Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Anonim

#1137 Re: Re: Re: timur

2015-03-25 07:44

#1128: - Re: Re: timur 

Szeretném megkérdezni, hogy ügyfelenként vagy kötvényenként kárpótol a BEVA? Nekem  4 kötvényben van több mint tíz millióm (örökség)?

Ha kötvényenként vizsgálják a legális és illegális arányát ( ez megint csak azért van így, hogy pénzt nyerjenek maguknak), akkor elvileg kötvényenként húzza meg a 6 milliós határt, nem? Én január végén vittem a Quaestorba a pénzemet, de előtte alaposan körül jártam a témát. Elhoztam a vásárolható kötvények listáját és kötvény számonként lekértem a MNB engedélyszámokat (hogy, van-e), illetve a tavalyi kereskedőházak megnyitása, és amit kommunikáltak magukról, illusztris politikusok társasága vette körül a céget és a vezetőket,  teljesen azt az érzetet kelttett az emberbe, hogy minden a legnagyobb rendben van. Bár, a politika nálunk nem a tisztességről szól, most ismét bebizonyosodott. 2013-ban átesett a Quaestor egy átfogó vizsgálaton, akkor mindent rendben találtak. Azt gondoltam ilyen magas szinten, ahol a Quaestor jár (t), biztosítva van a befektetésem. Nem is értem, hogy miért volt kérdés a kártalanítás és miért nem egyértelmű a TELJES kártalanítás, miért a befektetőket büntetik, azért amit az állam követett el azzal, hogy olyan jogszabályi hátteret biztosított ennek a csaló bandának, amivel kizsebelt bennünket. Mi erről nem tehetünk, ha a befektető társaságok működésének szabályozása és az ellenőrzési rendszere jól működik, ez nem fordulhatott volna elő! Arról nem is beszélve, hogy a fiktív kötvény kibocsátásával nem történt meg a valós adás-vétel, amire Mi szerződést kötöttünk önhibánkon kívül), tehát ez a kötelem nem is jött létre, tehát, vissza kell állítani az eredeti állapotot, kvázi: minden pénz visszajár! A felügyeleti szervek hibájából garázdálkodó társaság helyett kártalanítson az aki ezeket a csalásokat lehetővé tették! Én főkönyvelőként dolgozom, hallom és tapasztalom, hogy és apró kis elírásokért vagy mulasztásokért felfüggesztik a cégek adószámát, korlátozzák működést és büntetnek ezerrel. Kész rettegésben élnek a könyvelő és a cégek vezetői, mert az őket ellenőrző és szabályozó rendszer igen csak szigorú, kissé el is lehetetlenítve a vállalkozások életét. Ha a vállalkozások  esetekben megtalálják a felelősöket, és egyértelműen tudnak szankcionálni, miért nincs ez így a Quaestor ügyében? Teljesen felháborító ami itt és most történik, teljesen hülyének nézik az embereket!  

Válaszok


Vendég

#1140 Re: Re: Re: Re: timur

2015-03-25 07:50:23

#1137: Anonim - Re: Re: Re: timur 

Ügyfelenként kártalanít a BEVA. Végig giondolva ez is hülyeség, mert pl. feleség betesz 10 millát, de ez házastársi közös vagyon, annak a fele a férjéé. Feleség saját nevére köt értékpapítszámla szerződést, mert közös megegyezés alapján ő kezeli a pénzügyeket, vagy ő ér meg bankokba járkálni. A BEVA szabályok miatt csak feleség kap 5,5 milliót, a férj meg semmit.