aki nem vagy hajlandó tudomásul venni, hogy nekünk is van munkaidőnk, nekünk is jár pihenőidő, így őrjöngesz, ha éppen lezárt a kiszemelt kassza, vagy váltás van a pult mögött...
Téged, aki felháborodik, mert december 24-én délben bezár az üzlet, bár kb.15 percenként hangosbeszélőn felhívták a figyelmed rá...
Téged, aki felháborodik ha felhívják a figyelmed arra, hogy pár méterrel arrébb találsz olyan kasszát, ahol éppen nincs vásárló /mert nem vagy te birka, hogy terelgessenek.../
... és még sorolhatnám.....

És ezt nekünk naponta, mosolyogva kell lenyelnünk. Ha már nem megy a mosolygás /és van amikor már nem megy/ azt is zokon veszitek...

Szinte hallom, hogy azt mondod, aki ezt a pályát választotta, annak tudnia kellett mit vállal...

Csakhogy ez nem így van! Ha erre vágytunk volna, ápolónak megyünk Lipótmezőre...

Tudom, nem mindenki ilyen! De ahogy a mondás tartja: Akinek nem inge....

Hidd el Kedves vásárló, nem várunk köszönetet tőled, csak annyi tiszteletet, amennyit Te is elvársz tőlünk!

Utógondolat:

Ha Te hétvégén akarsz vásárolni, akkor Te NEM dolgozol hétvégén... akkor milyen jogon várod el tőlem, hogy én dolgozzam?

 Én pedig hozzád szólok, "kedves" Eladó!

Sajnos a többségetek szintén nem  tekinti embernek a vevőt, csak egy sajnálatos körülménynek, aki megzavarja a beszélgetésben, közösségi oldalon böngészésben, telefonálásban azzal, hogy nem találja a rendeszeresen átpakolt termékeket.

Ha a vevő nem ismeri az illemet, akkor mit mondjunk rátok, akik a köszönésről még nem is hallottak, ha netán a vevő köszön normálisan, foghegyről odaböktök valami morgást és simán letegezitek azt is, aki a nagyapátok lehetne, pedig először találkoztok.

Honnan kéne tudni a vevőnek, hogy milyen pékárut tett a zacskóba, ha sem a nevét, sem az árát nem írjátok ki és van vagy 80 féle és nem a vevő dolga sem kódot ragasztani, sem árat kiírni.

Igen, felháborodok, ha olyan kasszához küldenek, ahol nincs senki, mert szeretem látni, hogy tényleg azt az árat ütöd-e be, ami a polcon volt, mert elég sok esetben a polc és a pénztár között titokzatos áremelkedések következnek be és még te biggyeszted a szád, mikor közösen megnézve mégiscsak nekem van igazam. Nem véletlen szeretem, ha van időm mindent felpakolni a szalagra, mielőtt nekiállsz beütögetni. Nem én próbállak átvágni téged!

Én is szóvá tenném, hogy nem szeretem, mikor a felvágottamat szeleteled és rágón kérődzve, nyitott szájjal beszélgetsz a másik eladóval és a nyálad az én felvágottamra kerül, sőt azt sem szeretem, ha szeletelés közben köhögsz és nem teszed a szád elé a karod, vagy a kezed teszed oda és a bacis kezeddel szeletelsz tovább. Remélem wc után azért megmosod a kezed... A nejlonkesztyűt nem dísznek kapod...

Valóban igaz, hogy számtalan szakma van még a világon és nagyon sok munkahelyen nincs szombati és vasárnapi munka, lehet váltani, ha nem tetszik. Persze  az eladók nagy részének a munkamoráljával és intelligenica szintjével nem lenne hosszú életű egy olyan munkahelyen, ahol a főnök szeme előtt van.

Nagyon sok olyan szakma és cég van, ahol szintén dolgoznak vasárnap, mégsem állnak neki háborogni, hogy dolgozni kell. Ez is intelligencia kérdése. Lehet, hogy éppen ők azok, akik ha pont 10 nap 12 órázás után vasárnapra esik a szabadnapjuk, akkor vásárolnak. Te milyen jogon kérdezed meg, hogy ki miért pont vasárnap ér rá? 

Egyébként ezt a szöveget már régebben láttam más oldalon, ha már elloptad, legalább írtad volna oda forrást...

 

 


Vendég

#985 Re: :)

2016-04-15 06:53

#886: Sirkán - :) 

 Én nem várom el hogy dolgozz. De megszavaztak így a főnököd elvarja. Én meg ha elfogy valami amit épp szeretnék lelkifurdalas nélkül megyek majd vasárnap megvenni. 


Vendég

#986 Re: Re: :)

2016-04-15 07:08

#985: - Re: :) 

 Így van!


Vendég

#987 Re: Re: :)

2016-04-15 07:17

#985: - Re: :) 

 Ha végre itt a lehetőség, nem fogom szombaton tiportatni a lábam, az tuti!


Vendég

#988 Re: Re:

2016-04-15 07:24

#674: - Re:  

 Sőt legyenek nyitva az önkormányzatok, okmányirodák, hivatalok is. "aki egesz heten dolgozik csak vasarnap tudja elintezni"


Vendég

#989 Re: Re: Re:

2016-04-15 07:38

#988: - Re: Re:  

 A kozszferat ne hasonlítsd a kereskedelemhez.  Utóbbiban pénz van haszon...okmanyirodaban mi a haszon???

Mielőtt felrebeszelsz gondolkodj bár szerintem az túl magas elvaras tőled. 

buszsofőr

#990 Re: Re: Re:

2016-04-15 07:40

#988: - Re: Re:  

 A kettőnek semmi köze egymáshoz! Ha te lelkiismeretfurdalás nélkül felszállsz vasárnap a buszra, amit én vezetek, én is lelkiismeret furdalás nélkül be fogok vásárolni nálad a vasárnapi járatok után.


Vendég

#991

2016-04-15 07:46

Családunk eladó tevékenységet folytató barátainak véleményével teljesen egyet értek, mely szerint azok akarnak vasárnap vásárolgatni a hipermarketekben, akik vasárnap nem dolgoznak. Ha ők megtehetik, hogy a vasárnapi ebédet a gyerekeikkel fogyasszák el és utána nem kirándulni hanem csak nézelődni szeretnek a dobozok között, akkor értsék már meg végre, hogy vasárnap mi is főzni szeretnénk, amit békésen elfogyasztva majd a délutánt beszélgetve és kirándulva szeretnénk eltölteni. A gyerekeket vasárnaponként vagy a szülőhöz, vagy ha ő a kórházban van akkor barátokhoz kell elhelyezni. Hagyjanak minket is vasárnap élni!
e-on

#992 Re: Re: Re:

2016-04-15 07:47

#988: - Re: Re:  

 Légyszíves, ha elmegy az áram vasárnap reggel, hétfőn üzemkezdésig ne keress!


Vendég

#993 Re:

2016-04-15 07:50

#991: -  

 Mégis honnan veszed te ostoba, hogy előtte nem húzott le 10 nap 12 órát folyamatosban és éppen vasárnap van szabadnapja, vagy éppen nem ügyelt 24 órát a kórházban, ahogy tette abban a hónapban már 3 vasárnap?!

nővérke

#994 Re:

2016-04-15 07:57

#991: -  vagy ha ő a kórházban van akkor barátokhoz kell elhelyezni

 Akkor én nyugodtan ágytálazzam a nagyit vasárnap, de ha vasárnap reggel az éjszakai ügyelet után netalántán vennék egy-két dolgot, akkor ferdén néznek rám.  Gyere be, aztán zabáltasd és mosd ki  a szüleidet a szarból és engem pedig hagyjatok élni vasárnap!  Ha esetleg megállna a szíve, éleszd újra, mert a doktor úr is szeretne élni vasárnap, mert azokon a vasárnapokon mikor éppen nem ügyel, zabáljon csak szerinted pénteki zsemlét, ha már szombat reggel 6-tól 24 órát ügyelt.


Vendég

#995 Re: Re:

2016-04-15 08:14

#994: nővérke - Re:  

 Igazad van! Ha úgysem akar dolozni vasárnap, akkor nyugodtan behúzat a kórházb ápolni a szüleit, ott is együtt lehet a család. A nagyi úgysincs otthon.

Ádám

#996 Miért is a hiszti?

2016-04-15 08:43

#1: -  

Másnak is van gyereke. Folyamatos 4 műszakban dolgozom, és most a hétvégén is mind két nap be kell mennem dolgozni. Meg kell oldani. Miért ne legyen nyitva vasárnap is az a rohadt bolt? Az is csak egy nap, mint a többi. Dolgozni nem, de a pénz az kéne igaz? Hát igen is legyen nyitva a bolt vasárnap is. Akinek meg nem tetszik, nem kötelező boltban dolgozni!!!


Vendég

#997 Re: Miért is a hiszti?

2016-04-15 08:52

#996: Ádám - Miért is a hiszti? 

 Pontosan így van!


Vendég

#998

2016-04-15 09:07

Mindenkinek jár a vasárnapi pihenő ídő eddig is megtudták oldani a bevásárlást eddig is csak nézelődtek. az eladók unatkoztak.

Vendég

#999 Re:

2016-04-15 09:14

#998: -  

 Mindenkinek? Mennyien dolgoznak a kereskedelmen kívül akiknek szintén nincs szabad vasárnap? ?

 Sőt unnepnapon sincs ha úgy van a beosztás? ??!!!

Rohadtul nem érdekel ez a par nyivakolo eladó huzzanak dolgozni és örüljenek hogy volt  egy jó évük. 


Vendég

#1000

2016-04-15 09:15

Mert én tudom milyen az amikor az anyuka dolgozik,és az apuka van egyedül a kisgyerekekkel otthon vasárnap!