Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post

Mérnök

#141 Ez egy tipikus hiszti!

2016-04-12 20:37

Mindenkinek meg van a szabad munkahely választás joga! Nem csak a munkahely, hanem a szakma is! Így nem sírnak a villamos energiaipari dolgozók, akik még karácsonykor, húsvétkor is dolgoznak. Soroljam azokat, akik hétvégén és ünnepnapokon is dolgoznak! Nem csak a kereskedelemben dolgoznak hétvégén, vasárnap, sőt még éjszaka is. Nem sírnak a 4 műszakban dolgozók, a feldolgozóiparban. Mire ez a hiszti! Tegyél valamit azért - nem az aláírás gyújtésre gondolok, hogy vasárnap legyen zárva minden-  ha nem akarsz ott dolgozni, ahol most, akár mi is az indok, amiért nem tetszik!

Válaszok

Veddmeghétfőn!

#151 Re: Ez egy tipikus hiszti!

2016-04-12 20:54:54

#141: Mérnök - Ez egy tipikus hiszti! 

 Ez egy tipikus kretén megközelítés... Ehhez nem kell mérnöknek lenni, a 8 általánossal rendelkező "üzletemberek" is ugyan ezzel érvelnek. Gratulálok, hogy sikerült ledipomáznia, és rendes munkát találnia, de sajnos nem mindenki teheti ezt meg. Ha mindenki más munkát választ, akkor ki a franc fogja kiszolgálni az ilyen faszkalapokat, mint ön? Kinek mutathatja meg "felsőbbrendűségét? Kinek hívhatja fel a figyelmét arra, hogy ön mérnök ám, akár egy doboz tej megvásárlása vagy egy számlabefizetés közben háromszor? 

Például az ön szintjét némileg megközelítő, fejeltt országokban, mint pl. Németország, tud vásárolni vasárnap?

 

Nagyon sajnálom, hogy vannak szektorok, ahol muszáj vasárnap is dolgozni, mert nélkülözhetetlen az 21. századi városok, országok, társadalmak működéséhez. Sajnálom, hogy a vendéglátásban is kell vasárnap dolgozni, de ezen a napon bonyolítják a legnagyobb forgalmat (minél kevesebb embernek kell vasárnap dolgoznia, annál nagyobb forgalmat). A kereskedelem az nem tartozik ezek közé, főleg nem a különféle szolgáltatók, akiknek muszáj kinyitni, ha egy szupermarket üzletsorán van a bérlemény. 

 

Keressen másik munkát az, aki 6 nap alatt nem tudja elintézni a bevásárlást!

 

Ön meg szarjon sünt!

dolgozó

#491 Re: Ez egy tipikus hiszti!

2016-04-13 14:00:05

#141: Mérnök - Ez egy tipikus hiszti! 

 Kedves Mérnők! Ez nem hiszti majd negyven éve választottam ezt a szakmát akkor szó sem volt vasárnapi nyitva tartásről sőt szombat délben bezárt minden bolt. Maga szerint hova változtasak már? De lehet,hogy igaza van és el megyek közmunkásnak hétvége szabad ha esik az eső vagy a hó nem kell dolgozniuk de a fizetést ugyan úgy meg kapják és nem sokkal kevesebbet mint mi kereskedelmi dolgózok. Mióta meg jelentek a multik azóta van ez a vasárnapi örület. Előbb egy kicsit bele kéne látni a másik munkájába aztán kritizálni. A mentősők,tűzőltók stb. mikor oda jelentkeztek gondolom tisztában voltak vele mit vállalnak.