Petíció Magyarország EU-tagságának megszűnéséért

Quoted post


Vendég

#4

2015-11-18 10:39

Aki nincs tisztában azzal, hogy mennyire függ az ország az EU-tól gazdasági szinten, inkább ne firkáljon össze-vissza petíciókat. 

 

"Tény: A GDP jelentős részének kivitele Magyarországról, munkanélküliség növekedése, általános elszegényedés, megszorító intézkedések folyamatos életbe léptetése, szociális érzékenység teljes hiánya.  "

Ehhez sokkal inkább van köze az alkalmatlan kormány kontár gazdaságpolitikájának, mint az EU-nak. Valós tény az, hogy a magyar gazdaság erősen export és importfüggő és nagyon sokan dolgoznak más tagállamokban. Kilépés esetén kb. másfélmillió kint dolgozó veszítené el a munkáját és kerülne vissza itthonra munkanélkülinek. A vámok és kiviteli- behozatali adók újbóli bevezetése ellehetetlenítené és megdrágítaná az amúgy is javarészt elavult technológiával rendelkező termelést.

 

 

Válaszok

Kunavar

#9 Re:

2015-11-18 12:00:03

#4: -  

 Annyira függ tőle, hogy belépésünk óta, mindig is többletbefizetők voltunk. Amit kaptunk, azt is csak a herce-hurcás pályázatok kapcsán. Ezzel szemben, iszonyúan jól élnek néhány ezren abból, amit önmaguknak megszavaznak és abból, hogy mindenféle himi-humi ürügyekkel költségtérítést vesznek föl. S jól élnek a bérlakásokat kiadók, a szállodások, az éttermesek, mert két országban, illetve helyszínen üléseznek állítólag, már amikor, véletlenül odavetődnek. Vajh, a sok befizetés helyett, ezen összegekből mi mindenre futotta volna itthon?

MAGyari

#32 Re: MAGyari

2015-11-18 19:16:54

#4: -  

1.: Több ország be sem lépett, mégis jól müködik a gazdaságuk.

2.: A korábbi kormányok alatt volt csak igazán nagy a hanyatlás.

3.: Ha nem lennénk tagok, nem kellene sokmilliárd €-t befizetni, amit lehetne munkahelyteremtésre fordítani a hazatérő kintdolgozónak. (De nem tudom, miért kellene hazatérni mindenkinek, hiszen belépésünk előtt is sok magyar dolgozott Európában és más országokból is dolgoznak ma is Európában Afrikától Venezueláig. A magyar munkavállalókat szivesen foglalkoztatják, mert szorgalmasak és megbízhatóak.)

4.: A vámok és adók nem egyoldalúak, ezért kiegyenlítik egymást a kivitel- és behozatal terén. Ösztönzőleg is hatnának a magyar vállalkozásokra és vállalatokra. Elavult technológia van a nyugati országokban is, Magyarországon is vannak modern technológiák. Csak egy kis vállalkozószellem és pozitív hozzáallás kellene, nem sírni és várni a sültgalambot!


Vendég

#77 Frenkie Re:

2015-11-20 05:31:20

#4: -  

 Annyira függünk, amennyire hagyjuk...Magyarország alapvetően agrárország, és vannak természetes adottságai, amit ki lehetne aknázni, még ha vissza is kéne venni pár évre, évtizedre az "életszínvonalból, fogysztásból"! 25 éve kitört itt a demokrácia,, nyugat felé orientálódtunk, de országos szinten csak a kárát láttuk ennek a történetnek... Vak az, aki nem látja ezt. Belépésellenes voltam akkor is, valódi rendszerváltás, a volt kommunisták / akik szakképzett mindentelkúrók, és fosztogatók/ helyzetben hagyása, valamint a kapitalizmus törvényszerűségei előre láthatóvá tették, hogy országunk javait szét fogják hordani-lopni, és a "spontán privatizáció" nyertese nem az ország, és a népe lesznek, hanem a piacot felvásárló tőkeerős nyugati cégek, meg a volt komcsik. A javarészt elavult technológiáért nem kár, nem kellene minden városban egy újabb motorgyárat építeni amúgy sem...Meg kell nézni, hogy stratégiailag mi a fontos, és asszerint kellene lépni, de ahhoz egy valódi nemzeti szellemű kormány kéne. Végül szerintem az EU vezetésének eddigi tevékenysége abszolút meggyőzött arról, hogy betársulásunk teljesen sikertelen volt, nem szolgálta az ország érdekét, nem beszélve a totálisan becsődölt önálló európai külpolitikáról...A migránstémával kapcsolatos, időben meghozott szakszerű intézkedések is elmaradtak, súlyosan veszélyeztetve ezzel a tagországok helyzetét, ami rámutat a brüsszeli belterles liberális vízfej alkalmatlanságára! Ettől szabadulni kell!

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#83 Re:

2015-11-20 16:29:26

#4: -  

 Bocsánat de mi köze az EU tagságnak a sorkatonai szolgálathoz? Kérem ne keverje össze a szezont a fazonnal. Az EU-bolt való kilépés nem jelenti azt hogy minden magyarnak haza kellene jönni mert mindenki elveszíti a munkáját. Ez egy akkora badarság hogy ezt ön se gondolta komolyan. Ilyen alapon azonnal el kellene indulnia hazafelé 10 millió Töröknek, mert Törökország sem EU tagország mégis van munkájuk.

varju47

#88 Re:

2015-11-21 15:23:20

#4: -  

 Megjegyzés:  Minket nem az EU-ba vettek fel, sosem lehettünk, nem is lehetünk a tagja, pl: 

Nov.10-én, 22h-tól a Lánchídon Kovács Anita vendége arról beszélt, h. törvénytelenül erőltették a 15-ökre, hogy CSAK NÁLUNK a termőföld a tőke része legyen (az ingatlan midenhol része). Sem  a 10-eknél, sem Ciprus, Szlovénia, Málta   esetében nincs ez így, pedig utóbbiakat velünk egyszerre vették fel.

Tegnap a kétféle külső határ tervéről hallottam a médiában:  miféle ÚNIÓ az ilyen?

A GDP-ről pedig:  A Magyarországra jutó EU-s pénz döntő része a multikhoz kerül, a profitot hazaviszik.

Egyre többfelől hallani, hogy a béreket a multik érdekében kell alacsonyan tartani, ha pedig normális bérek lennének végre, nem kellene külföldre menni anyagi okokból.

 


Vendég

#144 Re:

2016-03-12 14:39:20

#4: -  

 Annyira függünk az EU-tól, hogy belépésünk óta, minden évben többletbefizetők voltunk.Akkor ki, vagy kik függnek tagságunktól? Hopgy tagok maradjunk, csak azoknak fontos, kik onnan élnek, nem is akárhogyan. Hogy a sok kitántorgónak haza kéne jönni, amennyiben akar, nem vitatható. Csak az nem valós, hogy munkanélkülinek. Egész gazdasági ágak akadoznak, munkaerő-hiány okán. Arról nem is beszélkve, hogy a korábbi munkanélküliség, pontosan a szabad munkaerő mozgás és a szabad árumozgás okán alakult ki. Bejött mindenben a szemét,  kínaiak által a rengeteg ócskaság, amik nem itt, hanem valahol ázsuiában, gyermekrabszolgák által készültek. Tehát, kéretik nem vagdalkozni, sokkal inkább érvelni!