Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#5127 Re: Re: Re:

2015-12-10 10:44

#5111: - Re: Re:  

 Nincs bizony meg a papír visszamenőleg csak az utolsó, a régit, előbbit minden alkalommal ledarálták, mert lejárt. Mi van akkor ha valaki ez időközökbe kivette a pénzét, tehát nem volt folyamatos, elvitte máshova, majd visszavitte, lakást vásárolt, majd újra gyűjtögetett, visszatette? Volt ez idő alatt Kurázsiban, Q. Ingatlan kötvényben annak is nézik a kamatját visszamenőleg??

Szóval igen zűrös ez a visszaszámlálás és jogtalan!

Válaszok


Vendég

#5128 Re: Re: Re: Re:

2015-12-10 11:03:15

#5127: Vendég - Re: Re: Re:  

 Szerintem is jogtalan ennyi év.MIkor minden 5ev után elévül'meg az Apeh tartozás is.

 


Vendég

#5129 Re: Re: Re: Re:

2015-12-10 11:23:35

#5127: Vendég - Re: Re: Re:  

 Nem kell, hogy folyamatos legyen. A Q rendszerében elvileg benne vannak a tranzakciók. Minden kötvényügyletet (persze csak azokét kik a csőd napján aktív ügyfélként Q kötvénnyel rendelkeztek, s kérték a kártalanítást - azaz aki mondjuk 2008-tól ügyfél volt, 2014-ig kivette a csodás káronszerzett hozamait, majd 2015 március 10 elött megszüntette a számláját, no azokat nem, tehát ők "tiszták" - közte a sok "ki tudja valójában mit is tartott a Q-nál de a végső napokon kimentettem mindent" tipusú ügyfelekkel, no nekik nem lesz visszamenőleges vizsgálódás, levonogatás, stb) át fognak nyálazni, 2008-ig (vagy értelemszerűen ha később léptél be akkor attól a pillanattól amitől ügyfél lettél). Egyszerű ennek a tematikája:

meg kell nézni mennyi volt a MÁSHONNAN beutalt, vagy más ügyletekből bekerülő (pld részvények eladásából) pénz, vagy a közvetlenül Q irodában betett pénz. (2008-tól a csőd napjáig) Ez lesz a "tőke". Amit a kötvényeken kívüli más ügyletekből szereztél hasznot (pld részvényeladás) az nem számít levonandónak. Azaz ha vettel pld 2011-ben Q kötvényt, lejárt 2012-ben, elvitted a pénzt, majd 2013-ben visszahoztad lekötötted Q kötvénybe, 2014-ben lejárt, akkor a 2011-2012 közti HOZAMOD (ha kivetted, akkor ésszerűen a hozam nettó része) valamint a 2013 és 2014 közti HOZAMOD összege lesz a levonandó hozam gyanánt. Ki lehet ezt számolni, DE marha sok idő és mint mondom erőforrásigényes, s nem árt érteni is hozzá. Átlátni kismillió tranzakciót egy régi ügyfélnél nem lesz semmi. Aki a csőd elött tett be pénzt (akár egy évvel is) és még soha nem járt le vagy fordult kötvénye azokkal egyszerű a munka, hisz a szerződésében betett pénze lesz a "tőke", levonandója meg nincs, hisz nem volt hozama eddig. Akik régóta rakosgattak be, vagy variálták az ügyleteiket, no ott lesz munka dögivel. Ráadásul ott megint meg kell bízni egy szervezet számításaiban - s ez Mo-on nem jó ómen, általában "valahogy" mindig az ügyfelek kárára tévednek... - ez hosszú időt is vesz igénybe, plusz ha ellenvetésed van, akkor mi lesz, mehet az ember a bíróságra azonnal, vagy az MNB-hez a pontos elszámolás ellenőrzéséért, stb, stb. Ki tudja a Q rendszere meddig őrzi, tárolja az adatokat, azok milyen pontosak. Nekem "egyszerű" a dolgom, minden papírom megvan a kezdetektől fogva, minden befizetésről, az utalások netbankon keresztül minden dokumentálva (hatodik érzék...) azaz akár ma megmondom 1-2 óra melóval mennyit fektettem be, mennyi volt 2012-től a hozamjaim összege, valamint azt is hogy a tervezet szerint mire számíthatok. A jogtalanságba ne menjünk bele. AZ. (legalább az MNB alapkamatait rászámolhatták volna, az még bírósági ügyeknél is jár) De, a lényeg az volt, ennyit szántak rá (a BANKOK legalábbis, az állam meg az MNB meg egy fillérrel sem óhajtott beszállni a kártalanításba (mondván nincs rá jogalapjuk, persze pld az devizahitelek forintosításánál találtak jogalapot arra, hogy az ÁLLAM is vállaljon részt a "kárban", tették ezt a forintosításnál valamint az árfolyamgátnál IS), ez jött ki. Sokkal jobb is lehetett volna - akár államkötvénnyel, akár más módon, de látszik ez az ügy púp mindenki hátán, gyorsan le akarták zavarni (állam és a bankok, az MNB/PSZÁF meg lapított mint szar a fűben, ő lesz a nevető nyertese ennek az egésznek... meg a dolgozóik), ez jött össze. Jobb mint a semmi, sajna ez van, várhatjuk a következő csődre s csalásra játszó cég feltűnését... hisz megéri szélhámoskodni.