Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#1579 Re: Re:

2015-03-31 14:49

#1551: aszora - Re:  

 Az Együtt közérdekű adatigénylést nyújt be, és kikéri a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a "Varga-jelentést", amelynek alapján a miniszterelnök döntött az állami pénzek brókercégekből való kimenekítéséről február 25-én. 

Azt is elmondták, hogy maga Giró-Szász András kormányszóvivő nyilatkozta azt, hogy az egyetlen éjszaka alatt elkészült nemzetgazdasági miniszteri jelentés alapján döntött Orbán Viktor a kormányzati pénzek brókercégekből való kivételéről.

Az Együtt közleménye szerint adatkérésük célja az, hogy világossá váljon, "mit hallgatott el Orbán Viktor és kormánya".

Válaszok


Vendég

#1705 Re: Re: Re:

2015-04-02 20:10:02

#1579: - Re: Re:  

Közérdekű adat igénylés keretében szépen meg lehet kérni a hatóságot, hogy állítsák elő a cégek valós mérlegét évekre visszamenőleg (az fekete könyvelés figyelembe vételével korrigálva).

Kíváncsi lennék, hogy mit hoznak ki.

Majd ezt egyeztetni kellene a károsultaktól megszerzett adatokkal (ki, mikor milyen kötvény vásárol - ez persze a mérlegnek csak egy része, viszont ellenőrizni kell a hatóságot, nehogy kamu adatokkal megvezessenek), plusz a buda cash-es ügyfeleket is meg lehetne kérni, hogy anonym módon (max település, bp-en kerület megadásával) küldjék el ugyanazokat az adatokat, amiket a beva-nak, majd kikérni a hatóságtól az adatokat ugyanilyen bontásban, plusz a mérlegekkel összehasonlítva megpróbálni kideríteni, hogy hol csalnak.

ha pl. az összes questoros károsult adatait önbevallás alapján feldolgozzuk, esetleg kiderülhet, hogy nem is volt fiktív kötvény kibocsátás (mert az ellenoldal, a fiktív kötvények tulajdonosa nincs meg), tehát máshonnan van a plusz veszteség. Az összesítő adatokból ez nem derül ki, a leglább telpülés szintű igény-bontással viszont nem nagyon tudnának hamisítani.

Arról, hogy a hatóságok nem hamisítottak  jobb lenneegy alternatív nyilvántartással meggyőződni. Ez a kisbefektetők érdeke is, lehet, hogy a többség együttműködne.