Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post


Vendég

#826 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!

2016-04-14 09:57

#806: tisztán látó - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS! 

 Ki lehetne de nem szeretném.mert utána az a vád ér, hogy ami nekem nem tetsző azt törlöm. a személyemet támadókat sem töröltem. A stílus maga az ember, magát minősíti aki így ír, bármi is legyen a véleménye... 

Nem gondolom, hogy Orbán szekerét tolnám azzal, hogy jobb tárgyalási pozíció legyen majd akkor a kormánnyal és a multikkal, amikor törvényjavaslatok kerülnek elő a hétvégi munkaszüneti napokról és pótlékokról.

 

Válaszok

tisztán látó

#835 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS!

2016-04-14 10:27:05

#826: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ÉLJEN A VASÁRNAPI SZABAD VÁSÁRLÁS! 

 Ezek a hozzászólók trollok, akik azt élvezik hogy provokálnak. Erre szoktuk mondani, hogy ne etesd a trollt. Direkt élvezik. 

A másik dolog pedig az, hogy maga a megszövegezés egyetlen érvet tartalmaz, ami eredetileg is elhangzott a KDNP részéről és bizony ez az érv mindazokat felherrgeli, akik szintén dolgoznak vasárnap. Az országban pedig sokkal több ilyen dolgozó van, mint a kereskedelemben összességében.

Ha arról lenne szó a petícióban, ami a célod, hogy rendesen meg legyenek fizetve a hétvégén dolgozók és ezt írtad volna le, sokkal többen aláírnák. 

Viszont a vasárnapi nyitvatartás sokaknak kedvezőbb lehetőség volt és könnyen lehet azt mondani, hogy aki nem tud 6 nap alatt bevásárolni, dögöljön éhen, de sokan nem tudnak.  Nagyon sok ember lakik a városok aglomerációjában, ahol vagy nincs is bolt, vagy nagyon szegényes a választék. Egy-egy ipari körzetben sokan dolgoznak folyamatosban, vagy heti 6 napot és cserébe nyáron és karácsonykor leállnak egy-egy hónapra. Ellenben ha a gyereknek venni szeretne cipőt, ruhát, ahhoz kell a gyerek és kínszenvedés egy gyerekkkel 12 óra munka után este 8-kor elmenni ruhát, cipőt próbálgatni. Egy hónapban egyszer vagy kétszer ezek az emberek szintén vasárnap tudták elintézni a heti nagybevásárlást. 

Nálunk a Tesco hipermarket az egyik legforgalmasabb városba bevezető út mellett van, gyakorlatilag péntek délután és szombaton lebénul a forgalom, mert nem bírja el az agglomerációból érkező bevásárlókat és az átmenő forgalmat. Ez a helyzet mindenkinek kellemetlen és nem csak a vásárlóknak, közlekedőknek, hanem az eladóknak is.  Aki egy órát araszol, aztán fél órát kering a prakolóban, sokkal ingerültebb és jobb híján az eladón fogja kitölteni. A másik probléma, hogy az eladók a sok ember miatt képtelenek mozogni az áruval az eladótérben, így sokszor egyszerűen otthagyják, aki kapja-marja alapon.

A pénztárak sem bírják a rengeteg embert, szerencsétlen pénztáros egyszerűen nem tud felállni órákig, még wc-re sem tud kimenni. 

Egy másik apektusa a dolognak azok, akik emiatt veszítették el az állasukat. Méghozzá nem is a multiknál. Ismerek olyat, akinek volt 3 garázsboltja és két olyan részmunkaidős alkalmazottja, aki szombat-vasárnap nyitva tartotta  a másik kettőt. Ők elveszítették a munkájukat, kénytelen volt megválni tőlük és két boltot bezárt.

Nagyon sok olyan helyiségen látok eladó/kiadó táblát, ami régen üzlet volt, aztán nem nyithatott ki vasárnap, holott a legtöbb vevő itt vasárnap volt, komoly népvándorlás jött Szlovákiából, akik különböző egyéb szolgáltatásokat is igénybevettek, hazafelé pedig bevásároltak. Ez nem csak a kereskedelemnek tett jót, hanem a helyi egyéb vasárnapi rendezvényeknek is.

 

Ha írsz egy petíciót, akkor nem két mondatban kéne leírni a kdnp-s elcsépelt érvet, hanem pontosan megfogalmazni, mit szeretnél.