Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#3798

2015-09-08 15:41

Ne csüggedjünk, még nem tart sehol az egész folyamat.

Megy a felszámolás, BEVA-tól jön a pénz egy részre, az ügyfélvagyonok (részvények, kötvények) még ki sincsenek adva, sőt ki sincs mondva, hogy mi van meg, mi hiányzik. Nem is tudjuk, mennyi pénzünk hiányzik. Sőt, mi már úgy kapunk a Bevától kártérítést, hogy az ügyfélvagyon még ki sincs adva...

Egyszerűbb lenne a helyzet ha pár 1000 ember ott lenne, de ezt nem azt jelenti, hogy vége, ennyi volt. Nem is tudni még mekkora a hiány, mennyi marad a felszámolásból, mi lesz az alkotmánybírósági döntésből, ha negatív, mit fog tenni a politika. + ott van még a felügyelet elleni per, ami nem létezik, hogy nem állja meg a helyét, legalább egy területen:

Mert az, hogy a Hrurirában eltűnt a pénz, az egy dolog (ez nem pénzügyi intézmény, a felügyelet a kibocsátói kockázatot nem ellenőrzi, nem is feladata. Bárki alapíthat egy kft-t és odamehet hogy kötvényt szeretne kibocsátani, mert nem hitelből akarja finanszírozni a műdödését, hanem ilyen forrásbevonással. Számos feltételnek meg kell felelni, de a felülgyelet sima cégek pénzügyeivel nem foglalkozik). De az, hogy a Q bróker, mint pénzügyi intézmény bocsát ki "kötvényt" és csalja el (elterjedt nevén: fiktív kötvény, nem létező kötvény, gyakorlatilag semmi), azért már igenis felelősnek kell lennie...hogy ezt a részét hogy nem vette észre.

Ami rossz hír, hogy fel kell készülni, hogy eltarhat egy darabig (mint minden felszámolás, ilyen nagymértékű meg pláne). De ez nem azt jelenti, hogy fel kell adni. Végig kell járni a lehetőségeket, még rengeteg van. Sajnos ez az élet más területén is így van (ha valakinek vagyoni kárt okoznak... nem rohannak hozzá hogy kártérítség, végig kell járni a jogi procedúrát). Itt legalább van lehetőség (akinek ellopják az autóját, annak annyi is)

Válaszok


Vendég

#3799 Re:

2015-09-08 15:52:02

#3798: -  

 A hazárdjáték hármasszabálya: nyerni lehet, veszteni muszáj, visszanyerni lehetetlen. Moldova György