Önvédelmi célú lőfegyverviselés

Quoted post


Vendég

#76 Re: Re:

2015-10-26 19:40

#8: - Re:  

 "A fegyver csupán egy eszköz, nem több, nem kevesebb. Megfelelő, alkalmas, felelős emberek kezébe való. "

 

A fegyver egy olyan tárgy, amelyet emberi élet kioltására alkottak. Tehát nem csak egy eszköz.

Vannak olyan emberek, akiket nem engednék volán közelébe, mert alkalmatlanok közúti közlekedésre (vagy mert bizonytalan, vagy mert túl nagy az önbizalma). Ugyanígy alkalmatlanok sokan toronydarú kezelésére.

A felelős fegyverhasználatra az emberiség töredéke alkalmas csupán.

Válaszok

T.

#78 Re: Re: Re:

2015-10-26 23:51:48

#76: - Re: Re:  

 Attól hogy valamivel ölni lehet, attól az még csak egy eszköz. Vajon hány ember konyhájában van konyhakés? Magyarországon a szándékos emberölést nagy részben késekkel követik el. Betiltanád a kést? Vagy csak azért mert vannak gyorshajtók, megnehezítenéd-e a jogosítvány megszerzését annyira, hogy a végén csak néhány politikusnak legyen autója, mint Észak-Koreában?

A felelős fegyvertartásra a lakosság legnagyobb része tökéletesen alkalmas. Az USA statisztikái bizonyítják hogy a legális fegyvertartó lakosság sokkal kisebb eséllyel követ el erőszakos dolgot, vagy bármilyen bűncselekményt, szabálysértést mint azok akiknek nincs legális lőfegyverük.

Hogy a bűnözők illegális lőfegyverekkel mit csinálnak, az egy teljen más téma, de ez a petíció sem róluk szól, hanem a tisztességes, törvénytisztelő emberek jogairól.

Putyur

#80 Re: Re: Re:

2015-10-27 10:09:39

#76: - Re: Re:  

 Nem a fegyver öl embert, hanem az ember öl embert.

Ahogy nem a ceruza véti a helyesírási hibát, és nem a kanál okozza a kóros elhízást.

Ha (véleményed szerint) a felelős fegyverhasználatra - bár itt inkább a "tartás" szót használnám - csak az emberiség töredéke alkalmas, akkor az a megoldás, hogy az egész emberiséget (kivéve az "egyenlőbbeket") eleve ki kell zárni a fegyvertartásból...?

Attól hogy sokan nemhogy 30 de 3000 óra alatt sem tanulnak meg tisztességesen (értsd: nem ön-, és közveszélyes módon) vezetni, azért még osztogatnak jogosítványokat, nem...? Toronydaru-kezelő is létezik, pedig nem egy egyszerű szakma...

"A fegyver egy olyan tárgy, amelyet emberi élet kioltására alkottak. " - ez is sántít. Szerinted van olyan rendvédelmi szerv a világon, ahol le van fektetve szabályzatban hogy fegyverhasználat esetén döggé kell lőni az ellenfelet...??? Segítek; pont fordítva van, (lehetőség szerint) törekedni kell a támadó megállítására, de életének ki nem oltására.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...